Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugpjūčio 5d. 12:31

Takos su žuvimi ir daržovėmis patiks ir vaikams

Takos su raudonuoju kopūstu
123RF.com nuotr. / Takos su raudonuoju kopūstu

Turtingi savo skoniu įvairūs meksikietiški užkandžiai jau seniai užkariavo mūsų simpatijas. Jie populiarūs ne tik vakarėliuose, bet kartais atstoja ir lengvus pietus. Takos – paplotėlis su gardžiu įdaru – labai mėgstamas ir Lauros bei Pauliaus šeimoje. Kadangi šiam patiekalui pagaminti nereika marių laiko, o jį labai mėgsta ir vaikai, dalinamės receptu. O svarbiausia - pasigaminus įdarą namuose, takos labai patogu pasiimti su savimi į iškylą.

Reikės:

  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 citrinos sulčių,
  • žiupsnelio čili,
  • 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių,
  • 1/2 arb. š. malto kumino,
  • žiupsnelio kajeno pipirų,
  • 700 g jūros lydekos filė,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • 8 tortilijų,
  • 1 avokado,
  • kelių valg. š. grietinės patiekimui,
  • laimo skiltelių patiekimui,
  • aliejaus kepimui.

Daržovių įdarui:

  • 1/4 st. majonezo,
  • 1 laimo sulčių,
  • 1 valg. š. medaus,
  • saujelės šviežios kalendros,
  • 2 st. šviežio pjaustyto raudongūžio kopūsto,
  • 1 st. konservuotų kukurūzų,
  • 1 susmulkinto jalapeno.

Gaminimas

Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, laimo sultis, saldžiosios paprikos ir čili miltelius, kuminą ir kajeno pipirus. Gautame marinate apvoliokite žuvies filė ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių pasimarinuoti.

Pasigaminkite daržovių įdarą. Dubenyje sumaišykite majonezą, laimo sultis, kalendrą ir medų. Suberkite smulkiai pjaustytą kopūstą, kukurūzus ir jalapeną. Pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų kepimui ir apkepkite žuvį po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės.

Ant tortilijos dėkite po kelis gabaliukus žuvies, paruošto kopūstų įdaro, susmulkinto avokado. Apšlakstykite laimo sultimis, pagardinkite grietine ir patiekite.

Skanaus!

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Dabar tu gali

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką