Dabar populiaru
Publikuota: 2018 gruodžio 30d. 09:00

Užkandžiai Naujųjų sutikimo vakarėliui: greitai, nesudėtingai, bet įspūdingai!

Užkandžiai su kumpiu
Vida Press nuotr. / Užkandžiai su kumpiu

Prieš Kalėdas daugelis turime nemažai motyvacijos ilgiau patupinėti prie puodų ir orkaitės. Artėjant Naujųjų sutikimui – lengvabūdiškesnei, laisvesnei šventei – norisi išsisukti be didelių pastangų. Jei nutarėte ruošti naminių užkandžių stalą, jums pravers mūsų idėjos!

Receptai
Receptas: Alyvuogių užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 39
Kaip gaminti
  1. Nuo alyvuogių nupilkite skystį, jas suberkite į užsukamą indą.
  2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis ir raudonėliais.
  3. Smulkintą aitriąją papriką įmaišykite į česnakų ir raudonėlių mišinį.
  4. Sumaišykite jį su aliejumi ir skystu medumi.
  5. Gautu marinatu užpilkite alyvuoges ir per naktį palaikykite šaldytuve.
  6. Skirtingų spalvų alyvuoges ir fetą verkite ant medinių iešmelių ir dėkite į stiklines taureles.

Valgykite su pita.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Ingredientai
Fetos sūris: 200.00 g
Alyvuogės: 200.00 g (po nedidelį indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių be kauliukų, gali būti ir įdarytos)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (ir alyvuogėms marinuoti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (alyvuogėms marinuoti)
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį žievelių alyvuogėms marinuoti)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (smulkintos ankšties alyvuogėms marinuoti)
Medus: 1.00 valg. š. (alyvuogėms marinuoti)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (alyvuogėms marinuoti)
Duona: 2.00 vnt. (kelios riekelės baltos duonos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lavašo traškučiai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 28
Kaip gaminti
  1. Lavašo lakštą plonai aptepkite majonezu, žirklėmis sukarpykite trikampėliais.
  2. Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį.
  3. Dalį lavašo gabalėlių pabarstykite kmynais, kitus sezamais, dar kitus – tarkuotu sūriu arba prieskoninėmis žolelėmis. Jei mėgstate aštriai, į šaukštą majonezo išspauskite skiltelę česnako, aptepkite šiuo padažu lavašą.
  4. Skardos dugną išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite lavašo trikampėlius, kepkite 210°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (kietas brandintas)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 2.00 arbat. š.
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marinuotos alyvuogės su česnakais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 19
Kaip gaminti
  1. Druską ištirpinkite nurodytame kiekyje vandens. Dubenyje sumaišykite actą, druskos tirpalą, raudonėlius ir česnakus. Į sterilizuotus indelius suberkite alyvuoges.
  2. Užpilkite marinatu, jei norite, įdėkite citrinos griežinėlių. Ant viršaus užpilkite aliejaus – kad būtų maždaug centimetro sluoksnis. Sandariai užsukite indelius ir dėkite į šaldytuvą. Po keleto dienų galite skanauti.
  3. Šaldytuve taip marinuotas alyvuoges galima laikyti dvi–keturias savaites.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Alyvuogės: 400.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Actas: 150.00 ml (baltojo vyno)
Druska: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės (pjaustytų)
Citrinos: 1.00 vnt. (nebūtina)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Vanduo: 250.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marinuotos alyvuogės
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 17
Kaip gaminti
  1. Nuo visų alyvuogių nupilkite skystį ir visas rūšis atskirai suberkite į užsukamus indus.
  2. Česnakus nulupkite, sukapokite. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis.
  3. Citrinos žievelę nutarkuokite. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite.
  4. Medų išlydykite dubenėlyje virš garų.
  5. Gilesniame dubenėlyje sumaišykite visus smulkintus prieskonius, suberkite raudonėlius, rozmarinus, nutarkuotą citrinos žievelę, apelsino sultis ir aliejų.
  6. Paruoštą marinatą labai gerai išmaišykite, po lygiai supilstykite ant alyvuogių ir bent parą palaikykite šaldytuve.
  7. Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Ingredientai
Alyvuogės: 750.00 g (250 - juodųjų ir 250 - žaliųjų su kauliukais ir 250 g graikiškų „Kalamata“ alyvuogių)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (džiovintų spygliukų)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (džiovintų spygliukų)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Medus: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės žievelės ir pagal skonį sulčių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Antienos filė su traškučiais ir ožkų pieno sūriu
8 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.3 / 7
Kaip gaminti
  1. Įpjaukite antienos odelę rombais, apibarstykite aitriosiomis paprikomis ir palaukite, kad skonis būtų geresnis.
  2. Apskrudinkite iš abiejų pusių ir apie 8 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
  3. Ištraukę apie 5 min. palaukite, tada supjaustykite griežinėliais.
  4. Sumaišykite visus čatnio produktus, kad masė būtų vientisa ir puri. Iš keptuvės nuliekite riebalų perteklių ir supilkite į keptuvę vyšnių čatnį.
  5. Pavirinkite 5–10 min., kol čatnis sutirštės.
  6. Apie 5 min. skrudinkite kukurūzų traškučius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
  7. Prieš patiekdami, ant traškučių sudėkite antienos filė, čatnį ir sūrį.
  8. Papuoškite bazilikų lapais ir juodaisiais pipirais.
Ingredientai
Antiena: 250.00 g (krūtinėlės filė)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE)
Kukurūzų traškučiai: (SANTA MARIA NACHO) 25.00 vnt.
Ožkų pieno sūris: 60.00 g (trupinto)
Bazilikai: 5.00 g (šviežių)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų iš malūnėlio)
Vyšnios: 100.00 g (be kauliukų – čatniui)
Cukrus: 50.00 g (geriau cukrus su pektinu, bet galite pabandyti ir rudąjį cukrų – čatniui)
Dribsniai: 10.00 g (1 arbat. š. – SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų dribsnių – čatniui)
Raudonasis svogūnas: 15.00 g (pjaustyto – čatniui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (čatniui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (čatniui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio – čatniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio spurgos su jalapenu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 31
Kaip gaminti
  1. Pusę kiaušinio baltymo išplakite iki putų, supilkite miltus ir tarkuotą sūrį.
  2. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Iš gautos masės formuokite rutuliukus į kuriuos dėkite jalapeno gabaliuką.
  3. Rutuliukus apvoliokite likusiame baltyme ir džiūvėsiuose.
  4. Kepkite gruzdintuvėje tris minutes, kol apskrus. Skanus.

 

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 200.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (fermentinio)
Jelapenai: 50.00 g
Džiūvėsiai: 50.00 g
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (juodųjų, kvapniųjų, čili)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tortilijų traškučių užkandis su sūrio kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.5 / 14
Kaip gaminti
  1. Tortilijas supjaustykite lygiais trikampėliais (kaip picą). Iš abiejų pusių ištrinkite aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstykite žolelėmis bei plonu sluoksneliu tarkuoto parmezano.
  2. Tortilijas kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol taps traškios (apie 15 min). Jei skubate, galite nusipirkti jau paruoštų tortilijų traškučių.
  3. Susmulkintą sūrį su mėlynuoju pelėsiu, fetą, grietinėlę, majonezą, jogurtą, saldžiųjų ir aitriųjų paprikų miltelius, trintą česnaką, druską berkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės. Prieš patiekdami palaikykite apie pusvalandį šaldytuve.  
Ingredientai
Tortilija: 8.00 vnt.
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Fetos sūris: 150.00 g
Grietinėlė: 50.00 ml
Majonezas: 50.00 ml
Jogurtas: 50.00 ml (natūralaus)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės (pagal poreikį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (žolelių)
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aromatingi lavašų suktinukai su rikota
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 22
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, trintus česnakus, pesto padažą ir smulkintas šviežių bazilikų šakeles.
  2. Lavašą padalykite į keturis ar šešis vienodo dydžio gabalėlius, kad pavyktų susukti suktinukus.
  3. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite rikotos sūrio įdaro ir susukite suktinuką.
  4. Suktinukus dėkite į orkaitę ant grotelių arba į aliejumi išteptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol pradės skrusti (maždaug apie 20 min.)
Lavašų užkandį patiekite apibarstytą šviežiais žalumynais. Tinka su įvairiomis daržovėmis, padažais
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt. (didelis)
Rikotos sūris: 200.00 g
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Česnakai: 2.00 skiltelės (nebūtina)
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežių šakelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tortilijų traškučiai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.3 / 21
Kaip gaminti
  1. Aliejų sumaišykite su pomidorų padažu, druska ir prieskoniais.
  2. Mišiniu, naudodami konditerinį teptuką, gausiai ištepkite tortilijas.
  3. Žirklėmis jas padalinkite į daug trikampėlių ir dėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  4. Pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 5–10 minučių, kol apskrus.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Tortilija: 3.00 vnt. (lakštai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio pyragas-kamuoliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
2.4 / 5
Kaip gaminti

1. „Philadelphia“ sūrį palikite ant sietelio 2–3 val., kad nuvarvėtų.

2. Sumaišykite abiejų rūšių sūrius, sviestą ir medų, suberkite džiovintus juoduosius serbentus. Masę palikite šaldytuve porai valandų.

3. Išimkite atšalusią masę iš šaldytuvo, suformuokite rutuliukus ir apvoliokite juos trupiniuose bei karamelėje.

Ingredientai
Gorgonzolos sūris: 70.00 g
Sviestas: 50.00 g (minkšto)
Medus: 1.00 valg. š. (nubrauktas)
Serbentai: 1.00 valg. š. (džiovintų juodųjų)
Juoda duona: 50.00 g (trupinių apvoliojimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 20
Kaip gaminti

1. Prieš formuojant lazdeles, šaldytai tešlai leiskite pabūti kambario temperatūroje apie 20 min.

2. Tuo metu paruoškite sūrį. Sutarkuokite jį kuo smulkiau – taip jis geriau lips prie tešlos. Suberkite į dubenį, ten pat berkite ir druską bei česnakų miltelius (ar sutrintas česnako skilteles) ir labai gerai išmaišykite.

3. Pasiruoškite švarų, lygų paviršių ir vienodu sluoksniu berkite ant jo pusę tarkuoto sūrio, o tada ant jo vienu sluoksniu sudėkite jau kiek atšilusius tešlos lakštus. Tuomet ant jų viršaus berkite likusį sūrį ir pernelyg nespausdami šiek tiek pakočiokite kočėlu – svarbu, kad sūris kuo geriau priliptų.

4. Labai aštriu peiliu pjaustykite tešlą maždaug 1 cm pločio juostelėmis, o tada kiekvieną jų kelis kartus persukite. Sudėkite šias lazdeles ant sausos medinės lentelės ir dėkite dar pusvalandžiui į šaldytuvą.

5. Išdėliokite atšalusias lazdeles ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10–12 min., kol lazdelės taps auksinės spalvos. Valgykite iškart, kitai dienai netaupykite, nes lazdelės skaniausios šviežios.

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Parmezano sūris: 160.00 g (smulkiai tarkuoto; galite naudoti lietuvišką atitikmenį – „Džiugo“ sūrį ar itališką parmidžaną. Pastarąjį dėl pikantiškesnio skonio pabandykite maišyti su dalimi pekorino sūrio)
Česnako milteliai: 0.50 arbat. š. (galite keisti 2 skiltelėmis česnako, tik jis labiau jausis ir sunkiau pasiskirstys)
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis; smulkios jūros)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baltojo pelėsinio sūrio užkandis
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.6 / 15
Kaip gaminti

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sūrius išpakuojame ir dedame ant kepimo popieriaus. Sūrių viršų patepame aliejumi, užbarstome supjaustytais česnakais ir rozmarinais. Kepame apie 15–20 minučių. Patiekiame karštą su džiūvėsiais arba duonos lazdelėmis.

Ingredientai
Baltojo pelėsio sūris: 2.00 vnt. (po 150 gramų)
Rozmarinai: 4.00 vnt. (šakelės šviežio)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepti sūrio rutuliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 33
Kaip gaminti

1. Sūrį sutarkuokite tarka, sudėkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius, įberkite druskos bei viską išplakite.

2. Įberkite šiek tiek miltų ir pamaišykite. Likusius miltus berkite palengva, kol gausite kibią, bet lipnią tešlą. Tuomet rankas sudrėkinkite šlakeliu vandens ir iš paruoštos masės formuokite nedidelius rutuliukus.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suformuotus rutuliukus. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus. Jei norite, kad jie viduje būtų minkšti, kepkite iki tamsios spalvos.

4. Iškeptus sūrio rutuliukus išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių nusausinimui. Paruoštus sudėkite į iškylos krepšelį.

Ingredientai
Sūris: 500.00 g
Aliejus: 500.00 ml
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 300.00 g
Druska: 0.30 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karštas ožkų pieno sūris
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 5
Kaip gaminti
  1. Česnako skiltelę nulupkite ir sutraiškykite.
  2. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis.
  3. 2 šaukštu sulčių pilkite į indelį su česnakais, suberkite rozmarinus, supilkite vyną, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  4. Sūrių ritinėlius dėkite į karščiui atsparias lėkšteles ir gausiai apliekite padažu.
  5. Valandą marinuokite ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  6. Kepkite apie 12 min.  
  7. Kedrines pinijas paskrudinkite sausoje keptuvėje, užberkite ant sūrio.
  8. Tiekite su skrudinta baltos duonos riekele.
  9. Kulinaro patarimas. Jeigu norite, į užpilą galite įmaišyti šaukštelį grūdėtųjų garstyčių.
Ingredientai
Ožkų pieno sūris: 500.00 g (2 ritinėliai)
Kedrinės pinijos: 1.00 st. (0,5)
Medus: 3.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (0,5)
Vynas: 20.00 ml (šlakelis baltojo)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bri sūris su figomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 11
Kaip gaminti
  1. Pistacijas išlukštenkite, nuplaukite, kelias min. paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite.
  2. Čiobrelius sukapokite, kelias šakeles palikite papuošti.
  3. Medų ištirpinkite vonelėje virš garų, sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis, balzaminiu padažu, kapotomis čiobrelių šakelėmis.
  4. Abu sūrio gabalėlius dėkite ant kepimo popieriaus ar folijos ir gausiai aptepkite paruoštu padažu.
  5. Ant viršaus užberkite riešutų.
  6. Figas nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, jei naudosite džiovintas, jas pamirkykite brendyje ir išdėliokite ant sūrio.
  7. Kepimo popieriaus arba folijos kraštelius užlankstykite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  8. Tiekite su skrudinta duonos riekele.
Ingredientai
Bri sūris: 2.00 vnt. (apvalūs)
Figos: 2.00 vnt. (šviežių arba džiovintų)
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 3.00 vnt. (kelios šakelės)
Medus: 2.00 valg. š.
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis padažas: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Užkandėlės su ožkų pieno sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.4 / 7
Kaip gaminti
  1. Pinijas ir graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. 2 česnakų skilteles nulupkite, sutrinkite česnakų traiškytuvu, sumaišykite su ožkų pieno sūriu, rikota, atvėsintais skrudintais riešutais.
  2. Voveraites išvalykite, išvirkite, labai gerai nuvarvinkite ant virtuvinio rankšluosčio, suberkite į indelį, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, užpilkite šlakelį aliejaus ir citrinos sulčių.
  3. Palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
  4. Duonos riekeles paskrudinkite sausoje keptuvėje, dar karštas įtrinkite česnako skiltele ir apšlakstykite aliejumi.
  5.   Ant kiekvienos tepkite ožkų pieno sūrio, gausiai krėskite voveraičių ir dar šiltas patiekite.
Ingredientai
Duona: 6.00 riekės (itališkos)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Grybai: 1.00 st. (voveraičių)
Ožkų pieno sūris: 200.00 g
Rikotos sūris: 1.00 valg. š.
Skrudintos pinijos: 1.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiška užkandėlė su alyvuogėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 9
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, tada supjaustykite norimo dydžio stačiakampiais gabalėliais.
  2. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Žalumynus nuplaukite, sukapokite. Česnakus ir žalumynus gerai išsukite su feta ir grietine. Masę pagal skonį pasūdysite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  3. Ant tešlos kraštelių tepkite fetos įdaro, pyragaičių kraštelius suimkite ir kiek užlenkite.
  4. Ant viršaus berkite tarkuoto parmezano, dailiai išdėliokite labai gerai nuvarvintų ir nusausintų alyvuogių.
  5. Kepkite pyragaičius gerai įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite su balzaminiu padažu ir bazilikų lapeliais.
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakelis)
Fetos sūris: 100.00 g
Grietinė: 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano)
Alyvuogės: 1.00 vnt. (didesnis indelis morkomis, paprikomis ar krevetėmis įdarytų žaliųjų alyvuogių)
Įvairūs kapoti žalumynai (petražolės, krapai) 50.00 g
Bazilikai: 20.00 arbat. š. (keli švieži lapeliai)
Balzaminis padažas (natūralaus skonio) 50.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Paprikų apkepėlė su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 25
Kaip gaminti

1. Paprikas nusausinkite ir sudėkite į kepimo skardelę. Ant viršaus sudėkite griežinėliais pjaustytą mocarelą, užbarstykite druskos, uždėkite plonai pjaustyto svogūno ir keletą šakelių čiobrelių, apšlakstykite aliejumi.

2. Apkepėlę dėkite į įkaitintą iki 230 laipsnių (pasirinkite keptuvo su ventiliatoriumi režimą) orkaitę ir kepkite 10–15 minučių.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (stiklainėlis (450 g) keptų marinuotų paprikų)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (rutuliukai arba varškė)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (švieži)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.6 / 89
Kaip gaminti
  1. Kietai išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį.
  2. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir sūdytą lašišą, sutarkuokite virtą kiaušinį, sukrėskite majonezą, pagardinkite kapotais krapais arba petražolėmis ir atsargiai išmaišykite.
  3. Paklokite ant stalo lavašo lakštą, ištepkite įdaru, susukite į ritinėlį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir bent porą valandų palaikykite šaltai.
  4. Supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir patiekite kaip užkandį.
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Krabų lazdelės: 100.00 g
Lašiša: 50.00 g (sūdytos)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja (kapotų)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų)
Lavašas: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Meksikietiška įdaryta tortilija
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 41
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite 400 g mėsos faršo arba juostelėmis pjaustytos paukštienos kartu su smulkintu svogūnu, išspauskite porą skiltelių česnako.
  2. Kai mėsa šiek tiek apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką. Baigdama kepti mėsą, į keptuvę įberkite 150 g konservuotų pupelių arba kukurūzų, įmaišykite kubeliais pjaustytą pomidorą.
  3. Dar šiek tiek pakaitinkite, pasūdykite, pagardinkite meksikietiškais prieskoniais ir citrinų sultimis.
  4. Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį. Tortiliją patepkite grietine, uždėkite įdaro, užberkite tarkuoto sūrio, susukite paplotį į ritinėlį.
  5. Susukite ritinėlius į foliją, sudėkite į skardą ir pakepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.

 

Ingredientai
Tortilija: 1.00 vnt.
Faršas: 400.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Pupelės: 150.00 g (konservuotos)
Grietinė: 200.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Sūris: 200.00 g (kietas brandintas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Parmezano sūrio plikytos bandelės užkandai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 14
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus.
  2. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, pastatykite ant vidutinės ugnies ir įdėkite sviestą. Kai vanduo pradės virti, nukelkite puodą nuo ugnies ir be perstojo maišydami mediniu šaukštu, suberkite miltus ir druską.
  3. Puodą vėl pastatykite ant ugnies ir, be perstojo maišydami, kaitinkite, kol tešla sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite sūrį bei pipirus.
  4. Palikite tešlą ataušti. Į ataušusią tešlą muškite po vieną kiaušinį ir energingai išplakite.
  5. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Valgomuoju šaukštu dėkite tešlą į skardą suformuodami bandeles. Apibarstykite migdolų plokštelėmis ir patikrinkite, ar jos tikrai prie tešlos prikibo.
  6. Kepkite 15-20 min., kol bandelės įgaus auksinę spalvą ir išsipūs.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

 

Ingredientai
Vanduo: 360.00 ml
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 8.00 valg. š.
Parmezano sūris: 180.00 g (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti baltieji - pagal skonį)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Migdolai: 30.00 g (plokštelės papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gorgoncolos sūrio ir obuolių kišas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.5 / 4
Kaip gaminti

1. Pagaminame trapią tešlą, kaip nurodyta čia. Išklojame ja formą neaukštais kraštais ir iškepame.

2. Ant vidutinės ugnies svieste pakepiname svogūnus. Įberiame žiupsnį druskos ir baltųjų pipirų.

3. Šiek tiek pravėsusius svogūnus tolygiai paskleidžiame ant tartos.

4. Ant viršaus sudedame kubeliais supjaustytą obuolį ir gorgoncolą.

5. Lengvai šluotele išplakame grietinėlę su kiaušiniais. Plakinį supilame ant tartos

6. Kepame 190 laipsnių temperatūroje 30–40 min., priklausomai nuo jūsų orkaitės. Paviršius turi būti gražiai apskrudęs.

7. Išimame kišą, leidžiame jam pastovėti apie 10 min. Tuomet jau galite pjaustyti.

Ingredientai
Miltai: 190.00 g (pagrindui)
Druska: 0.50 arbat. š. (pagrindui ir dar šiek tiek įdarui)
Sviestas: 110.00 g ((82 proc.), kambario temperatūros, pagrindui; ir dar šiek tiek svogūnų, skirtų įdarui, kepinimui)
Vanduo: 3.00 valg. š. (pagrindui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis; įdarui)
Baltieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Obuoliai: 1.00 vnt. (mažas, supjaustytas kubeliais; įdarui)
Gorgonzolos sūris: 60.00 g (supjaustyto kubeliais; įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli; įdarui)
Grietinėlė: 150.00 ml (35 proc. riebumo; įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Mano namas

Gaminkite protingai

Sveikata

Gyvenimas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką