Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virtuvės mados: naujas kiaušinių virimo būdas, kurį verta išbandyti

Daugybė žmonių pusryčiams valgo įvairiai ruoštus kiaušinius. Ir visai nemaža jų dalis tyliai (o gal ir garsiai) burba, kai kiaušiniai išverda per kieti, per sausi, iškepę yra kiek per riebūs. Gal verta pabandyti naują kiaušinių ruošimo būdą, kuris, kaip tikina naujų maisto ruošimo tendencijų skleidėjai, padeda paruošti idealius kiaušinius. Ką reikės daryti? Virti garuose!
Virti kiaušiniai
Virti kiaušiniai / Vida Press nuotr.

Įrankiai: Jums tereikia puodo su specialiu įdėklu virimui garuose arba nedidelio prikaistuvio ir pagal jo plotį tinkančio plieninio sieto, kuris galėtų kaboti virš verdančio vandens.

Technika: Jei esate garuose virę žuvį, daržoves ar koldūnus, puikiai žinote, kaip tai daroma. O jei ne, vis tiek neturėtų kilti problemų. Pilkite į puodą ar prikaistuvį vandens, kai jis užvirs, dėkite specialų garų dėklą ar plieninį sietą (šis turi kaboti maždaug 1 cm virš vandens), o į šį nuleiskite švariai nuplautus kiaušinius (geriau, kad jie būtų kiek pastovėję kambario temperatūroje) ir virkite.

Kiek laiko? Viskas priklauso nuo to, kokius kiaušinius mėgstate, tačiau šis virimo būdas pareikalaus kiek daugiau laiko, nei verdant įprastai vandenyje. Jei mėgstate kiaušinius tekančiu tryniu, virkite juos garuose 6–7 min., minkštu – 8–9 min., kietu – 10–12 min.

„Scanpix“ nuotr./Virtas kiaušinis
„Scanpix“ nuotr./Virtas kiaušinis

Privalumai: Panašiai kaip ir verdant vandenyje, garuose verdamą kiaušinį veiks karštis, tačiau skirtumas tas, kad tą jis darys švelniau, štai kodėl ir baltymas bus švelnesnis, ne guminis, o trynys – kremiškesnis.

Kaip ir su kuo valgyti? Taip ir su tuo, su kuo esate įpratę. Tačiau gerai išvirti švieži kiaušiniai yra toks nuostabus dalykas, kuriam į kompaniją užtenka žiupsnio geros druskos, gal kiek juodųjų maltų pipirų ir gabaliuko duonos ar prancūziško batono. O jei norite turtingesnių pusryčių, pasitelkite fantaziją – avokadai, lašiša, kepti pomidorai, kumpis ir panašūs priedai taps puikiais garuose virtų kiaušinių palydovais!

„Scanpix“ nuotr./Kiaušiniai dėžutėje
„Scanpix“ nuotr./Kiaušiniai dėžutėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius