-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virtuvės šefo Ruslano Bolgovo receptas: Užgavėnių blynų tortas

Blynams ypatingų produktų nereikia – miltai, pienas, kiaušiniai ir galima kepti. Tačiau, pasitelkus fantaziją ir vieną kitą įdomesnį ingredientą, galima iškepti ne tik įdomesnių blynų, bet ir „sukonstruoti“ visą jų tortą!
Šefas Ruslanas Bolgovas ir jo gamintas blynų tortas
Šefas Ruslanas Bolgovas ir jo gamintas blynų tortas

Prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusio Centrinio Kauno turgaus prekybininkai sako, kad Užgavėnėms pirkėjai išties dažniausiai ieško tradicinių priedų blynams, rašoma pranešime žiniasklaidai. Vaisių ir daržovių skyriuje perkamos bulvės bulviniams blynams, bananai, obuoliai, kriaušės – lietinių įdarams, o įvairios uogos – paprastų blynelių padažams ir papuošimui.

Pieno produktų prieš Užgavėnes taip pat nuperkama daugiau – ir varškės, ir grietinės. Net mėsos skyrius ta proga sulaukia specialiai atvykstančių klientų. „Turiu vieną pirkėją, kuris ne tik Užgavėnių proga, bet ir šiaip kartkartėmis prašo parinkt kokį gražesnį gabalėlį lašinukų ar šoninės spirgučiams prie blynų. Jis išsipasakojo, kad bent kartą per mėnesį valgo paprastus blynus iš miltų, bet su spirgučiais ir grietine. Kaip jis sakė, tėvukas tokius valgė ir šimto metų sulaukė, tai ir jis į tą rekordą taiko“, – šypsodamasis istoriją prisiminė natūraliais kaimiškais rūkytos mėsos gaminiais prekiaujantis Irmantas.

Blynų tortas
Blynų tortas

Na, o jūsų dėmesiui šįkart ne šonine pagardinti, bet saldūs blynai, tiksliau, jų tortas, kurio receptą siūlo virtuvės šefas R.Bolgovas.

Saldus blynų tortas

Ingredientai:

blynams:

  • 250 g miltų;
  • 500 ml pieno;
  • 200 g grietinės;
  • 50 g aliejaus;
  • žiupsnelis druskos;
  • šiek tiek cukraus;
  • 5 g kepimo miltelių;
  • 2 kiaušiniai.

kremui:

  • 1 indelis „Nutella“ kremo;
  • 2 indeliai maskarponės sūrio;
  • 1 apelsinas.

Gaminimas

1. Sumaišę blynams skirtus produktus iškepkite lietinius.

2. Kremui sumaišykite „Nutellą“ ir maskarponės sūrį su pjaustytu apelsinu.

3. Ant kiekvieno lietinio tepkite pasigaminto kremo ir dėkite blynus vieną ant kito, kol „užaugs“ norimo aukščio blynų tortas. Papuoškite jį uogomis ir karamelizuotais riešutais.

Štai ir dar keli blynų tortų receptai, jei patiks, rinkitės iš jų:

Lietinių blynų tortas
Receptas: Lietinių blynų tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 55
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Pienas: 500.00 ml (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį tešlai ir įdarui)
Aliejus: 100.00 ml (blynų kepimui)
Vištiena: 700.00 g (filė - įdarui)
Pievagrybiai: 500.00 g (įdarui)
Sūris: 300.00 g (kokybiško lydyto - įdarui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (įdarui)
Sviestas: 100.00 g (įdarui)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios paprikos - įdarui)
Pomidorai: 300.00 g (marinuotų - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis - įdarui)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (žalių - įdarui)
Alyvuogės: 50.00 g (papuošimui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltų)
Karis: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (džiovintos, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite vištieną, įdėkite po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti bent pusvalandžiui.

2. Iš duotųjų produktų iškepkite ne visai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie būtų tokio dydžio, kaip turimas indas, kuriame kepsite blynų tortą, pvz. išardoma tortinė.

3. Ant sviesto pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, suverskite smulkintus pievagrybius ir pakepinkite kartu apie 5 min. Taip pat ant sviesto apkepkite vištieną. Tada ją sudėkite į grybų masę. Dar suberkite smulkiai pjaustytas paprikas ir kepinkite viską, kol paprikos tamps minkštos. Tuomet sudėkite grietinę, pomidorus (kelis pasilikite papuošimui), įpjaustykite žalių baziliko lapelių, įdėkite žiupsnį Provanso prieskonių, jei reikia druskos, juodųjų pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos. Masę išmaišykite ir dar kiek pakepinkite.

4. Blynus po vieną dėkite į formą, užtepkite po sluoksnį įdaro, vis užtarkuokite nelabai storai lydytu sūriu.

5. Indą sandariai apvyniokite folija ir kepkite orkaitėje apie 20-40 min., priklausomai nuo to, koks indas, ir kokio storio tortas. Tortui iškepus, išimkite jį iš indo, viršų aptarkuokite sūriu ir vėl trumpam įdėkite į orkaitę bei papuoškite.

Autorės nuotr./Lietinių blynų tortas
Autorės nuotr./Lietinių blynų tortas

"Šis tortas skoniu primena picą. Linkiu pabandyti!"

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

Suskleisti
Blynų tortas
Receptas: Blynų tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 54
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 9.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 125.00 ml
Pienas: 200.00 ml
Aliejus: 4.00 valg. š.
Sutirštintas pienas: 397.00 g (tinka tik „Rududu“)
Kaip gaminti

1. Užmaišykite tešlą iš kiaušinio, miltų, pieno, vandens ir druskos.

2. Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus kepkite didelius blynus.

3. Iškepusios didelį jų kalną, kiekvieną lietinį ištepkite karamelizuotu sutirštintu „Rududu“ pienu.

4. Suteptus blynus dėkite vieną ant kito ir gausis blynų tortas. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Patriotiškas blynų tortas
Receptas: Patriotiškas blynų tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.6 / 11
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 50.00 g (sauja - žaliems blynams)
Vanduo: 300.00 ml (250 ml žaliems ir 50 ml raudoniems blynams)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (po vieną - visų spalvų blynams ir įdarui)
Miltai: 12.00 valg. š. (po 4 valg. š. - visų spalvų blynams)
Druska: 20.00 g (po žiupsnelį - visų spalvų blynams ir 1 arbat. š. - įdarui)
Aliejus: 80.00 ml (po 1 valg. š. į visų spalvų blynų tešlą ir apie 50 ml kepimui)
Morkos: 250.00 g (250 ml morkų sulčių - oranžiniams blynams)
Burokėliai: 200.00 g (200 ml burokėlių sulčių - raudoniems blynams)
Varškė: 600.00 g (įdarui)
Grietinė: 2.00 valg. š. (įdarui)
Sviestas: 50.00 g (įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didesnis - įdarui)
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (įdarui)
Petražolės: 50.00 g (sauja šaldytų - įdarui)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovintų - įdarui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų - įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš visų išvardytų produktų pasiruoškite tešlas blynams atskiruose dubenyse.

2. Į įkaitiną su aliejumi keptuvę pilkite šiek tiek vienos spalvos tešlos, kiek palaukite, pilkite kitos, paskui trečios. Šiuos trispalvius blynus kepkite kaip įprastus.

3. Svogūną pakepinkite svieste, sukrėskite į varškę, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite, įmuškite kiaušinį, įkrėskite grietinę, atšildytus žirnelius, petražoles ir gerai išmaišykite. Torto formoje dėkite po blyną ir vis pertepkite įdaru.

4. Blynų tortą kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 40 min. pridengtą. Papuoškite.

Autorės nuotr./Patriotiškas blynų tortas
Autorės nuotr./Patriotiškas blynų tortas

Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

Suskleisti
Blynų tortas su maskarponės kremu ir uogomis
Receptas: Blynų tortas su maskarpone ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 68
Receptas
Ingredientai
Bananai: 4.00 vnt. (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Kokosų drožlės: 8.00 valg. š. (arba maltos sėmenys - tešlai)
Miltai: 6.00 valg. š. (tešlai)
Pasukos: 100.00 g (mėgstamo skonio pasukos arba geriamas jogurtas - tešlai)
Šilauogės: 400.00 g (arba bet kurios kitos mėgstamos šviežios ar šaldytos uogos: ypač mėlynės, braškės, žemuogės, avietės - kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (arba įprastas cukrus (dėkite pagal skonį) - kremui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota pusės citrinos žievelė (nebūtina) - kremui)
Grietinėlė: 150.00 ml (plakamoji - kremui)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinį išplakite, įpilkite vandenį ir dar paplakite. Suberkite pamažu miltus ir gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Į elektrinį plaktuvą sumeskite gabalėliais sulaužytus bananus, suberkite kokosus ir supilkite pasukas ar jogurtą ir tešlą. Plakite, kol gausite vienalytę masę. Blyno tešla turi būti grietinėlės konsistencijos. Jei ji per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pasukų ar jogurto, jei per skysta – įverkite miltų arba kokoso drožlių.
  2. Įkaitinkite keptuvę, ištepkite ją apiejumi ir kepkite per visa keptuvę neplonus blynus.
  3. Maskarponę ir jogurtą išmaišykite su cukrumi ir tarkuotomis citrinos žievelėmis. Išplakite grietinėlę iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.
  4. Blynus atvėsinkite. Vieną  blyną dėkite į lėkštę ir tepkite maskarponės kremo sluoksniu, užberkite ant viršaus sujelę pasirinktų uogų. Taip susluoksniuokite  vienas ant kito visus turimus blynus. Ant viršaus tepkite maskarponės sluoksnį ir papuoškite uogomis.
  5. Padėkite bent valandai į šaldytuvą, kad susigulėtų. Ir jau tada mėgaukitės!

P. S. Iš recepte nurodytų produktų iškepsite maždaug keturis blynus per visą keptuvę. Jei norite daugiau blynų, produktų kiekį padauginkite.  

Dar kelios desertų su uogomis idėjos:

Mariaus Žičiaus nuotr. / Pica su uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Pica su uogomis

2. Pica su uogomis

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Medaus ir uogų ledai
Mariaus Žičiaus nuotr. / Medaus ir uogų ledai

3. Medaus ir uogų ledai

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr./Baltymų pyragaičiai su plakta grietinėle ir uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Baltymų pyragaičiai

4. Baltymų pyragaičiai su plakta grietinėle ir uogomis

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Javainių ir uogų tortas
Mariaus Žičiaus nuotr. / Javainių ir uogų tortas

5. Javainių ir uogų tortas

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis

6. Varškės desertas su uogomis

 

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Nekeptas sausainių tortas su chalva
Mariaus Žičiaus nuotr. / Nekeptas sausainių tortas su chalva

7. Nekeptas sausainių tortas su chalva

 

 

 

 

 

 

P. S. Šiuose receptuose norodytas uogas drąsiai galite keisti kitomis.

Suskleisti
Blynų tortas
Receptas: Blynų tortas su šokoladu
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 162
Receptas
Ingredientai
Miltai: 375.00 g (blynams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (blynams)
Pienas: 750.00 ml (blynams)
Brendis: (blynams) 3.00 valg. š.
Aliejus: 195.00 ml (blynams)
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios – pertepti)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (pertepti)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (smulkintų – viršui)
Šokoladas: 300.00 g (150 g baltojo – pertepti, 50 g baltojo ir 100 g pieninio – viršui)
Kaip gaminti

IŠKEPKITE BLYNUS

Blynų tortas
Blynų tortas
  1. Dubenyje sumaišykie miltus, kepimo miltelius,  druską ir miltelinį cukrų.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius iki purios masės. Supilkite pieną ir vėl viską gerai išmaišykite. Supilkite masę į miltų mišinį, maišykite. Lėtai elektriniu plaktuvu plakdami masę, supilkite brendį ir aliejų. Turite gauti tirštos konsistencijos masę. Uždenkite indą maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve valandą ar net ilgiau.
  3. Įkaitinkite keptuvę (22 cm skersmens), lengvai išteptą aliejumi, ant vidutinės ugnies. Į ją pilkite apie 50 ml paruoštos blynų tešlos. Greitu judesiu, vartydami keptuvę, paskirstykite tešlą kuo tolygiau per visą keptuvę. Kepkite, kol blyno paviršius ims „burbuliuoti“, o kepanti pusė gražiai paruduos. Atsargiai, bet užtikrintai apverskite.
  4. Taip iškepkite visus blynus. Turi iškepti jų apie 20. Aliejumi keptuvę lengvai ištepkite tik kepant pirmiems keliems blynams. Vėliau nebereikia.

SUTEPKITE BLYNŲ TORTĄ

Blynų tortas
Blynų tortas
  1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose po truputį ims kilti burbuliukai. Ugnį išjunkite ir į karštą grietinėlę suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol šokoladas ištirps. 
  2. Masę atvėsinkite ir palaikykite valandą šaldytuve, kol šiek tiek sutirštės. Paruoštu kremu pertepkite blynus.
  3. Aptepti skirtą pieninį ir baltąją šokoladus ištirpinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Apliekite blynų torto viršų. Apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
  4. Palikite pastovėti apie pusvalandį, kol tortas sustings ir sutvirtės. Tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius