Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Agurkai“ 14 puslapis

Įdaryti obuoliai

Įdaryti obuoliai 4 asm.

1. Nupjaukite obuolių viršūnėles ir išskobkite vidų. Paruoštus obuolius iš karto apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 2. Silkių filė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pupeles nusunkite. Svogūną smulkiai sukapokite. Agurką, kiaušinį...
Sočiosios „kišenėlės“

Sočiosios „kišenėlės“ 2 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus, grūstus česnakus ir minutę pakepinkite. Sudėkite konservuotus pomidorus, mentele sutrinkite. Suberkite nusunktas pupeles, uždenkite keptuvę ir 5 min. patroškinkite. 2. Nukelkite nuo...
Elegantiškos agurkų salotos

Elegantiškos agurkų salotos 2 asm.

1. Agurkus pjaustykite išilgai kuo plonesnėmis ir kuo ilgesnėmis juostelėmis. 2. Salotų lapus, petražoles ir mėtas (kelis lapelius palikite papuošimui) kuo smulkiau sukapokite ir sumaišykite su sezamų sėklomis. 3. Iš aliejaus, citrinų sulčių ir...
Žiedinių kopūstų salotos su ridikėliais

Žiedinių kopūstų salotos su ridikėliais 2 asm.

1. Žiedinį kopūstą (apvirtą arba šviežią – kaip kam patinka) išskirstykite kuo mažesniais žiedynėliais. Atitinkamo dydžio kubeliais supjaustykite agurkus ir ridikėlius. 2. Salotas sluoksniuokite vienos porcijos salotinėse: iš pradžių agurkus,...
Agurkų salotos su pievagrybiais

Agurkų salotos su pievagrybiais 2 asm.

1. Salotų lapus suplėšykite, mangoldus ir bazilikus taip pat pasmulkinkite rankomis. Agurkus, ridikėlius ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais. 2. Viską sumaišykite viename inde, įpylę šaukštą aliejaus. Likusį aliejų sumaišykite su citrinų...
Avokadų ir lašišos užkandėlė

Avokadų ir lašišos užkandėlė 4 asm.

1. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, išskobkite minkštimą, apšlakstykite citrinų sultimis, įberkite žiupsnelį druskos, sutrinkite iki vientisos masės. 2. Agurką perpjaukite išilgai į keturias dalis, nupjaukite dalį minkštimo su sė...
Pikantiški kąsneliai

Pikantiški kąsneliai 8 asm.

I variantas. Ilgavaisis agurkas, indelis rikotos, 25 g tarkuoto parmezano, šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės, keli mėtų lapeliai, kelios šaldytos avietės. 1. Rikotą sumaišykite su parmezanu ir nutarkuota citrinos žievele. Pagal skonį pasū...
Soti žuvienė

Soti žuvienė 4 asm.

1. Paruoškite sultinį. Nuplaukite daržoves. Porus ir salierą supjaustykite griežinėliais, nulupkite ir stambia trintuve sutarkuokite morką. 2. Puode ištirpinkite sviestą ir apkepkite jame smulkintas daržoves. Supilkite sultinį, išspauskite česnaką,...
Gaiviosios bulvių salotos

Gaiviosios bulvių salotos 2 asm.

Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Perpjaukite pusiau vyšninius pomidorus. Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais arba sutarkuokite stambia...
Rusiška sriuba „Solianka“

Rusiška sriuba „Solianka“ 4 asm.

1. Kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis ir kiek pakepinkite karštuose riebaluose. 2. Smulkintus šviežius ir raugintus kopūstus sudėkite į puodą. Užpilkite dviem litrais vandens ir  apie 20 minučių pavirkite. 3. Sudėkite kubeliais pjaustytą...
Salotos su džiovintais pomidorais

Salotos su džiovintais pomidorais 4 asm.

1. Nulupkite svogūną, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis, agurkus – griežinėliais, saulėje džiovintus pomidorus – juostelėmis. 2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas. 3. Supilkite į dubenį...
Žaliosios salotos

Žaliosios salotos 2 asm.

1. Iš aliejaus, citrinų sulčių, raudonėlių, garstyčių, smulkintų česnakų ir klevų sirupo užmaišykite marinatą. 2. Nuplautas, nusausintas ir plonyčiais griežinėliais supjaustytas cukinijas ir agurkus sudėkite į plokščią indą, užpilkite paruoštu...
Pita

Pita 4 asm.

1. Visus pitai kepti skirtus produktus gerai išmaišykite ir išminkykite, iki tešla taps minkšta ir švelni tarsi šilkinė, ir porai valandų palikite, kad pakiltų. 2. Iš iškilusios tešlos iškočiokite maždaug 15–20 cm skersmens nestorus blynus ir...
Žymės: Duona, Pita
Graikiškos salotos

Graikiškos salotos 2 asm.

1. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į vidutinio dydžio dubenį. 2. Agurką ir papriką supjaustykite gabalėliais ir berkite ant pomidorų. 3. Svogūną nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, dėkite ant daržovių. 4. Š...
Agurkų šaltsriubė

Agurkų šaltsriubė 4 asm.

1. Nuplaukite agurką, supjaustykite arba sutarkuokite šiaudeliais, sudėkite į kiaurasamtį, kad šiek tiek nusivarvėtų. 2. Nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite krapus. 3. Puode sumaišykite jogurtą su pienu arba grietine, pagal skonį pasū...
Pavasarinės salotos

Pavasarinės salotos 2 asm.

1. Nuplaukite salotų ir burokėlių lapelius, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų. Nuplaukite agurkus ir ridikėlius, nuvalykite pievagrybius, viską supjaustykite griežinėliais. 2. Paruoškite padažą. Sumaišykite aliejų ir citrinų...
Salotos su vištiena ir parmezanu

Salotos su vištiena ir parmezanu 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, padalykite į kelias dalis ir sudėkite į negilų dubenį. 2. Atskirame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, austrių, sojų padažus, aitriųjų paprikų pastą, citrinų sultis, aliejų, prieskonines žoleles ir tarkuotą...
Avokadų valtelės

Avokadų valtelės 4 asm.

1. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, išskobkite vidų, minkštimą supjaustykite kubeliais, apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir sumeskite į dubenį. 2. Į avokadų masę įmaišykite smulkintus nuluptus...
Įdaryti pomidorai

Įdaryti pomidorai 2 asm.

1. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles, vidų išskobkite. 2. Agurką padalykite į keturias dalis, žievelę dekoratyviai nupjaukite juostelėmis, vidų irgi išskobkite. 3. Česnaką nulupkite ir smulkiai sukapokite. 4. Ožkų pieno sūrį sutrinkite...
Krepšeliai su tunais

Krepšeliai su tunais 3 asm.

1. Pomidoro galus įpjaukite, jį perliekite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite. 2. Svogūną susmulkinkite, sumaišykite su pomidorais ir pesto padažu, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. 3. Tunus nuvarvinkite, sumaiš...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius