Dabar populiaru
15min be reklamos

Receptai pagal ingredientą „Burokėliai“

Veganiškas šokoladinis tortas su burokėliais ir avokadais

Veganiškas šokoladinis tortas su burokėliais ir avokadais 8 asm.

Liucina Rimgailė: Kai dirbate su tešla, jos iškilimas yra gyvybiškai svarbi kepimo proceso dalis. Todėl galite išbandyti vadinamuosius „self-raising“ miltus. Jie palengvina gaminimą namų sąlygomis, nes į aukščiausios rūšies miltus gerai apskaičiuotomis proporcijomis įmaišomos kildinančios medžiagos.

Nesaldžios kanelės su burokėliais

Nesaldžios kanelės su burokėliais 6 asm.

Originaliais receptais socialiniuose tinkluose besidalinti Indrė Reiponė sako, jog norint nustebinti draugus ir svečius įdomiais ir skaniais užkandžiais reikia visai nedaug – tik šiek tiek fantazijos.

 

Burokėlių salotos su agurkais, feta ir krapais

Burokėlių salotos su agurkais, feta ir krapais 2 asm.

Krapai ir agurkai – visų ragautas derinys, burokėliai ir feta – daugelio. O kas atsitinka, kai visi šie ingredientai susitinka viename patiekale? Iš viso to išeina puikios salotos, kuriose pinasi saldumas (burokėlis) ir sūrumas (feta), agurkas įneša gaivos, o krapai papildomo skonio ir aromato. Išbandykite, ypač, jei turite keptų ar virtų burokėlių, ilgai neužtruksite!

Šokoladinis burokėlių pyragas su grikiais

Šokoladinis burokėlių pyragas su grikiais 8 asm.

Burokėliai ir grikiai saldžiame kepinyje? Taip, perskaitėte teisingai! Tiesą sakant, bus žmonių, kurie skanaudami šio kepinio, dalies jo ingredientų niekaip neatspės. Išbandykite šį pyragą – iškepti jį tikrai nesudėtinga, tik vieną pasiruošimo darbą teks atlikti iš vakaro. Receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

Žemoje temperatūroje keptuvėje kepti burokėliai

Žemoje temperatūroje keptuvėje kepti burokėliai 2 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Žemoje temperatūroje keptus burokėlius ar kitas daržoves galite naudoti kaip garnyrus prie mėsos ir žuvies patiekalų, kaip sudėtinę dalį salotoms arba valgyti pasibarsčius ant viršaus, pavyzdžiui, ožkos sūrio ir skrudintų riešutų.

Veganiškas nesaldus pyragas su burokėliais ir avinžirniais

Veganiškas nesaldus pyragas su burokėliais ir avinžirniais 4 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Pyragais galima ne tik pasmaguriauti, tačiau ir rimtai pasisotinti. Išsikepkite nesaldų veganišką pyragą su burokėliais bei avinžirniais ir tuo patys įsitikinsite!

Rausvi burokėlių blyneliai

Rausvi burokėlių blyneliai 2 asm.

Burokėliai mėnesių mėnesius išbūna tvirti, sultingi ir pilni skonio, jais galime mėgautis ir žiemos viduryje, ir net pavasarį. Tačiau šįkart siūlome ne burokėlių klasiką – barščius ar mišrainę, – bet išsikepti smagiai atrodančių blynelių!

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis 2 asm.

Šis ryškiai rausvas kokteilis nustebina ne tik spalva, bet ir skoniu, verta išbandyti!

 

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Sluoksniuotos tešlos tarta su burokėliais ir pelėsiniu sūriu

Sluoksniuotos tešlos tarta su burokėliais ir pelėsiniu sūriu 16 asm.

Lietuvių taip mėgstami burokėliai puikiai tinka ne tik šaltibarščiams ar tradicinei mišrainei gaminti, tačiau ir žymiai rafinuotesniems patiekalams. Pavyzdžiui, tokiems, kokio receptą siūlo kulinaras, knygų autorius Paulius Strasevičius. Tai efektingai atrodanti tarta, ryškia spalva ir skoniu nustebinsianti bet kokia proga.

Keptų burokėlių humusas su rozmarinu

Keptų burokėlių humusas su rozmarinu 4 asm.

Siūlome pasinerti į variacijas ir išbandyti ryškiaspalvį, nuostabaus skonio burokėlių humusą, paskanintą kvapniais rozmarinais.

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Šaltibarščiai su varške

Šaltibarščiai su varške 2 asm.

Strelkabelka.lt: Šiuos šaltibarščius su varške skolinuosi iš Nijolės Marcinkevičienės knygos „Metai už stalo“. Su pakeitimais, aišku. Kiekius galite drąsiai keisti – pilkit daugiau pieno, jei mėgstat skysčiau, dėkit daugiau/mažiau burokėlių. Agurkai čia irgi visai nepamaišytų.

Burokėliais nuspalvinta naminė sūdyta lašiša

Burokėliais nuspalvinta naminė sūdyta lašiša 4 asm.

Tinklaraštis „Švęsti gyvenimą“: Namie sūdytos lašišos skonis net neprimena parduotuvėje pirktos, gamykloje ruoštos lašišos. Jos tekstūra minkštesnė, spalva sodresnė, o skonis primena raudonuosius ikrus. Įdėję visai nedaug pastangų, džiuginsite save ir artimuosius!

Orkaitėje keptos daržovės su balzamiko ir apelsinų užpilu

Orkaitėje keptos daržovės su balzamiko ir apelsinų užpilu 3 asm.

Aromatingas keptas daržoves puikiai papildys švelniai pikantiškas užpilas, mėgaukitės šiuo veganišku patiekalu be sąžinės graužaties. Šis receptas– iš tinklaraščio Soulfood.lt

 

Ryškiaspalvės bulguro salotos su burokėliais ir kiaušiniais

Ryškiaspalvės bulguro salotos su burokėliais ir kiaušiniais 4 asm.

Miško žvėrys: Šios ryškiaspalvės salotos puikiai tiks ir kasdieniam, ir šventiniam stalui. 

 

Su burokėliais marinuoti kiaušiniai

Su burokėliais marinuoti kiaušiniai 2 asm.

Marinuojant kiaušinius burokėlių sultyse jie ne tik pagražinami ryškia spalva, tačiau ir įgauna įdomių skonio atspalvių. Pats metas išbandyti!

Šefo Deivydo Praspaliausko tortas „Marselis su burokėliais“

Šefo Deivydo Praspaliausko tortas „Marselis su burokėliais“ 8 asm.

Šį tortą vienas geriausių Lietuvos šefų Deivydas Praspaliauskas skyrė projektui „100 tortų Lietuvai“. Dabar jį galite išsikepti ir jūs!

Naminiai rauginti burokėliai

Naminiai rauginti burokėliai 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai)Šie rauginti burokėliai man išėjo tokio tobulo skonio, kad mes juos sutriauškėme bene per dvi dienas! Burokėlių raugas stovi šaldytuve, ir jį panaudojau ne vien Kūčių barščiams, bet ir tradicinei burokėlių sriubai. Sako, kad to raugo reikėtų kasdien po kelis gurkšnius išgerti, mat jis puikiai veikia virškinimo sistemą, o be to, jo skonis – tobulas!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką