Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Cinamonų lazdelė“ 2 puslapis

Baltame vyne virtos kriaušės

Baltame vyne virtos kriaušės 4 asm.

Nulupkite kriaušes. Kriaušių apačias šiek tiek nupjaukite, kad galėtumėte jas pastatyti stačiai. Nuluptas kriaušes sudėkite į nedidelį puodą (jei naudosite per didelį puodą – vynas kriaušių neapsems). Kartu suberkite visus prieskonius, įdėkite medų...
Obuolių pyragaitis su karamele ir vaniliniais ledais

Obuolių pyragaitis su karamele ir vaniliniais ledais 1 asm.

Obuoliai. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Į keptuvę sudėkite sviestą, cukrų. Kaitinkite ant vidutinio karščio, kol cukrus virs karamele. Sudėkite obuolių skilteles, daug maišykite ir kepkite apie 1- 2 minutes, kol skiltelės...
Naminis imbierinis vynas

Naminis imbierinis vynas 6 asm.

Cukrų suberkite į puodą ir maišydami kaitinkite. Kai jis pradės lydytis, pamažu, vis maišydami, supilkite vandenį. Citrinas švariai nuplaukite ir su visomis žievelėmis supjaustykite gabalėliais. Imbiero šaknį sutarkuokite smulkesne tarka. Citrinas,...
Kalėdinis kiaušinių gėrimas

Kalėdinis kiaušinių gėrimas 2 asm.

Šis gėrimas labai universalus, gali gerti ir suaugusieji, ir vaikai. Alkoholį įpilam prieš patiekiant, todėl šį žingsnį galim praleisti, jei tik norim pavaišinti mažuosius. O jiems turėtų labai patikti, saldu, gardu ir dar su grietinėlės kepurėle, niam. Cukraus kiekį galite pareguliuoti pagal save, taip pat, kaip ir alkoholį. Recepto autorė yra naudojusi šviesų romą ir brendį, abu tiko. Nemanome, kad bus didelė klaida įpilti viskio ar net šlakelį degtinės. Manome, kad labai tiktų amaretto likeris.
Pipirinis vištienos karis

Pipirinis vištienos karis 2 asm.

Prieskonių mišinio „Garam masala“ gaminimas Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys Sudėkite visus prieskonius į sausą keptuvę ir pašildykite maišydami ant vidutinės ugnies 40-50 sekundžių, šiukštu nesudeginkite. Nukelkite keptuvę nuo...
Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis

Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis 4 asm.

Ketaus keptuvėje įkaitinę aliejų, apskrudinkite mėsą, vis pavartydami, kad mėsa tolygiai paruduotų. Išimkite mėsą ir pakepkite svogūnus ir česnakus. Vėl sudėkite mėsą į keptuvę ir įdėkite prieskonių, įpilkite sultinio ir alaus. Uždengę dangčiu,...
Aštrusis pagardas

Aštrusis pagardas 5 asm.

Į puodą suberkite spanguoles, sumeskite nuluptą smulkintą apelsiną ir kito apelsino žievelę. Supilkite porto vyną, spanguolių trauktinę, suberkite rudąjį cukrų, įmeskite cinamonų lazdelę, kelis gvazdikėlius ir aitriąją papriką. Viską ant silpnos...
Šokoladiniai keksiukai

Šokoladiniai keksiukai 6 asm.

Miltus su kepimo milteliais persijokite į gilų dubenį. Suberkite cukrų, kokosų drožles ir gerai išsukite. Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sumeskite į karščiui atsparų  indą ir išlydykite vonelėje virš garų.  Bananus sutrinkite šakute, sumaiš...
Kreminis pyragas su sausainių pagrindu

Kreminis pyragas su sausainių pagrindu 6 asm.

Paruoškite pyrago pagrindą: sausainius sutrupinkite grūstuvėliu arba elektriniu smulkintuvu, sumaišykite su lydytu sviestu, cukrumi, keptuvėje paskrudintais riešutais ir vaniliniu cukrumi. Masę drėgnu delnu suspauskite į kepimo popieriumi išklotą...
Bruknių džemas

Bruknių džemas 8 asm.

Bruknes švariai perrinkite, nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite kelias valandas pastovėti. Per tą laiką nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite kriaušes. Iš karto apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Per sietelį...
Abrikosų ir riešutų tyrė

Abrikosų ir riešutų tyrė 8 asm.

Abrikosus nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus ir pasmulkinkite. Sumeskite į puodą, suberkite cukrų, supilkite brendį ir palikite 2 val. Citriną labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite...
Marokietiškas ryžių pudingas

Marokietiškas ryžių pudingas 4 asm.

 Į nemažą prikaistuvį storu dugnu supilkite pieną, įmeskite cinamonų lazdeles, vanilės sėklytes iš ankšties ir pačią ankštį. Ant silpnos ugnies užvirinkite pieną ir suberkite cukrų, kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps. Supilkite ryž...
Spanguolių actas

Spanguolių actas 10 asm.

Actą ir 1 stiklinę spanguolių užvirkite ir sumažinus ugnį, pavirkite dar 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir ištirpinkite jame medų. Likusias uogas padalinkite į norimo dydžio buteliukus, įdėkite į juos po cinamono lazdelę, porą gvazdikėlių ir...
Šalta kava su cinamonu

Šalta kava su cinamonu 2 asm.

Pagal nurodymus ant pakuotės paruoštą kavą išpilstykite į ledukų formeles ir užšaldykite. Užšalusius ledukus išimkite iš formelių, suberkite į plakimo indą. Ten pat supilkite pieną, suberkite cinamonus, cukrų, sukrėskite grietinėlę ir viską iš...
„Biryani“ troškinys

„Biryani“ troškinys 10 asm.

Adilui labiausiai patinka „Biryaani“, tad šio patiekalo receptu ir dalijasi.

Morkų džemas

Morkų džemas 6 asm.

Morkas nuplaukite, nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Sudėkite į dubenį, užpilkite cukrumi. Išspauskite citrinos ir apelsino sultis, sutarkuokite citrinos žievelę. Viską gerai sumaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą....
Saldžioji sriuba

Saldžioji sriuba 3 asm.

Makaronus išvirkite, kad būtų kietesni.Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Iš apelsinų išspauskite sultis. Uogas nuplaukite, jei reikia – atšildykite. Į puodą įpikite litrą vandens, suberkite rabarbarus ir uogas, cukrų ir visus...
Rabarbarų pyragaičiai

Rabarbarų pyragaičiai 5 asm.

Pistacijas išlukštenkite, smulkiai sukapokite, paskrudinkite sausoje keptuvėje. Tešlą atšildykite, supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Rabarbarų lapus nupjaukite, galus nuvalykite, lapkočius supjaustykite tešlos kvadratėlio dydžio šiaudeliais....
Bruknių padažas su kadagių uogomis

Bruknių padažas su kadagių uogomis 6 asm.

Bruknes užpilkite verdančiu vandeniu, kelias minutes palaikykite ir vandenį nupilkite. Į puodą sumeskite bruknes, supilkite vyną, suberkite cukrų, įmeskite cinamono lazdelę, kadagių uogas, pagardinkite druska ir virkite iš pradžių ant didesnės...
Pipirinis rausvųjų svogūnų džemas

Pipirinis rausvųjų svogūnų džemas 4 asm.

Svogūnus nulupkite, nuplaukite, supjaustykite plonais žiedais. Viską, išskyrus uogienių cukrų, sudėkite į puodą. Užvirinkite, ant mažos ugnies kaitinkite 15 minučių. Jei reikia, įpilkite dar vandens. Supilkite cukrų ir virkite dar keletą minučių....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką