Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Fetos sūris“

Kuskuso salotos su cukinijomis ir feta

Kuskuso salotos su cukinijomis ir feta 4 asm.

Miško žvėrysŠias gaivias salotas galite ruošti tiek su smulkiu, tiek su perliniu kuskusu – tiesiog žiūrėkite, kokio turite spintelėse. Jei nemėgstate cukinijų, keiskite jas šviežiu ilgavaisiu agurku, žinoma, jo apkepti nereikia, tad reikės mažiau aliejaus. Tokiu atveju migdolus galite keisti konservuotais arba orkaitėje keptais avinžirniais, kurie geriau derės prie agurkų. Ir niekada nepakenks žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių!

Cukinijų ravioliai

Cukinijų ravioliai 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei jau išbandėte cukinijų spagečius, laikas imtis cukinijų raviolių gamybos! Cukinijos – itin universalios daržovės, bene mažiausiai „kaprizingos“ skoniui, jos dera beveik su viskuo, tinka ir šventėms, ir kasdienėms jaukioms vakarienėms. Ypač cukinijos tobulai dera su pomidorais – ne tik spalva, bet ir skoniais.  

Baklažanų suktinukai su feta

Baklažanų suktinukai su feta 4 asm.

Miško žvėrys: Kartais norisi ko nors įdomesnio, subtilesnio, ypač savaitgaliais ar per šventes. Išmėginkite šiuos suktinukus: minkštas baklažanas traškioje riešutų plutelėje su pikantišku sūriu ir drauge su saldžiu ir kvapniu pomidorų padažų. Juos galima valgyti ir šaltus, bet skaniausi – šilti, tiesiai iš orkaitės. Skanaus!

Keptų persikų, fetos ir cikorijų salotos

Keptų persikų, fetos ir cikorijų salotos 1 asm.

FeedMySister.com: Persikų, fetos ir cikorijos derinys nėra naujas, bet negalėjau jo neįdėti, nes tai taip paprasta ir labai skanu! Galite viską paruošti ir lauke, ant kepsninės grotelių. 

Kreminė raudonųjų lęšių ir brokolių sriuba

Kreminė raudonųjų lęšių ir brokolių sriuba 4 asm.

Raudonieji lęšiai – lengviausiai paruošiama ankštinė kultūra, o brokoliams už jų maistingąsias savybes pagyrų nebus per daug. Šis duetas susitinka puikioje kreminėje sriuboje, kurią galima valgyti ir karštą (kai vėsu ir lyja), ir kambario temperatūros (kai karšta ir pietums pakanka sriubos).

Baklažano suktinukai su sūrio įdaru

Baklažano suktinukai su sūrio įdaru 4 asm.

Daržovių užkandžiai – lengvai pagaminamas ir puikiai gamtoje tinkantis maistas. Vienas iš galimų variantų – baklažano suktinukai.

Nesaldus pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis

Nesaldus pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis 10 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Nesaldus pyragas, turbūt, yra viena paprasčiausių ir efektingiausių užkandžio formų. Paprastai juos paruošti nesudėtinga ir neužtrunka daug laiko. Tokius pyragus labai lengva transportuoti, kai ruošiamės į gamtą ar norime ką nors nusinešti pas draugus. Jie visada papuošia net patį įmantriausią vaišių stalą ir, svarbiausia, visiems patinka. Na, gerai, būkime relistais, – beveik visiems.

Viduržemio jūros salotos su kiaušiniais

Viduržemio jūros salotos su kiaušiniais 4 asm.

Traškios, kiek pikantiškos salotos, kurias skanu valgyti su žalumynais ir šviežia kiek paskrudinta duona. 

Grikių salotos su graikišku atspalviu

Grikių salotos su graikišku atspalviu 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Lietuviai turi patarlę „Grikių košė pati save giria“. Tad šiandien siūlau pabandyti itin paprastą receptą improvizuojant graikiškų salotų ir grikių tema. Gaminau šį patiekalą „Adventur“ turizmo parodoje ir tarp ragaujančių buvo graikas. Sakė, kad skonis atitinka graikišką virtuvę.

Sočios lęšių ir avinžirnių salotos su tahini padažu

Sočios lęšių ir avinžirnių salotos su tahini padažu 4 asm.

Šios ankštinių salotos tikrai nenuobodžios – įdomios, sočios, su švelniu egzotikos prieskoniu. Išbandykite! 

Keptos daržovės su feta ir granatų padažu

Keptos daržovės su feta ir granatų padažu 2 asm.

Keptų šakninių daržovių saldumas šiame užkandyje (ar garnyre prie mėsos) puikiai dera su sūrstelėjusiu fetos sūriu. 

Pyragas su špinatais

Pyragas su špinatais 4 asm.

Tešlą palikite kambario temperatūroje, kad atšiltų. Paruoškite įdarą: špinatus perplaukite, supjaustykite, trumpam dėkite į virintą vandenį. Nukoškite. Špinatus ataušinkite, įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuotą ementalio sūrį, smulkintą fetos sūrį,...
Žaliosios bolivinių balandų salotos

Žaliosios bolivinių balandų salotos 2 asm.

Bolivines balandas išvirkite pagal skonį pasūdytame vandenyje. Brokolį trumpai apvirkite arba ištroškinkite garuose. Leiskite atvėsti. Susmulkinkite. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite riekelėmis. Fetą supjaustykite kubeliais. Į lėkš...
Brusketa su smidrais

Brusketa su smidrais 2 asm.

Smidrus nuplaukite, nusausinkite, kotelius kiek patrumpinkite ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Vartydami apkepkite iš visų pusių (apie 5 min.). Iškeptus pagardinkite pipirais ir pasūdykite. Čiabatą apšlaksykite iš abiejų pusių aliejumi ir...
Orkaitėje kepti vištienos maltiniai su feta

Orkaitėje kepti vištienos maltiniai su feta 4 asm.

Į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsius, smulkintą svogūną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, kariu ir gerai išmaišykite. Fetos sūrį sutarkuokite burokine tarka, sukrėskite majonezą ar jogurtą, trintą česnaką, žolelių prieskonius...
Blynai su fetos sūriu

Blynai su fetos sūriu 4 asm.

Toks pikantiškas ir labai universalus variantas. Galima patiekti pusryčiams dar karštus, kartu su dešrelėmis arba šviežiom daržovėm. Išlieka skanūs ir šalti, tiesiog prie rytinės kavos, todėl galima pasiruošti iš vakaro. Vakarienė, manau, taip pat būtų šauni.
Feta ir ryžiais įdaryti pievagrybiai

Feta ir ryžiais įdaryti pievagrybiai 2 asm.

Pomidorą supjaustykite labai smulkiais gabalėliais. Bazilikų šakeles sukapokite. Fetos sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais. Česnaką sutrinkite. Šviežius pievagrybius švariai nuplaukite, nusausinkite. Nupjaukite jų kotelius ir juos susmulkinkite....
Tortilijų traškučių užkandis su sūrio kremu

Tortilijų traškučių užkandis su sūrio kremu 4 asm.

Tortilijas supjaustykite lygiais trikampėliais (kaip picą). Iš abiejų pusių ištrinkite aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstykite žolelėmis bei plonu sluoksneliu tarkuoto parmezano. Tortilijas kepkite 200 laipsnių orkaitėje,...
Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu

Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu 4 asm.

Burokus gerai nuplaukite ir virkite ~30 min. šiek tiek pasūdytame vandenyje. Tuomet (kai jie jau šiek tiek suminkštės, bet dar nebus išvirę) juos sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska, pipirais ir...
Vištienos suktinukai su feta, riešutais, saulėje džiovintais pomidorais ir parmezano padažu

Vištienos suktinukai su feta, riešutais, saulėje džiovintais pomidorais ir parmezano padažu 4 asm.

Vištieną įpjaukite ir išmuškite, kad išeitų kuo plonesni gabalėliai, iš abiejų pusių pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais.  Ruoškite įdarą: pomidorus ir česnakus susmulkinkite, sumaišykite su feta ir susmulkintais riešutais (recepto...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką