Dabar populiaru
15min be reklamos

Receptai pagal ingredientą „Graikiniai riešutai“

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais 2 asm.

Tie, kas nėra nieko gaminę iš pastarnokų, turėtų juos išbandyti būtent žiemą – tuo metu, kai jie yra sukaupę daugiausiai cukrų, kurie kepant greitai karamelizuojasi. Ši kartą siūlome patiekalą, kuris gali tapti skaniu užkandžiu, priedu prie mėgstamų kruopų (pavyzdžiui, grikių), o gal net lydėti kokį paukštienos kepsnį. Pagaminkite ir įsitikinsite, kaip gardu!

Kvapnus persimonų pyragas su riešutais ir džiovintais vaisiais

Kvapnus persimonų pyragas su riešutais ir džiovintais vaisiais 6 asm.

Jei prisivalgėte šviežių saldžiųjų persimonų, pats metas kepti su jais pyragą. Neabejojame, patiks!

Kalėdinė bananų duona su spanguolėmis, riešutais ir aguonomis

Kalėdinė bananų duona su spanguolėmis, riešutais ir aguonomis 6 asm.

Bananinė duona gali kvepėti Kalėdomis! Ne kartą išbandytą ir seniai pamėgtą savo receptą šį kartą iškvėpinau meduolių prieskoniais bei praturtinau spanguolėmis, riešutais, aguonomis – ingredientais, kurie labiausiai primena Kalėdas. Bazinį bananų duonos receptą dažnai pritaikau prie sezono, šventės ar savo namiškių norų.

Kalakuto krūtinėlės vyniotinis su spanguolėmis ir riešutais

Kalakuto krūtinėlės vyniotinis su spanguolėmis ir riešutais 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Panašų į šį receptą parsivežiau iš Anglijos. Jame man patiko keli dalykai – neriebi mėsa ir spanguolių skonis prie jos, pagyvintas graikinių riešutų prieskoniu. Puikiai dera ir čiobrelis su brendžiu – ne kartą patikrintas mišinys vištienos kepenų paštetui. Gamyba nesudėtinga, tad sukti vyniotinį gali ir pradinukas, ir senukas. Ir puikiai tinka ant Kalėdinio stalo. 

 

Veganiški saldūs morkų rutuliukai

Veganiški saldūs morkų rutuliukai 4 asm.

Išbandykite puikų veganišką skanėstą, jo receptu dalinasi maisto tinklaraštis Follow your spoon.

 

Bolivinės balandos (kynvos) košė su uogomis ir riešutais

Bolivinės balandos (kynvos) košė su uogomis ir riešutais 2 asm.

Mažytės bolivinės balandos (kynvos) sėklytės verdant pasikeičia – išsipučia, įgauna malonaus traškumo, o jų košė gali būti ir nesaldi, ir pasaldinta. Išbandykite receptą, kur bolivinė balanda derinama su uogomis ir graikiškais riešutais. 

 

Veganiškas morkų tortas be glitimo

Veganiškas morkų tortas be glitimo 10 asm.

Išbandykite nuostabų rudenišką tortą, kurio receptu dalinasi veganiškai mitybai skirtas tinklaraštis Follow your spoon

 

Kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos

Kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos 2 asm.

Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Salotoms rinkitės tvirtesnes, traškias kriaušes. Riešutus būtinai prieš tai pakepinkite, o mėlynąjį pelėsinį sūrį rinkitės kokį norite (aš naudojau „Memel Blue“).

 

Kvapnus, sodraus skonio datulių ir bananų keksas

Kvapnus, sodraus skonio datulių ir bananų keksas 6 asm.

Žodis „keksas“ sufleruoja, jog kalba sukasi apie desertinį kepinį, kuriuo malonu lepintis, tarkime, po pietų ar prie popietės arbatos. Tačiau niekas pernelyg aršiai jūsų nebars, jei riekelę šio kepinio suvalgysite ryte pusryčiams ar, žymiai geriau, po jų: datulių prisodrintas kepinys suteiks energijos ir garantuos gerą nuotaiką visai dienai.

Veganiškas serbentų ir mėtų desertas su riešutais

Veganiškas serbentų ir mėtų desertas su riešutais 6 asm.

Puikiu veganišku receptu dalinasi maisto tinklaraštis Wise taste, išbandykite!

Žuvienė kaip charčio

Žuvienė kaip charčio 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Žuvienės virimas yra bene daugiausiai ginčų keliantis procesas. Kiekvienas žvejas ar šeimininkė dievagojasi turį ypatingą receptą, kurio taisyklių pažeidimas prilygsta sausrai Lietuvoje ir sukelia stichines nelaimes visuose 99 Lietuvos pajūrio kilometruose. Kol vyksta aršūs vietiniai ginčai dėl žuvienės skonio ir gamybos būdų, siūlau pasigaminti žuvies sriubą iš užjūrio. Kaip charčio. Ypatingą poskonį šiai sriubai suteikia graikiniai riešutai.

Kavos ir graikinių riešutų pyragas

Kavos ir graikinių riešutų pyragas 6 asm.

Gardus ir purus pyragas, kuriame susipina graikinių riešutų ir kavos skoniai bei aromatai.

 

Pasakiškai skanus sūrio pyragas su figomis ir apelsinais

Pasakiškai skanus sūrio pyragas su figomis ir apelsinais 10 asm.

Sūrio pyragas – karališkas skanėstas, tinkamas patiekti ir per šventes, ir gražaus savaitgalio proga. Jei nė karto jo neruošėte, tikrai neverta baimintis – šiek tiek pastangų prireiks, tačiau išties nieko pernelyg sudėtingo. Siūlome kepto sūrio pyrago receptą, kuris nustebins puikiai įsikomponuojančiu figų sluoksniu ir pasakišku kreminiu viršumi.

Vafliai, pertepti riešutų-datulių įdaru

Vafliai, pertepti riešutų-datulių įdaru 4 asm.

Tai puikus veganiškas desertas, kurį pagaminsite vos per kelias minutes!

 

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais 4 asm.

Briuseliniai kopūstai, ypač skanūs apvirti ir pakepinti, taip jie tampa puikiu garnyru ir prie šventinio kepsnio. Tačiau šįkart – dar kitoks jų receptas, kur mažas kopūstų galvutes reikės išskaidyti į lapelius.

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais 12 asm.

Kepant ir formuojant šį desertą šiek tiek darbo įdėti reikės, tačiau neprilygstamas morkų kepinio, gardaus kremo ir riešutų derinys nuginkluos visus valgytojus.

 

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais 12 asm.

Intensyvus šokoladinis skanėstas iš knygos „Desertai: 365 receptai“.

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu 12 asm.

Renata Ničajienė ( sezoninėvirtuvė.lt): Kviečiu išbandyti gardų sezoninį skanumyną su morkomis. Visi jo ragavę manęs tik ir klausinėjo „ar jis tikrai be kvietinių miltų?“, „o jo kremui iš tiesų nenaudojai sviesto, cukraus ar plaktos grietinėlės?“. Ne, šiam pyragui tikrai nenaudojau aukščiau išvardintų ingredientų, bet už tai bėriau maltų migdolų, puskilį tarkuotų morkų, pyliau tyro alyvuogių aliejaus, o kremą išsukau iš rikotos ir šviežio medaus.

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką