Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Juodieji pipirai“

Spalvingi daržovių keksiukai

Spalvingi daržovių keksiukai 4 asm.

Netikėti nesaldūs keksiukai įtiks net daržovių nevalgantiems vaikams.

 

Žiedinių kopūstų ir morkų kotletukai

Žiedinių kopūstų ir morkų kotletukai 4 asm.

Lengvesni kotletukai iš populiarių daržovių patiks ir vegetarams, ir tiems, kam pietums ar vakarienei tiesiog nesinori mėsos.

 

Spalvotieji morkų ir avižinių dribsnių blyneliai

Spalvotieji morkų ir avižinių dribsnių blyneliai 4 asm.

Puikaus skonio ir netikėtos spalvos blyneliai, kurie patiks ir mažiems, ir dideliems.

 

Šviežių daržovių salotos su lašiša

Šviežių daržovių salotos su lašiša 2 asm.

Kodėl gi neparuošus salotų su žuvimi – gaivių, pikantiškų, nustebinsiančių ir jus, ir jūsų svečius. Tokių salotų receptu dalijasi subalansuotą maistą gaminančios bei tiekiančios kompanijos „Kūno kultūra“ virtuvės šefas Ignas Štuka.

Šviežių daržovių salotos su rūkytu šamu

Šviežių daržovių salotos su rūkytu šamu 2 asm.

Kodėl gi neparuošus salotų su žuvimi – gaivių, pikantiškų, nustebinsiančių ir jus, ir jūsų svečius. Tokių salotų receptu dalijasi subalansuotą maistą gaminančios bei tiekiančios kompanijos „Kūno kultūra“ virtuvės šefas Ignas Štuka.

Žalios šparaginių pupelių ir žirnių salotos su riešutais

Žalios šparaginių pupelių ir žirnių salotos su riešutais 6 asm.

Miško žvėrys: Šios traškios ir gaivios salotos atneš pavasarį ant stalo bet kokiu metų laiku!

Kreminė grybų sriuba

Kreminė grybų sriuba 2 asm.

Dangira Šimašiutė (tinklaraštis „Duok druskos“): Pasimėgaukime tiršta ir sočia grybų sriuba.

 

Keptų batatų sriuba su citrinžole ir kokosų pienu

Keptų batatų sriuba su citrinžole ir kokosų pienu 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šildanti sriuba yra būtiniausias dalykas, kurio reikia turėti šaltojo sezono metu bet kurią dieną… Aš būtinai kelis kartus per savaitę išsiverdu šviežio ir maistingo vištienos sultinio, bet jei neturiu laiko sultiniui virti, mane visada gelbsti buteliukas šio gyvybės eliksyro iš specializuotų mėsos parduotuvių, kurios sultiniu pasirūpina už visus mus, tinginčius arba skubančius.

Tad kai jau turiu sultinį pasiruošusi (o tas sultinys nukoštas sau stovi šaldytuve, dideliame puode, arba išpilstytas į mažus plastikinius maistinius kibirėlius, kad pakaktų vienai porcijai sriubos), belieka tik sugalvoti, kokios sriubos norėčiau šiandien. Jei nuspręsite pasigaminti šios sočios trintos sriubos, galima sakyti, kad toliau nebus jums ką ir beveikti. Tiesiog palaukti, kol orkaitėje iškeps saldžiosios bulvės (batatai). O tada visus namus (ir pilvą) užlies egzotiški Tailando aromatai.

Saldžiosios bulvės su feta ir pesto padažu

Saldžiosios bulvės su feta ir pesto padažu 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nieko nedelsdami susiraskite prekybos centre saldžiųjų bulvių lentyną ir, jei dar jų neišmėginote savo virtuvėje, pasigaminkite šį itin nesudėtingą patiekalą, kuris vegetarams atstos vakarienę, o visavalgiams – skanų garnyrą!

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis 6 asm.

Gardaus, skaniai kvepiančio apkepo recepto autorius – žinomas šefas Yotamas Ottolenghi. Išsikepkite ir skanaukite!

 

Egiptietiškas ryžių ir lęšių troškinys „kosheri“

Egiptietiškas ryžių ir lęšių troškinys „kosheri“ 6 asm.

Miško žvėrys: Ar pastebėjote, kad žiemą norisi visai kitokių prieskonių nei šiltuoju metų laiku? Štai tada pradedu vartyti Artimųjų Rytų receptus. Šis troškinys skanus tiesiog pats vienas – ir šiltas, ir šaltas. Visuomet gaminu jo daugiau ir kitądien turiu, ką įsidėti pietums. Jis yra iš šefo Yotamo Ottolenghi knygos „The Cookbook“.

Baklažanų „šniceliai“

Baklažanų „šniceliai“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Baklažanų „šniceliai“ – tai arčiausia, kas tik gali būti, šalia tikrojo austriško šnicelio! Jei esate valgę tą plonytį mėsos kepsnį, dar spirgantį ištrauktą iš keptuvės ir bebaigiantį kepti lėkštėje, su nežmoniškai traškia plutele ir dar nežmoniškiau sultingu vidumi, tai žinote, apie ką aš čia dabar kalbu. Su bulvių koše ir su gerai įrūgusiais lietuviškais agurkais – svajonių vakarienė.

 

Pupelių ir morkų mišrainė su krapais ir migdolais

Pupelių ir morkų mišrainė su krapais ir migdolais 4 asm.

Šioje mišrainėje ryškiai „groja“ krapai, o traškumo ir papildomo skonio suteiksia pakepinti migdolai. Patiekalas kyla į visai kitą lygį, išbandykite ir įsitikinsite!

Airiškas tartas su lašiša

Airiškas tartas su lašiša 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šio patiekalo kilmė prancūziška, bet jo dažnai galima paragauti Airijos pub‘uose. Išbandykite, nes paruošimas išties yra juokingai lengvas.

 

Nesaldžios madlenos su lašiša

Nesaldžios madlenos su lašiša 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tradiciškai šie pyragaičiai būna saldūs, jų tešla gana paprasta – iš kiaušinių, miltų, sviesto ir trupučio pieno. Pagardinti vanile ar citrinos žievele, jie išsiskiria ne tiek savo ypatingu skoniu, kiek tipiška kriauklės pavidalo formele. O šįkart aš siūlau kiek modernesnį madlenų receptą – kepsime jas su rūkyta lašiša.

Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu

Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu 4 asm.

Gardi ir netikėta sriuba, kurią pagaminti šefą Gian Lucą Demarco įkvėpė Azijos šalių virtuvė. 

Soti ir kvapni žuvienė

Soti ir kvapni žuvienė 10 asm.

Miško žvėrysKartais tikrai norisi šiltos tirštos garuojančios sriubos dubenėlio. O šįkart įprastą žuvienę pagardinome įvairiausiomis jūros gėrybėmis, pridėjome lydyto sūrelio – ir rezultatas pranoko visus lūkesčius.

 

Su česnakais troškintos vištos šlaunelės

Su česnakais troškintos vištos šlaunelės 4 asm.

Strelkabelka.ltTai klasikinis prancūzų receptas, man jis labai patinka dėl savo paprastumo ir skonio. Jei nekepėt česnako savo luobelėse, tai tikrai siūlau išbandyti – aštrų skonį pakeičia švelnus ir kreminis.

Vištiena klevų sirupo ir garstyčių padaže

Vištiena klevų sirupo ir garstyčių padaže 6 asm.

Vištiena – lengvai ir greitai paruošiama, skani, neriebi, joje gausu baltymų. Kad ji būtų švelnaus skonio bei minkšta, tereikia pasirinkti tinkamus priedus arba paruošti neįprastą, bet prie šios mėsos derantį padažą.

 

Polenta su pievagrybiais ir dešrelėmis

Polenta su pievagrybiais ir dešrelėmis 4 asm.

Polentą ypač skanu valgyti su kepta šonine, įvairiomis daržovėmis bei dešrelėmis. Taigi, iš pačių paprasčiausių kukurūzų kruopų, vandens ir druskos galite pasigaminti tikriausią kulinarinį stebuklą.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką