Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų! Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.
Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.
Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.
Tinklaraštis bulviukose.lt: Ukrainietiška kukurūzų košė „Banush“ arba „Banosh“ – tradicinis hutsulų (etninė grupė) patiekalas, populiarus Karpatų regione. Ši soti ir skani košė dažniausiai gaminama per šventes. Ji taip pat mėgstama ir Lenkijoje bei Rumunijoje.
Grikių dažnai griebiamės tada, kai visos maisto atsargos namie išsenka, tačiau tai toli gražu nėra „vargo kruopa“. Grikiai ir skanūs, ir maistingi, o jei kartais prisivirėte jų per daug, dar keli papildomi priedai ir išsikepsite puikių kotletukų.
Brokolius valgyti sveika, jų visada galima rasti parduotuvėse, o perlinių kruopų dažnas turi virtuvės spintelėje. Galbūt nustebsite, tačiau suderinus šiuos 2 ingredientus ir dar papildžius vos keliais priedais galima pasigaminti sočios, tačiau neapsunkinančios mišrainės. Ji puikiai tiks ir pietų dėžutei!
„Neįsivaizduoju, iš kur buvo ta nuostata, kad austrių kepimas yra jų gadinimas, – rašo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. – Nuostabu!“. Siūlome ir jums išbandyti šį derinį bei austrių paruošimo būdą.
Asta Černė (tinklaraštis „Saulėta virtuvė“): Šis receptas paprastas kaip dukart du – nereikia nei daug laiko, nei ingredientų, o viską sukrėsti į vieną skardą galima praktiškai užsimerkus. Orkaitė padarys visą likusį darbą. Už gero pusvalandžio beliks čepsėti ir galvoti apie visus kitus kartus, kai kepsite šias bulvytes“.
Šį patiekalą vargiai pavadintumėte apkepu, tai tiesiog įdomiai paruošti ryžiai su įvairiausiais priedais. Tačiau derinys toks geras, paruošti taip paprasta, jog visai gali būti, kad kartosite jį dar ne kartą. Galite valgyti kaip lengvą vakarienę, galite naudoti kaip garnyrą, galite kitą dieną pasiimti į darbą – tinka visi variantai. Recepto autorius – žinomas šefas ir kulinarinių knygų autorius Yotamas Ottolenghi.
Nei jautiena, nei saldžiosios bulvės, arba batatai, mūsų valgiaraštyje nėra nei retenybė, nei naujiena. Kai norėsite sušilti ir pasisotinti, kaiskite puodą ir ruoškite šį troškinį – jis nesudėtingas, gardus ir kvapnus!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Kas keliavo po Turkiją, žino, kaip sunku atsispirti šviežutėliams mieliniams kepiniams, kasdien nuo ankstyvo ryto viliojantiems triukšmingų gatvių praeivius. Pusryčių stalas Turkijoje bus nepilnas, jei ant jo nebus sezamais pabarstytų riestainių, o ir saldžiais bei sūriais įdarais prigardintų bandelių.
Susukti tokią bandelę – vieni juokai, tereikia padaryti keturias įpjovas apvaliame tešlos apskritime. Įdarui geriausia tiks feta, pagardinta žalumynais, tačiau Turkijoje tokios kepamos ir su kepintų daržovių įdarais, ir aštroku maltos mėsos faršu.
Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.
Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.
Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.
Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės.
Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!
Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.
Tie, kas nėra nieko gaminę iš pastarnokų, turėtų juos išbandyti būtent žiemą – tuo metu, kai jie yra sukaupę daugiausiai cukrų, kurie kepant greitai karamelizuojasi. Ši kartą siūlome patiekalą, kuris gali tapti skaniu užkandžiu, priedu prie mėgstamų kruopų (pavyzdžiui, grikių), o gal net lydėti kokį paukštienos kepsnį. Pagaminkite ir įsitikinsite, kaip gardu!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai sriuba, kurią pagaminti – juokų darbas, o vasario mėnuo kaip tik tinkamas tam metas, nes reikia paskubėti naikinti raugintų agurkų atsargas. Verdant šią sriubą tereikia laikytis keleto paprastų taisyklių.