Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Kokosų drožlės“

Kokosiniai želė gabaliukai

Kokosiniai želė gabaliukai 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.

Veganiški saldūs morkų rutuliukai

Veganiški saldūs morkų rutuliukai 4 asm.

Išbandykite puikų veganišką skanėstą, jo receptu dalinasi maisto tinklaraštis Follow your spoon.

 

Avižinė košė su kokosų pienu ir avokadu

Avižinė košė su kokosų pienu ir avokadu 1 asm.

Avižinę košę dažnas mūsų valgo su įvairiaisi saldžiais priedais – uogiene, klevų sirupu, karamelizuotais vaisiaisi. Išbandykite visai kitokį košės variantą, kuriame susipina skirtingi ingredientai, o saldumas juntamas tik itin švelniai.

 

Trapūs sausainiai su kokosais ir kedrų riešutais

Trapūs sausainiai su kokosais ir kedrų riešutais 6 asm.

Siūlome išbandyti saldžius, trapius ir kvapnius kepinukus, idealiai tinkančius prie kavos puodelio.

Avižinių dribsnių, aviečių ir riešutų sviesto plokštainėliai „flapjack“

Avižinių dribsnių, aviečių ir riešutų sviesto plokštainėliai „flapjack“ 5 asm.

FeedMySister.com: Tai superlengvas kepinys savaitgaliui, kai suplanuota daug veiklos, ar savaitės pradžiai. Aviečių džemas ir riešutų sviestas tai, kaip sakoma, „marriage made in heaven“ – būtinai bandykite. Ispaninio šalavijo sėklų („chia“) džemą galite keisti paprastu, bet žiūrėkite, kad nebūtų per saldus.

Veganiška bananų-avižinių dribsnių košė su kokosais

Veganiška bananų-avižinių dribsnių košė su kokosais 4 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Pagal šį receptą paruošta košė, puikiai tinkanti pusryčiams, ne tik sveikuoliška, skani, bet ir vaikiškai paprasta.

Sveikesnis varškės apkepas su obuoliais ir kitais priedais

Sveikesnis varškės apkepas su obuoliais ir kitais priedais 8 asm.

Varškės apkepui paprastai reikia nedaug, bet kokybiškų ingredientų, vienas iš jų – cukrus. O gal pabandykite išsikepti varškės apkepą, kuriame pridėtinio cukraus nėra (jį keičia klevų sirupas), bet yra gaivumo suteikiančių obuolių ir kitų sveikų priedų. Jo receptu dalinasi mityba besidominti tinklaraštininkė Indrė Trusovė.

Varškės sausainiai be pridėtinio cukraus

Varškės sausainiai be pridėtinio cukraus 4 asm.

Greitai pagaminamų ir skanių sausainių su varške receptu dalinasi mityba besidominti tinklaraštininkė Indrė Trusovė.

Sausainiai su virtais kiaušiniais, šokoladu ir kokosais

Sausainiai su virtais kiaušiniais, šokoladu ir kokosais 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Ar esate bandę sausainiams tešlą užminkyti ne su vadinamais žaliais, bet virtais kiaušiniais? Šis sausainių receptas  – puikus būdas sunaudoti atvelykio margučius arba paprasčiausiai šaldytuve užsilikusius virtus kiaušinius.

Tahini, goji ir kokosų batonėliai

Tahini, goji ir kokosų batonėliai 4 asm.

FeedMySister.comSezamų sėklų pasta tahini – vienas mūsų mėgstamiausių praėjusių metų
desertų ingredientų. Šiems batonėliams pagaminti naudojame baltųjų sezamų
pastą. Nors skoniu ji nepranoksta tradicinės, tačiau leidžia intensyviau pajusti goji (ožerškio) uogų skonį ir švelnų kokosų aromatą.

Šokoladiniai pūstų ryžių kąsneliai

Šokoladiniai pūstų ryžių kąsneliai 4 asm.

FeedMySister.comNatūraliai saldūs, traškūs, lengvi, – puikiai tinkantys visiems kai norisi kažko saldaus ir greito. Pastangų tikrai daug nereikės, o mėgautis galėsite ilgai.

 

Nekepti džiovintų vaisių saldukai

Nekepti džiovintų vaisių saldukai 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): išbandykite džiovintų vaisių ir riešutų saldukus be pridėtinio cukraus. Juos pagaminti vieni niekai, bet atrodo labai gražiai ir yra nenusakomai skanūs, o be to, natūraliai saldūs. Šaldytuve šie saldukai gali išbūti kelias savaites.

Meduoliais kvepiantis varškės pyragas Kalėdoms

Meduoliais kvepiantis varškės pyragas Kalėdoms 10 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šio pyrago gaminimo eiga bei išvaizda kiek panaši į tradicinio varškės sūrio pyrago gaminimą. Kadangi šiam receptui naudoju gryną riebią varškę, kurią sutrinu su graikišku jogurtu, pyrago konsistencija yra mažiau puri ir kremiška, bet labiau rupi, su jaučiama varške. Jis tikrai patiks visiems varškės skanumynų mėgėjams.

 

Kokosiniai sausainiai su džiovintomos vyšniomis

Kokosiniai sausainiai su džiovintomos vyšniomis 4 asm.

Šie šventiškų spalvų, saldūs ir kvapnūs kepinukai papuoš Kalėdų stalą, taip pat puikiai tiks dovanoti, beliks tik juos gražiai supakuoti. Ypatingos meistrystės ir kruopštumo kepant šiuos sausainius nereikės, tad susiraskite reikiamų produktų ir pirmyn!

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu 12 asm.

Renata Ničajienė ( sezoninėvirtuvė.lt): Kviečiu išbandyti gardų sezoninį skanumyną su morkomis. Visi jo ragavę manęs tik ir klausinėjo „ar jis tikrai be kvietinių miltų?“, „o jo kremui iš tiesų nenaudojai sviesto, cukraus ar plaktos grietinėlės?“. Ne, šiam pyragui tikrai nenaudojau aukščiau išvardintų ingredientų, bet už tai bėriau maltų migdolų, puskilį tarkuotų morkų, pyliau tyro alyvuogių aliejaus, o kremą išsukau iš rikotos ir šviežio medaus.

Itin tinkantis pusryčiams obuolių ir avižinių dribsnių apkepas

Itin tinkantis pusryčiams obuolių ir avižinių dribsnių apkepas 6 asm.

Rudenį, kai karaliauja obuoliai, ir kai savaitgalį turime kiek daugiau laiko, verta išsikepti paprastutį, tačiau gardų apkepą iš avižinių dribsnių, obuolių ir kelių kitų priedų. Jis pakvėpins namus, pasotins ir nuteiks gerai dienai.

Pikantiška lęšių sriuba su kokosų pienu

Pikantiška lęšių sriuba su kokosų pienu 6 asm.

Darganotos dienos vakarienei išsivirkite vegetariškos lęšių sriubos, pagardintos kokosų pienu.

 

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Avižų dribsnių batonėliai su naminiu riešutų sviestu

Avižų dribsnių batonėliai su naminiu riešutų sviestu 6 asm.

riešutų sviestas: 1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. 2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Vienu sluoksniu paberkite riešutus. Kepkite 8-10 minučių. Praėjus 5 minutėns, riešutus pavartykite mentele. Būkite budrūs, kad riešutai...
Granola su įvairiomis sėklomis ir džiovintais vaisiais

Granola su įvairiomis sėklomis ir džiovintais vaisiais 6 asm.

1. Avižinius dribsnius išmaišykite su pjaustytais riešutais, moliūgo sėklomis, saulėgrąžomis, kokoso drožlėmis, kokoso aliejumi, medumi. 2. Berkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką