Dabar populiaru
15min be reklamos

Receptai pagal ingredientą „Razinos“ 4 puslapis

Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais

Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais 4 asm.

 Gerai nuplaukite brokolius rabe (turi daug pavadinimų: rapini, broccoletti ir pan.) ir virkite garuose, kol šiek tiek suminkštės, tačiau dar nepraras spalvos – maždaug 3–4 minutes. Nuskalaukite kiaurasamtyje su šaltu vandeniu. Gerai nusausinkite...
Mažos duonelės su vyšnių padažu

Mažos duonelės su vyšnių padažu 2 asm.

Razinas ir vyšnias užpilkite konjaku ir palaikykite. Pieną pakaitinkite iki virimo. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Nesustodama plakti srovele supilkite karštą pieną. Masę perpilkite į puodą ir vis maišydama kaitinkite iki sutirštė...
Bemielis Velykų pyragas

Bemielis Velykų pyragas 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Tepamąjį sūrelį išplakite su 100 ml grietinėlės. Likusią grietinėlę pakaitinkite ir joje ištirpinkite šokoladą. Supilkite į sūrelio masę, įlašinkite vanilės,...
Velykų duona su džiovintais vaisiais

Velykų duona su džiovintais vaisiais 4 asm.

Razinas užilkite romu ir palikite per naktį. Mieles su cukrumi ištirpinkite šiltame piene ir palikite pastovėti 10 minučių. Sausoje keptuvėje pakepinkite migdolų plokšteles. Kiaušinius lengvai išplakite ir supilkite į pieną. Dalimis suberkite iš...
Šimtalapis su varške

Šimtalapis su varške 4 asm.

Miltus sumaišykite su sausom mielėm ir trupučiu cukraus. Į miltus supilkite pašildytą pieną ir suplaktus 3 kiaušinius. Minkykite, kol tešla taps elastinga. Padalinkite į 5 vienodo dydžio gabalėlius ir palikite kilti apie 20–30 min. Tuo tarpu iš...
„Silkių“ bokšteliai su džiovintais baravykais

„Silkių“ bokšteliai su džiovintais baravykais 2 asm.

Baravykus pamirkykite per naktį. Džiovintas morkas ir razinas (atskirai) pamirkykite 4 valandas. Mirkytas morkas, razinas, daigintus grikius ir pomidorus susmulkinkite S formos peiliuku. Pagal skonį pasūdykite. Pagardinkite džiovintais krapais ir...
Orinukai su razinomis

Orinukai su razinomis 10 asm.

Baltymus išplakite iki standžių putų. Nuolat maišydami berkite cukrų. Plakite, kol masė bus blizgi. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Į kiaušinių baltymus atsargiai įmaišykite razinas, kapotus graikinius rieš...
Kepti obuoliai su vištiena ir kariu

Kepti obuoliai su vištiena ir kariu 4 asm.

Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius. Sumaišykite likusius ingredientus: vištieną, razinas, kedrines pinijas, karį, trintą česnaką, smulkintą svogūną  ir sudėkite į obuolius. Pagardinkite druska ir pipirais pagal...
Briuselinių kopūstų salotos su kumpiu

Briuselinių kopūstų salotos su kumpiu 2 asm.

Smulkiai supjaustykite briuselinius kopūstus ir šoninę bei dėkite į dubenį.  3–5 min. ant mažos ugnies pakepinkite graikinius riešutus. Į dubenį su kopūstais ir šonine dėkite apkepintus riešutus bei razinas. Gerai išmaišykite. Užpilui: kruopščiai (...
Sausainiai „Bananiniai sveikuoliai“

Sausainiai „Bananiniai sveikuoliai“ 2 asm.

Šiems sausainiams paruošti nereikia nei miltų, nei kiaušinių, nei cukraus. Tačiau jie puikiausiai patenkina saldumynų poreikį ir tinka visiems, kurie siekia maitintis sveikai.

Marokietiškas kuskusas

Marokietiškas kuskusas 2 asm.

Migdolus pasmulkinkite peiliu, sumaišykite su razinomis, užpilkite šlakeliu karšto vandens ir po 10–15 minučių mišinį nusunkite. Svogūnus supjaustykite plonomis riekelėmis ir berkite į keptuvę su įkaitintu šlakeliu aliejaus. Įdėkite šaukštą medaus...
Morkų salotos su apelsinais

Morkų salotos su apelsinais 2 asm.

Apelsinus nulupkite ir aštriu peiliu, kad neištekėtų daug sulčių, supjaustykite gabalėliais. Morkas sutarkuokite šiaudeliais. Česnakus sutrinkite. Sezamų sėklas suberkite į sausą keptuvę ir pakepinkite kelias minutes, kol taps rusvai gelsvos. Dubenė...
Štolenas su varške

Štolenas su varške 4 asm.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, druska, cukatais, razinomis ir riešutais. Per vidurį padarykite duobutę ir sudėkite sviestą, varškę, įmuškite kiaušinius ir įpilkite vanilės ekstraktą. Rankomis suminkykite vientisą tešlą....
Indiška manų kruopų chalva

Indiška manų kruopų chalva 4 asm.

Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir razinas. Virkite vis pamaišydami. Kai cukrus išsilydys, taps sirupu ir užvirs, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite kaisti ant mažiausios įmanomos ugnies. Keptuvėje išlydykite sviestą. Svarbu,...
Burokėlių ir duonos gira

Burokėlių ir duonos gira 5 asm.

Burokėlius išvirkite, nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Vandenį su gvazdikėliais užvirinkite, į jį sudėkite sutarkuotus burokėlius ir palaikykite 10–20 min. Skystį perkoškite, ataušinkite, įdėkite iškildytas mieles, įmaišykite medų ir pastatykite š...
Saldus pudingas šv. Kalėdoms

Saldus pudingas šv. Kalėdoms 3 asm.

Sulaužykite duonos gabalėlius į kepimo skardą, apšlakstykite duoną tirpintu sviestu. Jei mėgstate, įberkite razinų. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną, cukrų, cinamoną ir vanilę. Plakite, kol viskas gerai susimaišys. Duoną apipilkite...
Veganiški lietiniai su aguonomis

Veganiški lietiniai su aguonomis 3 asm.

Iš visų nurodytų produktų išmaišykite skystą tešlą lietiniams. Jei ji bus per tiršta, įpilkite dar šiek tiek kokosų pieno arba vandens, jei bus per skysta, įberkite dar miltų. Įkaitinkite keptuvę ir po ją visą tolygiai paskleiskite kokosų aliejų (...
Sausainių mišinys stiklainyje

Sausainių mišinys stiklainyje 1 asm.

Į stiklainį sluoksniais sudėkite visus produktus. Pirmiausia berkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Tada cukraus ir avižinių dribsnių sluoksnį, o galiausiai – pagardus. Nurodymai gavėjui ant atvirutės: Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Iš...
Vištienos kukuliai su mirkomuoju aitriųjų paprikų padažu

Vištienos kukuliai su mirkomuoju aitriųjų paprikų padažu 4 asm.

Sumaišykite maltą vištieną su svogūnais, česnakais, aitriąja paprika bei druska ir suformuokite kukuliukus. Sumaišykite sezamų sėklas ir džiūvėsėlius. Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje. Į...
Kepti obuoliai su vaniliniu padažu

Kepti obuoliai su vaniliniu padažu 4 asm.

Riešutus smulkiai sukapokite, jeigu razinos stambios, jas supjaustykite. Sumaišykite su medumi ir prieskoniais. Nupjaukite obuolių viršūnėles, vidų išskobkite. Pridėkite įdaro ir kepkite 200 0C apie 20 minučių. Kremui pagaminti užvirinkite pieną...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką