Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Sėlenos“

Cukinijų ir bananų blynai su chia sėklomis

Cukinijų ir bananų blynai su chia sėklomis 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai yra blynai, be kurių neįsivaizduoju praeinančios nė vienos savaitės. Ne, nepiktnaudžiauju kasdien, bet jau nuo savaitės vidurio imu laukti savaitgalio, nes žinau, kad būtent tokius pusryčius sau pasidovanosiu. 

Veganiškas trupininis mėlynių pyragas

Veganiškas trupininis mėlynių pyragas 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kepiniai, kuriuose nėra glitimo, nėra pridėtinio cukraus ir net kepiniams įprasto kiaušinio pamažu užkariauja sveikesnių saldumynų mėgėjų širdis. Tokie kepiniai tinka ir besilaikantiems dietos, ir netoleruojantiems glitimo, ir veganams.

Varškėčiai be miltų

Varškėčiai be miltų 2 asm.

Skamba neįtikėtinai, tačiau tiesa – varškėčius galima iškepti ir be miltų. Išbandykite savaitgalio pusryčiams, galbūt tai taps tikru atradimu. 

Jogurto kokteilis – tobulam virškinimui

Jogurto kokteilis – tobulam virškinimui 1 asm.

Slyvas ir abrikosus iš vakaro pamerkite. Ryte nuvarvinkite ir susmulkinkite. Į elektrinį plakiklį supilkite stiklinę jogurto, sukrėskite smulkintas slyvas, suberkite sėlenas ir cinamoną. Gerai išmaišykite ir ragaukite. Ypač tinka pusryčiams.  
Pusryčių desertas su graikišku jogurtu ir keptais obuoliais

Pusryčių desertas su graikišku jogurtu ir keptais obuoliais 2 asm.

Sausoje keptuvėje paskrudinkite migdolų drožles ir avižinius dribsnius. Įmaišykite į juos sėlenas ir medų. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite į ją obuolius, cukrų, cinamoną. ...
Sotusis bananų kokteilis

Sotusis bananų kokteilis 2 asm.

Tokiems kokteiliams tryniai suteikia šilkinės tekstūros, papildo baltymais ir omega-3 riebalų rūgštimis.

Naminis jogurtas su granatais ir pistacijomis

Naminis jogurtas su granatais ir pistacijomis 4 asm.

Pieną supilkite į prikaistuvį, statykite ant ugnies. Kai užvirs, ugnį sumažinkite, kaitinkite apie 5 min. Nukaitusi maišykite, kol pieno temperatūra nukris maždaug iki 45 laipsnių. Pamatuokite virtuviniu termometru. Tokio prietaiso neturite? Įkiš...
Virtiniai su spirgučių įdaru

Virtiniai su spirgučių įdaru 6 asm.

1. Į dubenį suberkite miltus, supilkite kambario temperatūros vandenį, įberkite žiupsnį druskos ir sėlenų. Iš visų šių produktų užminkykite tešlą. Minkykite, kol tešla taps vientisa ir nelipni. Jeigu matote, kad tešla limpa ir sunkiai minkosi, į...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką