Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Špinatai“

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis patiekalas – puikus pavyzdys, kaip namuose nesudėtingai ir pigiai galima pasigaminti maistingą patiekalą. Nuotraukoje matote vegetarišką troškinio versiją, tačiau jį pritaikyti veganiškai mitybai itin paprasta – tereikia nedėti fetos ir grietinės/jogurto. Vietoj gyvulinės kilmės produktų galite naudoti veganiškus sūrio pakaitalus bei maistines mieles.

 

Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu

Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu 4 asm.

Šie elegantiški ir labai skanūs kotletukai, kurių receptu dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco, patiks visiems jūros gėrybių gerbėjams!

Nesaldi varškės ir špinatų tarta

Nesaldi varškės ir špinatų tarta 4 asm.

Antras pagal populiarumą lazanijos skonis, sudėtas į sviestinę tartą. Šviežiai tarkuotas muskato riešutas yra privalomas ingredientas, be kurio tarta nebus tokia skani, kokia gali būti.

Tailandietiškas karis su moliūgais, pupelėmis ir avinžirniais

Tailandietiškas karis su moliūgais, pupelėmis ir avinžirniais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Mano virtuvėje žiemą dažniau nei bet kada kitu metu ant stalo garuoja kariai – tiršti, aromatingi azijietiški troškiniai. Su mėsa, ar vegetariški, jie bent trumpam sugrąžina mus į saulėtos vasaros prisiminimus. Jei kariams nenaudoju mėsos, dažniausiai juos verdu su kelių rūšių ankštinėmis kultūromis: pupelėmis, lęšiais, avinžirniais…. Šie ingredientai turi daug baltymų, ir jie geriausi mėsos pakaitalai

Lengva ir nekaloringa trinta brokolių ir špinatų sriuba

Lengva ir nekaloringa trinta brokolių ir špinatų sriuba 6 asm.

Šios ryškiai žalios, skanios ir nekaloringos sriubos receptu pasidalino iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

 

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais 1 asm.

Ryškaus skonio, labai gaivus kokteilis padės detoksikuoti organizmą, jei kurį laiką šiek tiek piktnaudžiavote maistu.

 

Labai greitas avinžirnių ir špinatų karis

Labai greitas avinžirnių ir špinatų karis 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis vegetarinis karis iš tiesų reikalauja tik 30 minučių jūsų laiko. Gaminamas jis viename prikaistuvyje arba keptuvėje, tad visos virtuvės apversti aukštyn kojomis, kad gautum dubenėlį karšto viralo, neprireiks. Tai kvapnus, sodraus skonio troškinys, turtingas maistinėmis medžiagomis nuo geležies bei magnio iki vitamino B6 ar skaidulų. Taip pat tai puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Įdaryti patisonai su jautiena ir fetos sūriu

Įdaryti patisonai su jautiena ir fetos sūriu 5 asm.

Įprastai patisonus nuskina, kai jų skersmuo siekia apie 8–15 cm. Mažesni patisonai yra sultingesni ir skanesni, tačiau, jei gaminate įdarytus patisonus, verta rinktis tuos, kurių skersmuo platesnis – taip bus lengviau šią daržovę įdaryti.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir špinatais

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir špinatais 4 asm.

Virtuvės šefė, „Rimi“ receptų autorė Honorata Lyndo pristato patiekalą su vištienos krūtinėle.

Pikantiška lęšių sriuba su kokosų pienu

Pikantiška lęšių sriuba su kokosų pienu 6 asm.

Darganotos dienos vakarienei išsivirkite vegetariškos lęšių sriubos, pagardintos kokosų pienu.

 

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Špinatais pagardinti kepti plakti kiaušiniai

Špinatais pagardinti kepti plakti kiaušiniai 1 asm.

Nei kiaušinių, nei bulvių patiekalai nėra baubai ar kenkiantys sveikatai, jei tik šie ingredientai derinami su daržovėmis, žalumynais, jais nepiktnaudžiaujama. 

Gaivios kopūstų salotos su žemės riešutais

Gaivios kopūstų salotos su žemės riešutais 4 asm.

Pasipylus šviežių daržovių gausai, kopūstus kartais kiek nepelnytai pamirštame. Visai be reikalo, nes iš jų galima paruošti skanių, gaivių salotų, pasotinsiančių karštą vasaros dieną, o ir puikiai suskambėsiančių prie kepsnių. 

Pasiflorų tyrėje marinuota kiaulienos išpjova su grilyje keptu ananasu

Pasiflorų tyrėje marinuota kiaulienos išpjova su grilyje keptu ananasu 2 asm.

Ant grilio keptas ananasas nuostabiai dera su sultinga, trumpai vaisių tyrėje pamarinuota kiauliena. 

Nesaldus pyragas su špinatais

Nesaldus pyragas su špinatais 4 asm.

Miško žvėrys: Šį nesaldaus pyrago pagrindą atradau jau seniai – bent prieš šešerius metus. Jį ruošiame kitaip, nei mums įprasta. Čia sviestą tirpiname, užuot trynę jį drauge su miltais tarp pirštų. Tai reiškia, kad ir pati tešlos faktūra bus kiek kitokia, bet išties įdomi. Renkuosi šį receptą, kai kepti pyragą reikia čia ir dabar, mat šią tešlą naudojame iš karto – nereikia leisti jai ilsėtis šaldytuve.

Tortas su uogomis ir špinatais

Tortas su uogomis ir špinatais 12 asm.

Šio torto receptą projektui „100 tortų Lietuvai“ pasiūlė saldėsių gerbėja Jurgita Vilkaitė. Tortų gamyba jai – pomėgis, svajonė, atgaiva nuo kasdienių darbų bei galimybė išreikšti save kuriant bei suteikiant šventę artimiesiems.  

Spalvingi daržovių keksiukai

Spalvingi daržovių keksiukai 4 asm.

Netikėti nesaldūs keksiukai įtiks net daržovių nevalgantiems vaikams.

 

Raudonųjų kopūstų salotos su gervuogėmis

Raudonųjų kopūstų salotos su gervuogėmis 2 asm.

Gaivios, traškios, gražios ir lengvai paruošiamos salotos, išmėginkite!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką