Visus marinato ingredientus sumaišykite. Mėsą subadykite peiliu ir į ją gerai įtrinkite marinatą. Palikite nakčiai marinuotis. Užmarinuotą mėsą dėkite į kepimo maišą, į jį supilkite alų, sudėkite daržoves. Mėsą kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~40...
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Į įkaitintą keptuvę dėkite virtas kiaulienos dešreles ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Į keptuvę dėkite kiaulienos šoninės riekeles ir taip pat pakepinkite, kol apskrus. Išimkite dešreles...
PARUOŠKITE KARAMELIZUOTĄ KIAULIENOS ŠONINĘ
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną. Kiekvieną šoninės riekelę iš abiejų pusių apvoliokite cukraus ir...
Pašalinkite iš menkės kaulus, pabarstykite prieskoniais, apšlakstykite citrinų sultimis, suformuokite ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Dėkite į šaldiklį, kad gerai žuvis sušaltų. Galite palaikyti net keletą dienų ar ilgiau. Šaldytą žuvį itin...
Pjausnį įdėkite į polietileninį maišelį ir išmuškite kočėlu – taip apsaugosite virtuvę nuo aptaškymo. Paskui įtrinkite mėsą prieskoniais (druska, pipirais, česnakais) ir apkepkite ją iš abiejų pusių keptuvėje. Ant apkepto kepsnio dėkite apkeptas...
Puode, ant laužo apkepinkite supjaustytą kiaulieną, kad gerai apskrustų, dėkite susmulkintą svoguną, česnaką, sutarkuotas morkas. Įpilkite vandens ir viską patušinkite. Supilkite ryžius. Kai ryžiai pradeda minkštėti sudėkite pomidorų pastą,...
Jautieną išvirkite su prieskoniais. Atvėsinkite ir supjaustykite šiaudeliais ir apkepinkite keptuvėje be aliejaus 3-4 minutes ant stiprios ugnies intensyviai maišydami, po to atvėsinkite. Nuplaukite agurkus, supjaustykite plonais šiaudeliais....
Išpjovą supjaustykite stambiais gabalais, gardinkite druska bei pipirais. Apkepkite iš abiejų pusių ant labai stiprios ugnies. Porus stambiai supjaustykite ir apkepkite su sviestu. Pipirus supjaustykite. Į karščiui atsparų indą sudėkite...
Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių. Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis. Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt. Kitą dieną...
Apskrudinkite kiaulieną keptuvėje ar puode, sudėkite svogūnus, česnakus ir kepkite kelias minutes. Įpilkite vandens, įberkite druskos ir virkite apie 2,5–3 val., kol mėsa suminkštės. Išimkite mėsą iš sultinio ir, šiek tiek palaukę, suplėšykite ją...
Mėsą švariai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite į keturias dalis. Česnaką ir svogūną nulupkite. Česnaką supjaustykite griežinėliais, svogūną – šiaudeliais ir išmaišykite su 4 šaukštais aliejaus, žiupsniu druskos,...
Supjaustykite sprandinę gabaliukais, t. y. kaip kepsnį. Recepto autorei gavosi keturi gabaliukai. Plonai juos išmuškite, pabarstykite pipirais, druska, žolelėmis ir palikite pasimarinuoti. Imkite mėsą ir dėkite visus keturis gabaliukus vieną prie...
Vištą nukaulinkite (prapjaukite nugaros dalyje, kad kuo daugiau mėsos liktų prie odos ir odą palikite vientisą, kad būtų galima ištiesti). Nukaulintą vištieną apibarstykite prieskoniais, druska, pipirais. Jautienos filė supjaustykite plonomis...
Sprandinę perpjaukite išilgai: mėsos gabalas turi būti maždaug 1,5 cm storio. Nestipriai pamuškite. Kiaulieną iš abiejų pusių pabarstykite šiai mėsai skirtais prieskoniais, druska ir pipirais. Špinatus sutrinkite karštame vandenyje. Paskui...
Kiaulieną sumalkite mėsmale. Supilkite grietinę, įberkite maltų juodųjų pipirų arba mairūno ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišykite. Didžkukulius su kiaulienos įdaru patiekite su spirgučiais arba su tirpintu sviestu ir grietine.
Mėsa supjaustykite nedideliais kubeliais. Česnaką, čili ir imbierą susmulkinkite, sumaišykite su likusiais ingredientais (jei medus tirštas, jį reikia šiek tiek pašildyti). Gautą marinatą supilkite ant mėsos ir viską gerai išmaišykite, palikite ~...