Dabar populiaru

Marinuota - visi receptai

Kiaušinių mišrainė su trumpai marinuotais salierais

Kiaušinių mišrainė su trumpai marinuotais salierais 2 asm.

Mišrainė su virtais kiaušiniais taip pat gali būti lengva ir gaivi, tam puikiai pasitarnaus trumpai pamarinuoti salierai. 

Marinuoti kopūstai curtido

Marinuoti kopūstai curtido 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Lengvai marinuoti apyaštriai kopūstai Salvadore patiekiami su pupusais – nacionaliniu patiekalu, kurį rasi bet kur – pas gatvės kepėjas, restoranuose ar šaldytus parduotuvėse. 

Granatų marinatas mėsai

Granatų marinatas mėsai 4 asm.

Šį greitai paruošiamą marinatą sudaro nemažai sudedamųjų dalių, tačiau pirmu smuiku groja granatų melasa. Išbandykite jį marinuodami mėgstamą raudoną mėsą. 

Pikantiškas chimichurri marinatas

Pikantiškas chimichurri marinatas 4 asm.

Ryškus marinatas su charakteriu tinka vištienai, kiaulienai, o idealiausiai – jautienai  marinuoti. 

Vištienos krūtinėlė, marinuota su ruduoju cukrumi ir citrina

Vištienos krūtinėlė, marinuota su ruduoju cukrumi ir citrina 4 asm.

Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nuimkite plėveles ir supjaustykite porcijomis. Jei kepsite ant laužo ar grilyje, geriau kepti didesnius gabalėlius. Taip krūtinėlė bus sultingesnė. Visus sausuosius prieskonius susimaišykite atskirame inde. Krūtinėlę...
Šviežiai raugti agurkai

Šviežiai raugti agurkai 10 asm.

Agurkus pamerkite keturioms valandoms į šaltą vandenį. Nupjaukite jų galiukus ir sudėkite į rauginimui skirtą indą, prieš tai dugną padengusios puse visų prieskonių (krapų, serbentų lapų, česnakų ir pan.). Likusius prieskonius sudėkite ant agurkų...
Marinuoti imbierai

Marinuoti imbierai 5 asm.

Imbierų šaknis nulupkite ir ištrinkite druska. Palikite per naktį. Ryte nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Tai galima padaryti daržovių skustuku. Į dubenėlį supilkite ryžių actą. Suberkite cukrų...
Marinuoti svogūnai

Marinuoti svogūnai 4 asm.

Svogūnus nulupkite, nupjaukite šaknų vietą ir dviem– trims minutėms įmeskite į verdantį vandenį. Išgriebkite ir tuoj pat perliekite šaltu vandeniu. Užpilkite pasūdytu vandeniu ir palaikykite 20 minučių. Iš nurodytų produktų išsivirkite marinatą....
Marinuotos alyvuogės su česnakais

Marinuotos alyvuogės su česnakais 6 asm.

Druską ištirpinkite nurodytame kiekyje vandens. Dubenyje sumaišykite actą, druskos tirpalą, raudonėlius ir česnakus. Į sterilizuotus indelius suberkite alyvuoges. Užpilkite marinatu, jei norite, įdėkite citrinos griežinėlių. Ant viršaus užpilkite...
Marinuoti kopūstai su burokėliais

Marinuoti kopūstai su burokėliais 6 asm.

Kopūstus susmulkinkite stambesniais gabalėliais, nuvalytas morkas stambiai sutarkuokite, burokėlį nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite. Daržoves sumeskite į puodą ir sumaišykite. Į kitą puodą supilkite vandenį, cukrų, druską,...
Pikantiška kiauliena su cinamonu

Pikantiška kiauliena su cinamonu 2 asm.

Užkaiskite vandenį ir išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės. Kiaulieną supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis. Pasiruoškite marinatą: nutarkuokite citrinos žieveles, išspauskite sultis, suberkite cukrų,  smulkintus bazilikus, cinamoną,...
Vaisių sultyse marinuota žuvis

Vaisių sultyse marinuota žuvis 4 asm.

1. Iš citrinos ir apelsino išspauskite sultis, sumaišykite ir užpilkite ant žuvies. Pabarstykite pipirais ir palikite1 val. marinuotis. 2. Į elektrinio maišiklio indą supilkite aliejų, sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstą česnaką, skiltelė...
Jautienos kepsniai ant grotelių

Jautienos kepsniai ant grotelių 5 asm.

1. Supjaustykite kepsniams jautieną ir įtrinkite druska bei pipirais. 2. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis su alyvuogių aliejumi ir medumi. Apliekite juo kepsnius. Palaikykite kelias valandas, o dar geriau per naktį. 3. Paruoštus...
Lašišų apkepas

Lašišų apkepas 3 asm.

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į dubenį. 2. Nuluptą imbierų šaknį, česnako skiltelę smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su baltuoju vynu. Pagal skonį įberkite citrininių pipirų, cukraus, druskos, išmaišykite. 3. Gauta mase...
Keptas viščiukas

Keptas viščiukas 4 asm.

1. Medų, garstyčias, aliejų, apelsinų džemą, pipirus, karštą vandenį ir sojų padažą sumaišykite. Gauta mase ištepkite viščiuką. 2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite apie 1 val.
Kepta vištiena su brokoliniais kopūstais

Kepta vištiena su brokoliniais kopūstais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite vištienos marinatą. Jei neturite daug laiko, galite nusipirkti jį jau paruoštą parduotuvėje. Dubenyje gerai sumaišykite visus išvardytus ingredientus, į mišinį pamerkite vištieną. Trumpiausias marinavimo laikas – 30 minučių....
Su kaparėliais ir mėtomis marinuotos daržovės

Su kaparėliais ir mėtomis marinuotos daržovės 2 asm.

1. Baklažaną ir cukiniją supjaustykite išilgai pusės centimetro pločio juostelėmis. Papriką – didelėmis skiltelėmis. 2. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Daržoves aptepkite aliejumi, pasūdykite ir kepkite 180 laipsnių orkaitę 10–12 minučių, kol...
Salotos su marinuotu sūriu

Salotos su marinuotu sūriu 2 asm.

1. Sūrį supjaustykite kubeliais, sudėkite į stiklainį pramaišiui su citrinų griežinėliais, prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirų mišiniu (galite įdėti ir maltos aitriosios paprikos). Sandariai uždarykite ir marinuokite sūrį per naktį vėsioje...
Marinuotos stintos

Marinuotos stintos 4 asm.

1. Žuvis nuplaukite, išvalykite, šiek tiek pasūdykite, apibarstykite pipirais, apvoliokite miltuose ir apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje. 2. Į išplikytus stiklainius sudėkite žiedeliais pjaustytus svogūnus ir morkas bei...
Pomidorų padaže marinuota vištiena

Pomidorų padaže marinuota vištiena 5 asm.

1. Pomidorų padažą pagardinkite prieskoniais, žiupsneliu cukraus, pasūdykite, išmaišykite ir gauta mase įtrinkite vištieną. 2. Palaikykite vėsiai per naktį. Dėkite į orkaitę ir pakepkite pusę valandos. Tada užpilkite smulkintomis daržovėmis, sumaiš...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką