Dabar populiaru

Pesto padažas - visi receptai

Žalioji bulvių ir šparaginių pupelių mišrainė su pesto padažu

Žalioji bulvių ir šparaginių pupelių mišrainė su pesto padažu 6 asm.

Žalią, bazilikais kvepiantį pesto padažą įprasta derinti su makaronais, su juo taip pat skanu ruošti ir sumuštinius. Tačiau šįkart siūlome išbandyti šį tą naujo – išvirti šviežių bulvyčių, apvirti saują šparaginių pupelių ir šias gėrybes maišyti su, pageidautina, naminiu pesto padažu.

Saldžiosios bulvės su feta ir pesto padažu

Saldžiosios bulvės su feta ir pesto padažu 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nieko nedelsdami susiraskite prekybos centre saldžiųjų bulvių lentyną ir, jei dar jų neišmėginote savo virtuvėje, pasigaminkite šį itin nesudėtingą patiekalą, kuris vegetarams atstos vakarienę, o visavalgiams – skanų garnyrą!

Šalta pasta su gražgarsčių pestu ir vynuoginiais pomidoriukais

Šalta pasta su gražgarsčių pestu ir vynuoginiais pomidoriukais 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Gražgarstės yra karčios, todėl mums jos ir patinka. Ir šis pesto variantas bus lengvai kartus, bet gaivus. Tiesa, gražgarsčių kartumas – nevienodas. Kartais darže užaugintos gražgarstės būna labai karčios, tada galima papildyti bazilikais. Kadangi ši fantazija pesto tema yra ne originalus Genujos receptas, o fantazijos žaismas, galima naudoti ne pušies pinijas, o graikinius riešutus.

Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu

Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pasigaminti daržovių makaronus galima beveik iš visų daržovių, tereikia turėti specialią daržovių pjaustyklę, kuri akimirksniu cukiniją, morką, bulvę, moliūgą ar burokėlį paverčia ilgais spagetti ar tagliatelle. Tokiais ilgais, kad net tenka juos patrumpinti, kad būtų lengviau valgyti.

Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu

Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu 4 asm.

Kartais nesinori nei saldžių pyragų, nei sausainių, o visa parduotuvėse siūloma duona išragauta. Kai visu smarkumu sužaliuoja gamta ir pats metas piknikams, galima išsikepti nesaldžių duonelių traškia plutele su naminiu pesto padažu. Atrodo puikiai, skonis tobulas ir nieko ypač sudėtingo!

„Linguine“ makaronai su Genujos pesto padažu

„Linguine“ makaronai su Genujos pesto padažu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Genujiečiai norėtų, kad pasaulis atrastų tikrą genujietišką pesto padažą, o žalių erzacų nevadintų „pesto“. Šis receptas – kaip tik su tikru genujietišku pesto. 

Ridikų lapų ir moliūgų sėklų pesto padažas

Ridikų lapų ir moliūgų sėklų pesto padažas 4 asm.

Dangira Šimašiutė (knyga „Prancūzijos virtuvė“): Ridikų gumbus atskyrus nuo lapų, jie nesuminkštės. Ir šiaip tai galioja visoms gumbinėms daržovėms – morkoms, burokėliams, ropėms: lapus geriau pašalinti dar prieš dedant tokias daržoves į šaldytuvą. Tik man niekaip nekyla ranka tuos lapus mesti lauk. Tad aš iš jų verdu sriubą arba darau pesto padažą, šiandien – būtent iš ridikų lapų.

Meškinių česnakų pesto padažas

Meškinių česnakų pesto padažas 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nepakeičiamas ingredientas, kurio visada verta turėti šaldytuve pavasarį – tai meškinių česnakų pesto padažas! Greitai vakarienei džiaugsitės pasta su šiuo skaisčiai žaliu riešutiniu česnakiniu pagardu! Jis taip pat tiks paskaninti orkaitėje keptas daržoves ar mėsos bei žuvies patiekalus.

Sicilietiškas riešutų pesto

Sicilietiškas riešutų pesto 4 asm.

Improvizacija itališkojo pesto padažo tema gali tapti originaliu kasdienio ar šventinio stalo priedu.

Kiauliena su kreminiu krienų padažu, saldžiais žirneliais ir žaliąja bulvių koše

Kiauliena su kreminiu krienų padažu, saldžiais žirneliais ir žaliąja bulvių koše 1 asm.

Kepsniui. Kiaulienos išpjovą supjaustykite maždaug 150 g svorio gabalėliais. Sudėkite į indą. Sudėkite pjaustytą svogūną, česnaką, pašlakstykite raudonu vynu, įdėkite truputį medaus. Pabarstykite išvardintais prieskoniais, truputį pasūdykite. Gerai...
Bandelės su pesto padažu ir parmezanu

Bandelės su pesto padažu ir parmezanu 4 asm.

Miltus sumaišykite su mielėmis ir druska. Į vandenį supilkite pieną, dėkite sviestą, cukrų, kiaušinį ir lengvai paplakite. Į skystąją masę suberkite miltus ir užminkykite kiek lipnią tešlą (minkykite apie 10 minučių), įdėkite į švarų dubenį ir...
Aromatingi lavašų suktinukai su rikota

Aromatingi lavašų suktinukai su rikota 2 asm.

Dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, trintus česnakus, pesto padažą ir smulkintas šviežių bazilikų šakeles. Lavašą padalykite į keturis ar šešis vienodo dydžio gabalėlius, kad pavyktų susukti suktinukus. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite rikotos sū...
Itališki testaroli su pesto padažu

Itališki testaroli su pesto padažu 2 asm.

Iš miltų, vandens ir druskos išmaišykite tešlą. Visą keptuvę kruopščiai suvilgykite aliejumi (kad blynas neprisviltų), įkaitinkite, supilkite į ją tešlą ir tolygiai paskirstykite po visą keptuvę. Kitaip tariant, tai bus tarsi lietinis blynas, tik...
Saldžiaaštrės krevečių salotos

Saldžiaaštrės krevečių salotos 6 asm.

Krevetės išvirkite, nuvalykite. Salotas supjaustykite, sumaišykite su pesto padažu ir šlakeliu aliejaus. Avokadą supjaustykite riekelėmis ir kartu su pomidorais dėkite ant salotų lapų. Krevetes trumpai pakepinkite su medumi, paprika, čili, sudė...
Makaronai su mėlynėmis ir rikota

Makaronai su mėlynėmis ir rikota 3 asm.

Pirmiausia paruoškite tešlą makaronams: į gilesnį dubenį persijokite miltus, po vieną įmuškite ir išmaišykite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos. Mėlynes kelis kartus pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Masę įmaišykite į makaronų...
Lašišų kepsneliai

Lašišų kepsneliai 3 asm.

Lašišą nuplaukite, nusausinkite. Padalykite į tris dalis, įtrinkite aliejumi, maltais baltaisiais pipirais ir druska, apšlakstykite citrinų sultimis. Iškepkite ant grotelių, laužo arba orkaitėje. Česnako skiltelę nulupkite ir smulkiai sukapojusi...
Makaronai su cukinijomis

Makaronai su cukinijomis 3 asm.

Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir padėkite šiltai. Maltus graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir po vieną išdėliokite kepimo...
Pyragas su daržovėmis

Pyragas su daržovėmis 5 asm.

Bemielę sluoksniuotą tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės. Klokite į karščiui atsparią kepimo formą, subadykite šakute ir iškepkite. Cukinijas ir nuluptas morkas supjaustykite griežinėliais, kopūstą sutarkuokite stambia trintuve. Keptuvė...
Pomidorų pestas

Pomidorų pestas 5 asm.

Pirmiausia paruoškite pomidorų tyrę: labai gerai prinokusių pomidorų galus kryžmai įpjaukite, pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, susmulkinkite ir kelis kartus pertinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Bazilikus...
Dvispalvė užkandėlė

Dvispalvė užkandėlė 4 asm.

1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais. 2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų. 3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaiš...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką