Dabar populiaru

Pita - visi receptai

Suktinukai su vištiena

Suktinukai su vištiena 4 asm.

Gerai išvirtą vištieną supjaustykite pailgomis juostelėmis, pakepinkite keptuvėje svieste, užberkite šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite. Salotą nuplaukite, nusausinkite rankšluostiniu popieriumi, suplėšykite stambesniais gabalais ir...
Pita su tunais ir daržovėmis

Pita su tunais ir daržovėmis 6 asm.

Pitas galima įdaryti įvairiausiais produktais: kepta mėsa, šviežiomis daržovėmis, mėsiškais ir vegetariškais troškiniais, žuvimi. Išmėginkite šį gardų įdarą su tunais.

 

Arabiška pita

Arabiška pita 4 asm.

Vidurio Rytų ir Viduržemio jūros regiono gyventojams kasdienę duoną atstoja apvalūs kvietinių miltų papločiai. Pitos valgomos vienos, tiekiamos prie mėsos ir daržovių patiekalų, naudojamos susuktiems sumuštiniams gaminti. Kepant aukštoje temperatūroje papločiai išsipučia ir tampa tuščiaviduriai. Įpjovus pitos šoną, į vidų galima pridėti keptos mėsos, daržovių ir padažo. Užkandžiui siūlomi gabalėliais pjaustyti papločiai su įvairiausiais mirkalais, pavyzdžiui, gaiviu tzatziki padažu arba pikantišku avinžirnių užtepu.

 

Sočiosios „kišenės“

Sočiosios „kišenės“ 4 asm.

1. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite pjaustytą svogūną, sugrūstus česnakus ir maišydami kepkite 5 min. Įberkite prieskonių mišinio ir dar 1 min. pakepinkite. 2. Šiek tiek pravėsusį keptuvės turinį sukrėskite į elektrinio maišiklio indą,...
Pitos  paplotėliai

Pitos paplotėliai 6 asm.

1. Dubenyje su šiltu vandeniu ištirpinkite mieles, įberkite druskos, supilkite miltus, aliejų ir suminkykite tešlą. 2. Aptepkite ją aliejumi, suvoliokite į rutulį, įdėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite maždaug 1 valandai, kad pakiltų...
Sočiosios „kišenėlės“

Sočiosios „kišenėlės“ 2 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus, grūstus česnakus ir minutę pakepinkite. Sudėkite konservuotus pomidorus, mentele sutrinkite. Suberkite nusunktas pupeles, uždenkite keptuvę ir 5 min. patroškinkite. 2. Nukelkite nuo...
Pita

Pita 4 asm.

1. Visus pitai kepti skirtus produktus gerai išmaišykite ir išminkykite, iki tešla taps minkšta ir švelni tarsi šilkinė, ir porai valandų palikite, kad pakiltų. 2. Iš iškilusios tešlos iškočiokite maždaug 15–20 cm skersmens nestorus blynus ir...
Žymės: Duona, Pita
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką