Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pomidorai - visi receptai 18 puslapis

Mocarelos ir pomidorų užkandis

Mocarelos ir pomidorų užkandis 2 asm.

1. Pomidorus nuplaukite ir neišlupusios žiedynėlio (jis atlieka dekoratyvinę funkciją) supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. 2. Mocarelą gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite tokio paties storio griežinė...
Pomidorų gaspačo

Pomidorų gaspačo 4 asm.

1. Visas daržoves (pomidorus, agurką, saldžiąją papriką, svogūną, česnaką, petražoles) ir prancūziškojo batono riekeles sudėkite į indą ir susmulkinkite trintuvu. Gautą masę pertrinkite per sietelį. 2. Sriubą pagal skonį pagardinkite druska,...
Kumpio salotos su špinatais

Kumpio salotos su špinatais 2 asm.

1. Kumpio griežinėlius susukite į ritinėlius. 2. Salotas ir špinatus suplėšykite, pomidorus supjaustykite riekelėmis, ridikėlius - plonais griežinėliais. Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi. 3. Batoną supjaustytkite kubeliais, paskrudinkite...
Apkepas su daržovėmis

Apkepas su daržovėmis 4 asm.

1. Ant stalo ar didelės lentos suberkite miltus, ant jų burokine tarka sutarkuokite sviestą (kuo jis šaltesnis, tuo mažiau veliasi) ir ilgu plačiu peiliu kapokite, kol neliks sausų miltų. Tada įpilkite 3 šaukštus vandens ir baikite minkyti rankomis....
Ryžių pica

Ryžių pica 4 asm.

1. 2 stiklinėse vandens išvirkite tirštą ryžių košę. Pievagrybius nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite atšokusias odeles ir supjaustykite. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite...
Vištienos salotos su avietėmis

Vištienos salotos su avietėmis 4 asm.

1. Viščiukų krūtinėles įtrinkite prieskoniais ir palikite pasimarinuoti. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, įkaitinkite ir iš abiejų pusių apkepkite mėsą, gražiai apskrus. Padėkite krūtinėles ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai....
Salotos su ančiuviais

Salotos su ančiuviais 2 asm.

1. Ančiuvius išimkite iš pakuotės, nupilkite skystį, labai gerai nusausinkite ir dailiai susukite voleliais. 2. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę, viduriuką išpjaukite ir supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis. Svogūną nulupkite,...
Moliūgų pica

Moliūgų pica 2 asm.

1. Pilkite miltus ant stalo, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, įberkite žiupsnelį druskos, kapokite miltus ir sviestą peiliu, kol susidarys trupiniai. Supilkite šaltą vandenį, greitai išminkykite tešlą rankomis, padarykite rutulį, susukite į plė...
Mėsainis su mėlynųjų pelėsių sūriu

Mėsainis su mėlynųjų pelėsių sūriu 6 asm.

1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas šviežias prieskonines žoleles bei mėlynąjį svogūną susmulkinkite. Batono riekes sudėkite į dubenį, apliekite vynu ir palikite pastovėti. 2. Į kitą dubenį sudėkite mėsą, sukrėskite garstyčias, suberkite smulkintas ž...
Dešrainis su naminiu pomidorų padažu

Dešrainis su naminiu pomidorų padažu 6 asm.

1. Paruoškite padažą: puode storu dugnu įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite trintus česnakus ir dar porą minučių pakepinkite. Sudėkite nuluptus smulkintus pomidorus, pagal skonį įberkite druskos, cukraus, maltų juodųjų...
Daržovės su padažu

Daržovės su padažu 6 asm.

1. Jogurtą supilkite į kavos filtrą, 1–2 val. palikite nusivarvėti. Nusivarvėjus skysčiui jogurtas sutirštės. 2. Stambia trintuve sutarkuokite agurką, sudėkite į koštuvą, palikite 30 min. nusivarvėti. 3. Sutrinkite česnaką, sumaišykite su...
Baklažanų pyragas

Baklažanų pyragas 4 asm.

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suvyniokite į plėvelę ir bent 20 min. palaikykite šaltai. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą, išklokite kepimo skardą, prispauskite kraštus, dugną subadykite šakute. Kepkite 210 °C temperatūros orkaitė...
Vištienos salotos

Vištienos salotos 2 asm.

1. Batoną supjaustykite kubeliais, suberkite į skardą, tolygiai paskirstykite, apšlakstykite aliejumi, kepkite 220°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus. Atvėsinkite. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš abiejų pusių apkepkite viščiukų krū...
Pomidorai su drebučiais

Pomidorai su drebučiais 4 asm.

1. Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. 2. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, svogūnus – žiedeliais. 3. Iš visų kitų recepte nurodytų produktų išvirkite marinatą. Karštą marinatą sumaišykite su želatinos tirpalu. 4....
Džiovinti pomidorai

Džiovinti pomidorai 6 asm.

1. Pomidorus perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas ir apdžiovinkite, sudėję ant popierinio rankšluosčio. 2. Sugrūstus česnakus sumaišykite su susmulkintais žalumynais ir šaukštu aliejaus. Šiuo mišiniu aptepkite pomidorų skilteles ir sudė...
Naminis pomidorų padažas

Naminis pomidorų padažas 6 asm.

1. Skiltelėmis supjaustytus pomidorus patroškintinkite keptuvėje įkaitintame svieste, kol suminkštės (15–20 min.), pertrinkite per sietelį, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite trintais česnakais ir bazilikais. 2. Jei patiks, kuo daugiau pomidorų...
Pomidorų apkepas

Pomidorų apkepas 6 asm.

1. Sviestą palaikykite šaldytuve. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite miltus. Įmuškite kiaušinį, įpilkite acto, vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai dėkite į šaldytuvą....
Pomidorų, svogūnų, salierų, petražolių ir saldžiųjų paprikų mišrainė

Pomidorų, svogūnų, salierų, petražolių ir saldžiųjų paprikų mišrainė 10 asm.

1. Svogūnus nulupti ir supjaustyti, išvalyti paprikas. Pomidorus, paprikas, salierų ir petražolių šaknis supjaustyti kubeliais, žaliąją dalį susmulkinti žirklėmis. 2. Viską, išskyrus actą, sudėti į puodą ir ant mažos ugnies virti apie 2 val....
Pomidorų ir saldžiųjų paprikų mišrainė

Pomidorų ir saldžiųjų paprikų mišrainė 10 asm.

1. Pomidorus įpjauti, minutei panardinti į verdantį vandenį, nulupti, supjaustyti didokais gabalėliais. 2. Iš paprikų išvalyti sėklas, minkštimą supjaustyti žiedais arba juostelėmis. 3. Į pomidorus ir paprikas įmaišyti cukrų, druską, žiupsnelį...
Keptos daržovės

Keptos daržovės 4 asm.

1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Bulves nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Cukinijų ir bulvių griežinėlius atskirai po vieną sudėkite į riebalais išteptą ir dž...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius