Dabar populiaru

Pupelės - visi receptai

Pupelių ir morkų mišrainė su krapais ir migdolais

Pupelių ir morkų mišrainė su krapais ir migdolais 4 asm.

Šioje mišrainėje ryškiai „groja“ krapai, o traškumo ir papildomo skonio suteiksia pakepinti migdolai. Patiekalas kyla į visai kitą lygį, išbandykite ir įsitikinsite!

Dešrelės su pupelėmis porų padaže

Dešrelės su pupelėmis porų padaže 2 asm.

Kartais pradžiuginti gali paprastas, tačiau jaukus ir pasotinantis maistas. Pavyzdžiui, šviežios dešrelės, patiekiamos su porų padaže panardintomis pupelėmis. Šiuo receptu vienoje savo knygų dalinasi britas Nigelis Slateris ir dalijasi savo knygoje.
Tiršta sriuba iš Toskanos „ribollita“

Tiršta sriuba iš Toskanos „ribollita“ 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): „Ribollita“ skamba lyg koks iš Verdi operos „išlipęs“ personažas, bet iš tiesų yra daržovių sriuba, tirštinta šviesia duona. Savo linksmą vardą ji gavo todėl, kad paprasta daržovių sriuba tradiciškai būdavo patiekiama pašildyta – „re-bouilli“ – drauge su duonos likučiais. Sriuba yra labai tiršta, o pastovėjusi ji man labiau primena košę nei sriubą, bet aš visgi lenkiuosi jos skoniui.

Pasta su pupelėmis pikantiškai

Pasta su pupelėmis pikantiškai 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Neapolyje vietiniai ruošia gana keistą žiemos patiekalą, kurio nevadina nei sriuba, nei makaronais. Pasta su pupelėmis – tai truputį sriuba, o gal ir ne sriuba. Kažkas ties viduriu! Na, ir dar kas tikrai keista ir gerokai prieštarauja itališkiems pastos ruošimo kanonams: pupelės ir pasta verdamos drauge – tame pačiame puode.

Kodėl taip daroma? Paaiškinimas galėtų būti toks: pastos ir pupelių išskirtas virimo metu krakmolas gerai maišosi į tvirtos konsistencijos kremą – padažą, kurį papildo pomidorų pasta ir tarkuotas sūris.

Baltųjų ir juodųjų pupelių minestrone sriuba su rozmarinais ir parmezano sūriu

Baltųjų ir juodųjų pupelių minestrone sriuba su rozmarinais ir parmezano sūriu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Galite ir netikėti, tačiau patiekalai su pupelėmis Italijoje yra mėgstami ir dievinami labiau už picas. Kampanija, Lacijus, Toskana, Venetas, Abrucas – vidurio Italija žiemą tiesiog gyventi negali be pupelių. Žinoma, kiekvienas regionas ruošia savaip, savaip gardina, nors esmės tai nekeičia.

Kiaulienos troškinys su pupelėmis

Kiaulienos troškinys su pupelėmis 4 asm.

Itin paprastas, tačiau gardus ir sotus patiekalas, kurį paruoš net virtuvės naujokas. 

Mungo pupelės su špinatais ir kefyru

Mungo pupelės su špinatais ir kefyru 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Mungo pupelės, lietuviškai dar vadinamos spindulinėmis pupuolėmis, man yra vienas naujausių atradimų, iškart atradęs vietą mano mitybos racione. Pabandykite dėti jų į sriubas, troškinius, įmaišykite į salotas. Tiesa, tik nepamirškite jų išmirkyti per naktį. Tokiu būdu organizmas galės lengviau įsisavinti visas naudingas medžiagas, be to, paruošite pupeles greičiau. Trumpesnis apdorojimas karščiu = daugiau išsaugotų vitaminų. Trumpai tariant, mirkymas tik į naudą.

Bolivinių balandų ir juodųjų pupelių troškinys

Bolivinių balandų ir juodųjų pupelių troškinys 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com)Puikus patiekalas, jei ieškote ko nors sotaus, greitai pagaminamo ir lengvai pritaikomo skirtingiems poreikiams. Jei esate veganas – skanaukite šį troškinį su avokado skiltelėmis, maistinėmis mielėmis, trupučiu citrinos sulčių ir druskos. Jei maitinatės pagal vegetarišką dietą, įdėkite šaukštą liesos grietinės ar natūralaus jogurto.

Salvadoro paplotėliai pupusai

Salvadoro paplotėliai pupusai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio  puodai“): Pupusai Salvadore yra nacionalinis patiekalas, kurį rasi bet kur – pas gatvės kepėjas, restoranuose ar šaldytus parduotuvėse. Stebėti, kaip pupusus kepa gatvėje – atskiro aprašymo vertas veiksmas. Atrodo, kad moteriškės buria rankomis tarsi magės: rankose atsiranda gumulėlis tešlos, kuris keliais patapšnojimais virsta dubenėliu, tada jo viduryje įsitaiso įdaras, dubenėlis žaibiškai užsidaro, virsta paplotėliu ir atsiduria ant įkaitintos skardos. Po minutės ragauji pupusą, užkąsdamas curtido – lengvai marinuotais apyaštriais kopūstais.

Lobiani – paplotėliai su pupelių įdaru

Lobiani – paplotėliai su pupelių įdaru 4 asm.

Šorena Džaniašvili: „Lobiani – tai vienas iš mano mėgstamiausių gruziniškų patiekalų. Šie paplotėliai su pupelių įdaru gaminami per visas šventes. Prisipažinsiu, kai per šventes Gruzijoje gamindavome šį patiekalą, su  nekantrumu laukdavau, kol šis šiek tiek atvės ir galėsiu skanauti dar šiltus paplotėlius.“

Itališki virtinukai su pomidorais, baltosiomis pupelėmis ir garbanotąja trūkažole

Itališki virtinukai su pomidorais, baltosiomis pupelėmis ir garbanotąja trūkažole 4 asm.

Koldūnus gaminkite taip, kaip nurodyta ant etiketės (nedėkite druskos ir aliejaus). Į didelę keptuvę sudėkite pupeles, pomidorus, baziliką, raudonėlį ir raudonuosius pipirus. Užvirinkite, įmaišykite salotų lapus (arba špinatus). Uždenkite, sumaž...
Skrudintos edamame pupelės

Skrudintos edamame pupelės 4 asm.

Šiose žaliose pupelėse yra mažai riebalų ir labai gausu angliavandenių, baltymų ir ląstelienos – tai komponentai, suteikiantys energijos.

Saldus sojų ir česnakų Wok su kiauliena

Saldus sojų ir česnakų Wok su kiauliena 4 asm.

Greitai ir lengvai paruošiamas Wok patiekalas su kiaulienos filė ir daržovėmis! Švelnus ir turtingas sojų padažo bei česnakų skonis.

Tailandietiška jautiena su daržovėmis ir paskrudintais anakardžių riešutais

Tailandietiška jautiena su daržovėmis ir paskrudintais anakardžių riešutais 4 asm.

Pakepintas jautienos patiekalas su daržovėmis ir makaronais. Citrinžolės, raudonasis karis ir imbierai šiam patiekalui suteikia tailandietišką poskonį.
Spalvingos bolivinių balandų salotos

Spalvingos bolivinių balandų salotos 2 asm.

Bolivines balandas ir pupeles išvirkite ir atvėsinkite. Sumaišykite visus salotoms skirtus ingredientus ir pagardinkite druska bei pipirais. Apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Lapinių kopūstų ir morkų salotos

Lapinių kopūstų ir morkų salotos 2 asm.

Sumaišyti susmulkintus salotų ingredientus ir užpilti padažu.
Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba

Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba 4 asm.

Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, sutrinkite česnakus, apibarstykite rozmarinais ir dėkite į puodą storu dugnu. Užpilkite alyvuogių aliejumi ir troškinkite 5-7 minutes. Po to suberkite pupeles ir supilkite sultinį, pagardinkite druska ir...
Čili sriuba

Čili sriuba 6 asm.

Svogūną ir česnaką susmulkinkite. Į puodą įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūnus ir česnakus, apkepinkite. Jiems apkepus sudėkite mėsą ir pakepinkite porą minučių. Mėsai apkepus sudėkite susmulkintą čili pipirą, įdėkite pomidorų...
Angliški pusryčiai

Angliški pusryčiai 1 asm.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Į įkaitintą keptuvę dėkite virtas kiaulienos dešreles ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Į keptuvę dėkite kiaulienos šoninės riekeles ir taip pat pakepinkite, kol apskrus. Išimkite dešreles...
Aitriųjų paprikų sriuba

Aitriųjų paprikų sriuba 4 asm.

Svogūnus supjaustykite kubeliais, apkepkite su faršu. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odeles. Sudėkite juos į smulkintuvą. Taip pat dėkite česnakų, prieskonių, kakavos ir aitriųjų paprikų. Viską gerai susmulkinkite. Sukrė...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką