Dabar populiaru

Užkandėlė - visi receptai 11 puslapis

Baklažanų užkandėlė

Baklažanų užkandėlė 2 asm.

1. Baklažaną nuplaukite ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais. Sudėkite į kiaurasamtį, apibarstykite druska ir palikite maždaug 20 minučių pastovėti. 2. Nuvarvinkite kaparėlius. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanų...
Keptų burokėlių užkandėlė

Keptų burokėlių užkandėlė 3 asm.

1. Burokėlius gerai nuplaukite, įvyniokite į foliją ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės – maždaug valandą. Orkaitėje kepti burokėliai suminkštėja, bet nepraranda skonio, todėl jų negalima pakeisti virtais burokėliais. Keptus...
Suktinukai su vištiena

Suktinukai su vištiena 2 asm.

1. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite minkštimą ir sugrūskite su česnakais. Pagal skonį pasūdykite, įlašinkite kelis citrinų sulčių lašus. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs,...
Keksiukai – užkandžiai

Keksiukai – užkandžiai 12 asm.

1. Smulkiai supjaustykite pomidorus, kumpį ir svogūnų laiškus. 2. Tešlą iškočiokite kuo ploniau ir aštria forma (arba stikline aštresniais kraštais) suformuokite maždaug 12 cm skersmens apskritimus. Juos dėkite į riebalais išteptas keksiukų...
Aromatingos duonos juostelės

Aromatingos duonos juostelės 8 asm.

1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įpilkite 150 ml vandens, pašildykite iki 37ºC temperatūros. Dubenyje sutrinkite mieles, užpilkite šiltą vandenį su sviestu ir maišykite, kol mielės išsileis. 2. Suberkite druską, cukrų, didžiąją dalį miltų...
Avokadų ir lašišos užkandėlė

Avokadų ir lašišos užkandėlė 4 asm.

1. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, išskobkite minkštimą, apšlakstykite citrinų sultimis, įberkite žiupsnelį druskos, sutrinkite iki vientisos masės. 2. Agurką perpjaukite išilgai į keturias dalis, nupjaukite dalį minkštimo su sė...
Sūrio rutuliukai

Sūrio rutuliukai 4 asm.

Smulkiai sutarkuokite sūrį. Iki standumo suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai įmaišykite sūrį. Masė turi būti pakankamai kieta, kad būtų galima suformuoti rutuliukus. Gruzdintuvėje arba puode įkaitinkite aliejų iki 180 ºC temperatūros. Jei...
Pikantiški kąsneliai

Pikantiški kąsneliai 8 asm.

I variantas. Ilgavaisis agurkas, indelis rikotos, 25 g tarkuoto parmezano, šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės, keli mėtų lapeliai, kelios šaldytos avietės. 1. Rikotą sumaišykite su parmezanu ir nutarkuota citrinos žievele. Pagal skonį pasū...
Užkandėlė su orkaitėje keptomis daržovėmis

Užkandėlė su orkaitėje keptomis daržovėmis 6 asm.

1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais griežinėliais. 2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis, tada kelias minutes pakaitinkite virš garų, kad atšoktų odelė ir ją nulupkite. 3. Paprikas ir...
Užkandėlė su krevetėmis

Užkandėlė su krevetėmis 3 asm.

Šviežias arba atšildytas krevetes gerai nusausinkite. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indą ir pusvalandžiui pastatykite į šaldytuvą – bus traškesnės. Česnakus susmulkinkite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę,...
Soti užkandėlė

Soti užkandėlė 2 asm.

1. Pomidorą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 2. Avokadą nulupkite, susmulkinkite ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 3. Svogū...
Burokėlių užkandėlė

Burokėlių užkandėlė 2 asm.

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, juos pasūdykite, pagardinkite kmynais, citrinų sultimis, iš abiejų pusių gerai apkepkite svieste ir atvėsinkite. 2. Avokadus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apš...
Karšta silkių užkandėlė

Karšta silkių užkandėlė 4 asm.

1. Bulves išvirkite sūdytame vandenyje. Porus ir paprikas susmulkinkite. Berkite į keptuvę su įkaitintu sviestu ir troškinkite, kol suminkštės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. 2. Salotas suplėšykite ir išdėliokite lėkštėje, dėkite...
Alyvuogių užkandėlė

Alyvuogių užkandėlė 4 asm.

Nuo alyvuogių nupilkite skystį, jas suberkite į užsukamą indą. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis ir raudonėliais. Smulkintą aitriąją papriką įmaišykite į česnakų ir raudonėlių mišinį. Sumaišykite jį...
Lašišų karpačas

Lašišų karpačas 3 asm.

1. Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į kamerą. 2. Užšaldytą lašišą supjaustykite plonyčiais griežinėliais, juos po vieną paskleiskite negilioje lėkštėje. 3. Paruoškite marinatą: imbiero š...
Užkandėlė su pomidorais

Užkandėlė su pomidorais 8 asm.

1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indelį ir apie valandą palaikykite šaldytuve – bus standžios ir traškios. 2. Sūrelį išsukite su kmynais, grietine, įspauskite česnakus, tada varškės masę pagal skonį pasūdykite...
Avokadų valtelės

Avokadų valtelės 4 asm.

1. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, išskobkite vidų, minkštimą supjaustykite kubeliais, apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir sumeskite į dubenį. 2. Į avokadų masę įmaišykite smulkintus nuluptus...
Paprikų užkandėlė

Paprikų užkandėlė 3 asm.

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite ir iškepkite orkaitėje, iki odelė ims raukšlėtis, tada labai trumpai pamerkite jas į šaltą vandenį, nulupkite odelę ir dar kartą perpjaukite per pusę. 2. Paruoškite marinatą. Česnaką nulupkite,...
Itališka užkandėlė su marinuotomis alyvuogėmis

Itališka užkandėlė su marinuotomis alyvuogėmis 2 asm.

1. Alyvuoges nuvarvinkite ir sumeskite į gilų, sandariai užsukamą indą. 2. Česnakus susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, medumi, citrinų sultimis ir žievelėmis, visais recepte nurodytais prieskoniais. 3. Gerai išmaišytu marinatu užpilkite...
Itališka užkandėlė su Parmos kumpiu

Itališka užkandėlė su Parmos kumpiu 1 asm.

Kumpio griežinėliais apsukite duonos lazdeles ir dėkite į lėkštę šalia mocarelos gabalėlių bei pomidoriukų.  Mocarelą apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bazilikų lapeliais.  
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką