Dabar populiaru

Vyšnios - visi receptai 3 puslapis

Gaivios vyšnių salotos

Gaivios vyšnių salotos 4 asm.

1. Iš medaus, garstyčių ir alyvuogių aliejaus sumaišykite padažą, pasūdykite, pagardinkite pipirais. 2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas. 3. Vyšnias supjaustykite puselėmis, išgliaudykite kauliukus. 4. Sūrį supjaustykite kubeliais,...
Pudingas su vyšniomis

Pudingas su vyšniomis 6 asm.

1. Želatiną užmerkite ir palikite, iki išbrinks. 2. Kiaušinius gerai nuplaukite, baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. 3. Želatiną ištirpinkite mažame puodelyje, tada supilkite...
Vyšnių uogienė su raudonaisiais serbentais ir avietėmis

Vyšnių uogienė su raudonaisiais serbentais ir avietėmis 10 asm.

1. Vyšnias nuplauti, nuvarvinti, išimti kauliukus. Raudonuosius serbentus nuplauti, nuvarvinti ir nubraukti nuo šakelių. Avietes perrinkti. 2. Paruoštas uogas suberti į puodą. Kai ant puodo dugno atsiras šiek tiek sulčių, maišant užvirinti,...
Vyšnių uogienė su medumi ir riešutais

Vyšnių uogienė su medumi ir riešutais 10 asm.

1. Į puodą supilti vandenį, sudėti medų ir kaitinti, kol medus ištirps. Suberti vyšnias, susmulkintus riešutus ir virti, kol uogos iškils į paviršių. 2. Karštą uogienę supilstyti į stiklainius ir sandariai uždaryti.  
Įvairių uogų želė

Įvairių uogų želė 4 asm.

1. Želatiną užpilkite 100 ml vandens. Iš likusio vandens ir cukraus išvirkite sirupą, ataušinkite. 2. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite ir sumaišykite su sirupu ir vynu. Įpilkite citrinų sulčių ir išmaišykite. 3. Į desertinius indelius pridėkite...
Sriuba su vyšniomis

Sriuba su vyšniomis 4 asm.

1. Dvi juodos duonos riekeles sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir kelias minutes pavirkite, kol duona suminkštės, tada ją išgriebkite, pertrinkite per sietelį ir sudėkite atgal į puodą su verdančiu vandeniu. 2. Suberkite nuplautus džiovintus...
Lašiša su aštriu vyšnių padažu

Lašiša su aštriu vyšnių padažu 4 asm.

1. Žuvį pasūdykite ir mažiausiai pusvalandį palaikykite šaldytuve. Paskui iškepkite (geriausia – ant grotelių, bet galima ir keptuvėje). 2. Paruoškite padažą: iš vyšnių išimkite kauliukus, uogas sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir užvirinkite....
Spurgos “Siurprizas”

Spurgos “Siurprizas” 6 asm.

1. Iš tešlai skirtų produktų sumaišykite grietinės tirštumo tešlą.  2. Puode ar gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. 3. Už kotelio suimtą uogą panardinkite į tešlą ir iš karto dėkite į verdantį aliejų. 4. Virkite, kol gražiai apskrus. Gatavas...
Pyragas su trešnėmis

Pyragas su trešnėmis 6 asm.

1. Trešnes nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus, užberkite 3 šaukštus cukraus ir palikite pastovėti. 2. Kambario temperatūros sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos purios masės, tada vis maišydama po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką