Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atrodo, kad vis trūksta laiko? Išmėginkite šiuos būdus geriau jį valdyti

Kaip dažnai jus apima jausmas, kad jums tiesiog nepakanka laiko? Nepaisant to, kad išbandėte kiekvieną laiko valdymo metodiką ir produktyvumo strategiją apie kokią tik esate skaitę, neįstengiate pažaboti jausmo, kad laikas bėgte bėga?
Skubantis vyras
Skubantis vyras / 123RF.com nuotr.

Tai vadinama laiko nerimu (angl. time anxiety). Šis nerimas, panašus į kitą mūsų laikų dieglį, produktyvumo gėdą – jausmą, kad niekada nenuveikiate pakankamai. Jis apima tada, kai jaučiate, kad niekada neturite užtektinai laiko savo tikslams pasiekti, arba kad neišnaudojate turimo laiko.

Mūsų produktyvumo apsėstame pasaulyje įprasta kartkartėmis jaustis prislėgtam dėl savo dienotvarkės ir darbo krūvio. Tačiau laiko nerimas yra ne tik trumpalaikis stresas, kuris apima kartais, kai darbo diena ypač užimta. Jis – tai emocinė šmėkla, persekiojanti jus diena iš dienos, verčianti atidėlioti svarbias užduotis ir net galinti sukelti emocinį perdegimą.

Skirtingai nuo kitų mūsų gyvenimo aspektų, laiko negalime kontroliuoti. Kaip tuomet įveikti nerimą, įsisąmoninat, kad jūsų laikas jums nepavaldus, ir išmokti gerai jaustis asmeniniame gyvenime bei darbe?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius