Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 10 /2013 09 11

Dviguba dozė „Apple“ telefonų gerbėjams: pristatytas naujasis auksinis „iPhone 5S“ ir biudžetinis „iPhone 5C“

„Apple“ antradienį pristatė du išmaniuosius telefonus „iPhone“: naujos kartos „iPhone 5S“ ir biudžetinį „iPhone 5C“. Tai – pirmas kartas, kai „Apple“ vienu metu išleidžia du skirtingus „iPhone“ modelius.
Naujasis „iPhone 5S“
Naujasis „iPhone 5S“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Apple“ konferencija
„Apple“ konferencija

„iPhone 5S“ (spauskite čia, norėdami pamatyti telefono charakteristiką) bus išleistas auksinės, sidabrinės ir „naujos kosminės pilkos“ spalvų. Lyg pabrėždami šios naujovės svarbą „Apple“ darbuotojai renginyje vilkėjo geltonos spalvos marškinėliais. Skelbiama, kad auksinis telefono korpusas, pagamintas iš du kartus už titaną tvirtesnės medžiagos, bus beveik nesunaikinamas.

Pasitvirtino ir jau daugiau nei dvejus metus sklandžiusios kalbos, jog naujos kartos „iPhone“ turės pirštų antspaudų nuskaitymo įrenginį.

„Touch ID“ jutiklis yra įtaisytas į patį pradžios mygtuką, ir apsaugotas specialia medžiaga, tad nesusibraižys. Telefone taip pas bus galima išsaugoti daugiau nei vieno asmens pirštų antspaudus.

„Apple“ iPhone 5S – naujasis flagmanas

Naujasis flagmanas „iPhone 5S“ su 4“ įstrižainės 1136 x 640 taškų (326 ppi) ekranu taip pat turės įvairių spalvų korpusus – jie bus metaliko, aukso ir sidabro spalvos, rašo face.it.. Aparatinės platformos pagrindą sudaro naujas procesorius „Apple A7“, kuris palaiko 64 bitų instrukcijas. „Apple“ teigimu, tai pirmasis išmanusis telefonas rinkoje, kuris turi tokį funkcionalumą, kurį gali išnaudoti operacinė sistema iOS 7.

„Apple“ teigimu, lyginant su pirmos kartos „iPhone“, dabartinio flagmano „iPhone 5S“ procesorius paspartėjo 40 kartų, grafikos posistemė, palaikanti OpenGL ES 3.0 – net 56 kartus. Naujos platformos galimybių demonstracijai buvo pasinaudota žaidimu „Infinity Blade 3“. Bendras „iPhone 5S“ spartos lygis yra maždaug 5 kartus didesnis nei „iPhone 5“ atveju.

Naujasis „Apple A7“ procesorius turės pagalbinį modulį M7, kuris leis nustatyti, ar vartotojas juda (vaikščioja, vairuoja, galbūt ilsisi), tam reikalui pasinaudos giroskopu, akselerometru, elektroniniu kompasu; aplikacijų kūrėjams Apple leis pasinaudoti CoreMotion API, taip tikimasi, kad bus sukurta visa eilė su fitnesu, sveikata susijusių programų. Kaip pavyzdys paminėta aplikacija Nike+ Move, kuris bus prieinama visiems naujųjų iPhone savininkams.

Baterija leis kalbėtis 3G tinkluose iki 10 valandų, tiek pat laiko naršyti Internete, naudojantis 4G LTE. Ramybės būsenoje telefonas veiks iki 250 valandų, ilgiau, nei šiuo metu gali pasiūlyti „iPhone 5“.

Pagrindinė 8 megapikselių kamera turės 15 proc. didesnį matymo kampą, be to, sensoriaus taškai padidinti, kad būtų pasiekta geresnė nuotraukų kokybė. Maksimali diafragma – F/2.2. specialiai perdaryta kameros aplikacija, kad būtų galima pasinaudoti naujojo sensoriaus privalumais.

Automatinio fokusavimo sistema vienu metu galės stebėti 15 zonų. Visa tai darys automatiškai. Nugarinėje dalyje iš karto dėmesį atkreipia didesnė LED blykstė (teisingiau, jų dvi). Abi blykstės naudojamos tam, kad būtų galima teisingai nustatyti spalvos temperatūrą. Yra galimybė fotografuoti 10 kadrų per sekundę greičiu, vėliau sistema išrinks ryškiausią (mažiausiai išplaukusią)

Filmavimas „Slow motion“ režimu leis gauti sulėtintus vaizdus (tam naudojama HD 720p kokybės 120 kadrų per sekundę filmavimo funkcija). Nuotraukas taip pat galima sujungti į 28 megapikselių raiškos panoramą.

Nemažai dėmesio skirta ir saugumo sistemai. Bus įdiegta galimybė ne tik pasinaudoti įprastu slaptažodžiu. Bus panaudota technologija Touch ID, kuri leis specialiam sensoriui nuskaityti pirštų atspaudus. Atspaudų skaitytuvas integruotas į „Home“ mygtuką. Kadangi šis mygtukas bus pagamintas iš sapfyro, jis bus ypatingai atsparus įbrėžimams. Pirštų atspaudus bus galima bus galima naudoti vietoj įprasto slaptažodžio, prisijungiant prie el. parduotuvės iTunes.

Tuo tarpu biudžetinį „iPhone 5C“ bus galima rinktis su kelių ryškių spalvų dangteliais. Pigesnio telefono korpusą bus galima rinktis iš mėlynos, žalios, geltonos, rožinės ir baltos spalvos.

„Apple“ teigia, kad „iOS 7“ sukurta taip, kad puikiai derėtų su „iPhone 5C“ – net operacinės sistemos darbastalio ir telefono dangtelių spalvos sutampa.

Spaudos konferencijos metu plačiau pristatyta ir „iOS 7“ operacinė sistema, kuria prekiauta bus pradėta rugsėjo 18 dieną. Craigas Federighi sakė įsitikinęs, kad vos per naktį šią operacinę sistemą parsisiųs šimtai milijonų vartotojų. Taip pat pranešta, kad kitą mėnesį planuojama parduoti 700 milijonąjį aparatą su „iOS“ sistema.

„Apple“ kvietimas į pristatymo renginį buvo paviešintas praėjus vos kelioms dienoms po „iPhone“ mainų programos paskelbimo. Ši programa vartotojams leidžia iškeisti savo turimą seną „iPhone“ telefoną ir už tai gauti nuolaidą naujajam. Naujos kartos planšetiniai kompiuteriai „iPad“ ir „iPad mini“, spėjama, bus pristatyti kitame renginyje, kuris greičiausiai įvyks spalio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius