-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 mokslu grįsti patarimai: kaip pagerinti sveikatą, miegą ir seksualinį gyvenimą

Internete gausu įvairių patarimų kaip pagerinti sveikatą. Nors dauguma jų yra labai paprasti ir aiškūs, kai kurie yra mažų mažiausiai keisti. Atrodo, kad jų autoriai juokiasi iš savo skaitytojų ar skleidžia už liaudies mediciną prastesnes tiesas.
Sveikata
Sveikata / Fotolia nuotr.

Kaip nauji batai gali seksualinį gyvenimą? Kas fizinei energijai atstatyti galėtų pasitelkti bėgimą? Ir kaip galvos skausmą galima numalšinti be vaistų? Visgi, mokslas kai kuriuos tokius keistus patarimus patvirtina.

Nuojauta jūsų dažniausiai neapgauna – daugybė keistų patarimų iš tikrųjų neveikia. Tačiau kai kurie jų turi mokslinį pagrindą. Pateikiame septynis tokių jūsų intuicijai prieštaraujančių patarimų pavyzdžius.

1. Obuolys gali malšinti galvos skausmą. Dauguma tokiu atveju griebiamės vaistų – jie greitai ir patikimai numalšina galvos skausmą. Tačiau kai kurie žurnalai ir tinklapiai pataria suvalgyti obuolį – teigiama, kad tai padės lygiai taip pat greitai. Iš tikrųjų, tai tik iš dalies tiesa – JAV mokslininkai patvirtino, kad žaliųjų obuolių kvapas malšina galvos skausmą, tačiau visiškai jo pašalinti greičiausiai negali. Manoma, kad taip yra dėl to, kad šis kvapas atpalaiduoja, mažina įtampą ir atitraukia mintis nuo skausmo.

Fotolia nuotr./Obuoliai
Fotolia nuotr./Obuoliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius