-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dauguma „Android“ aplikacijų slaptai išsiunčia veikimui nereikalingus duomenis

Daugelio nenustebins tai, kad „Android“ aplikacijos apie vartotojus siunčia labai daug asmeninės informacijos. Naujame tyrime rodoma, kad beveik visos aplikacijos siunčia ir aibę duomenų, kurie nėra susiję su aplikacijos funkcionalumu ir vartotojo patirtimi.
Operacinės sistemos „Android M“ pristatymas
Operacinės sistemos „Android M“ pristatymas / Scanpix nuotr.

Tokią išvadą padarė 500 populiariausių nemokamų „Android“ aplikacijų ištyrę Masačusetso technologijų instituto (JAV) mokslininkai, rašo Engadget.com.

Pavyzdžiui, prekybos centro „Wallmart“ aplikacija „kalba“ su „eBay“ programėle kiekvieną kartą, kai žmogus nuskenuoja brūkšninį kodą, tačiau tam nėra jokio praktinio pritaikymo.

Tai nereiškia, kad duomenys yra įtartini ar kad tai yra tik „Android“ operacinės sistemos aplikacijoms būdingas iššūkis. Dalis tokių duomenų vėliau gali būti išskaidyti ir panaudoti kaip analitiniai duomenys.

Tiesa, tyrėjai pastebi, kad pusė aplikacijų prisijungimų nėra susiję su jokiais analitiniais duomenimis. Neaišku, kam šie duomenys reikalingi, tačiau mokslininkai daro prielaidą, kad kai kurie iš prisijungimų padeda aplikacijai veikti efektyviau – pavyzdžiui, atnaujinamas turinys, kad aplikacija veiktų tol, kol žmogus atsijungęs nuo interneto.

Labiausiai neramina tai, kad aplikacijų kūrėjai nepraneša, kad šie duomenys slapta renkami ir kas su jais daroma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius