Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvoje jau galima rasti verslumą palengvinančius „Apple“ įrankius

Iki šiol daugeliui įmonių Lietuvoje, naudojančių „Apple“ techniką, tekdavo spręsti galvosūkius įsigyjant aplikacijas ar automatizuojant įsigytos „Apple“ technikos konfigūravimą ir centralizuotą programinės įrangos diegimą joje. Nuo šiol tai ne problema. „Apple Business Manager“ paslauga jau gali naudotis ir įmonės bei organizacijos Lietuvoje.
Darbo įrankiai
Darbo įrankiai / 123RF.com nuotr.

„Apple Business Manager“ — saugiomis interneto priemonėmis pasiekiamas įrankis, skirtas „iPhone“, „iPad“, „Mac“ kompiuterius ir „Apple TV“ įrenginius naudojančioms įmonėms ir organizacijoms. Pasitelkdami šį įrankį kompanijų IT administratoriai gali pasiekti vidines organizacijų sistemas, naudoti visuotinį įrenginių diegimą (angl. deploy), įsigyti reikiamą programinės įrangos licencijų kiekį, kurti ir valdyti naudotojų paskyras bei jiems suteiktas prieigų teises, ir visa tai atlikti viename portale.

Ši nauja, verslui skirta „Apple“ paslauga yra suderinama su trečių šalių įrenginių valdymo MDM (angl. mobile device management) sprendimais, net jei kompiuterių ir mobilių įrenginių valdymui įmonėje naudojami skirtingi sprendimai. „Apple Business Manager“ įmonės gali naudoti tiek naujai įsigytai „Apple“ technikai, tiek ir anksčiau (po 2011 metų kovo 1 dienos) įsigytiems „Apple“ įrenginiams.

Verslui skirti „Apple ID“ yra sukurti tam, kad būtų valdomi įmonėse ir panaikina ligi šiol verslo organizacijose egzistavusią riziką, kad įmonę paliekantys IT administratoriai išsineš ir su jų asmeniniais „Apple ID“ susietas įmonių sistemų teises bei įsigytas aplikacijas.

Įmonei gavus užsakytą „Apple“ įrangą, naudotojai gali ją patys įdiegti be tiesioginio IT departamento darbuotojų dalyvavimo. „Mac“ kompiuterio naudotojui tereikia jį įjungti, pasirinkti pageidaujamą sistemos kalbą, klaviatūros tipą bei prisijungti prie bevielio Wi-Fi tinklo. Atlikus šiuos nesudėtingus, net nepatyrusiam naudotojui perprantamus veiksmus, visa įrenginiui skirta programinė įranga kompiuteryje bus įdiegta automatiškai.

Dėl „Apple Business Manager“ ir MDM tandemo, „Apple“ įrenginių diegimas įmonėje vyksta greičiau ir IT departamento darbuotojams nereikia kiekvienam kompiuterio naudotojui sistemą ir reikalingą programinę įrangą diegti individualiai. Šis „Apple“ sprendimas verslui suteikia galimybę ne tik centralizuotai valdyti kompanijos įrenginius ir juos inventorizuoti, bet ir optimizuoja IT departamento darbą bei su tuo susijusius kaštus.

Lietuvoje padėti įmonėms įsidiegti „Apple Business Manager“ ir „MDM” sprendimus pasiruošę autorizuoti „Apple” pardavėjai: „iDeal”, „Atea” bei „Markit”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius