-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moters organizme rasta superbakterija, kurios neįveikia net stipriausi antibiotikai

Kanalas „ABC News“, cituodamas Ligų kontrolės centrą CDC ir JAV gynybos departamento šaltinius pranešė, kad moters organizme rasta E.coli bakterija, kurios neveikia jokie antibiotikai.
E.coli bakterijos
E.coli bakterijos / Wikimedia.org nuotr.

CDC direktorius Tomas Friedenas apie tai pranešė Vašingtone surengtoje spaudos konferencijoje. Jis patvirtino, kad 49-erių metų Pensilvanijos gyventojos organizme rasta E.coli bakterija atsispyrė net Colistinui – antibiotikui, kuris naudojamas itin retais, išskirtiniais atvejais.

Bakteriją surado Nacionalinis karinis medicinos centras. Pacientės šlapimą tyręs mokslininkas Walteris Reedas atsisakė paaiškinti, kaip moteris galėjo užsikrėsti. Jis tik patvirtino, kad moteris pastaruosius 5 mėnesius nebuvo išvykusi iš JAV.

Pasak W.Reedo, ši bakterija turi geną, kuris atsparus multirezistencines bakterijas gydantiems antibiotikams. Mcr-1 genas jau nustatytas ir Kinijoje bei Europoje.

PSO jau nebe pirmą kartą perspėja, kad dėl perteklinio antibiotikų vartojimo bakterijos darosi atsparios net ir moderniausiems medikamentams, be jo silpsta žmonių imunitetas. Todėl, mokslininkų teigimu, žmonija pamažu grįžta į „akmens amžiaus“ laikus, kai net ir menka pjautinė žaizda gali tapti didele problema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius