Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tele2“ atsisakė pigiausių ryšio paslaugų planų

Kuomet mobiliojo ryšio operatoriai įsivelia į kainų karą, naujienų redakcijas užplūsta pranešimai spaudai: o mes štai čia nukirpome, o mes štai ten sumažinome, o mes galime šiuo pasigirti, o mes kitu. Kai po karo net tolimo kainomušės artilerijos šūvių aido nebesigirdi, dainelė būna kita. Tyliai tyliai šis bei tas paauginama, o kas nors panaikinama.
tele2
tele2 / Viktorijos Savickos / 15min nuotr.

Taip apie balandžio 11 dieną bendrovė „Tele2“ tykiai panaikino kelis pigiausius abonentiniams vartotojams siūlytus planus, o planus su neribotais minučių ir žinučių kiekiais truputėlį nutukino – ir gigabaitais, ir eurais.

Taigi, dabar kas mėnesį už paslaugas atsiskaityti norintys vartotojai , sudarinėjantys naujas sutartis su šiuo ryšio paslaugų teikėju, nebeturės galimybės sumokėti 2,9 eurų arba 5,5 eurų. Pati žemiausia kaina – 7,5 eurų. Ir ta – su sąlygomis. Būtina bent metų trukmės sutartis.

„Vartotojų, linkusių rinktis paslaugas su skaičiuojamomis minutėmis, kiekis labai sparčiai mažėjo, o besirenkančių vadinamuosius „flat rate“ planus, kuomet minutės ir žinutės siūlomos neribotai, gausėjo. Todėl, įvertinę poreikį, nusprendėme atsisakyti paslaugų, ribojančių pokalbių trukmę. Jeigu toks poreikis visgi yra, galime pasiūlyti naudoti išankstinio apmokėjimo „Pildyk“ paslaugą. Jeigu iš vartotojų išgirsime norą ribotus planus sugrąžinti – nesunkiai grąžinsime. Bet tokio noro kol kas negirdėjome“, – sakė „Tele2“ komunikacijos vadovas Baltijos šalims Andrius Baranauskas.

Ir ankstesni „neriboti“ planai papilnėjo per juosmenį. Buvo 6.90 Eur (6.50 Eur su terminuota sutartimi) už 100 MB – tapo 8.50 Eur (7.50) už 500 MB. Buvo 9.90 Eur (8.50) už 2 GB – tapo 11.50 Eur (9.90) už 2,5 GB. Buvo 12.90 Eur (11) už 4 GB – tapo 14,5 Eur (12.90) už 5 GB. Buvo 14.90 Eur (14) už 8 GB – tapo 17.50 Eur (15.90) už 10 GB. Buvo 20 Eur (19) už 16 GB – tapo 21,5 (19,9) už 20 GB. Ir tik neribotų duomenų planas iš tiesų atpigo. Nuo 24,9 Eur (21) iki 24,5 (20,9) eurų. Ir dar dovanų pirmuosius tris paslaugos naudojimo mėnesius sunaudojamų duomenų kiekiai neribojami.

Ankstesnes „Tele2“ paslaugų kainas (2019 m. kovo 23 dienos) vis dar galite peržiūrėti „interneto archyve“. Naujausios kainos – spustelėjus šią nuorodą.

Taip, negalima ginčytis, daugeliu atveju duomenų vienetas atpigo. Bet mėnesinė sąskaita išaugo. Be to, su šiuo kainodaros pakeitimu „Tele2“ rizikuoja ir „kainų lyderio“ etikete: dabar pigiausią mėnesinį mobiliojo ryšio paslaugų planą galima rasti pas konkurentus.

Maža to, mažesniųjų planų – tų, kuriuose duomenų kiekis nesiekia 5 GB – naudotojų laukia papildomos išlaidos keliaujant į ES šalis. Išlaidos tikrai nedidelės – po 1,02 Eur už sunaudotą gigabaitą. Bet taupiausiems žmonėms ir tai gali būti svarbu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius