-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„YouTube“ uždraudė dezinformaciją apie vakcinas

Trečiadienį „YouTube“, siekdama sustabdyti dezinformacijos prieš skiepus srautą, pranešė, kad neleis kurti vaizdo įrašų, kuriuose teigiama, kad sveikatos priežiūros institucijų patvirtintos vakcinos yra pavojingos arba neveiksmingos. Platformoje taip pat uždrausta rodyti žinomus antivakcininius įrašus, įskaitant Džozefo Merkolos kanalą ir su R.F.Kenedžiu jaunesniuoju susijusį Vaikų gynimo fondą.
„Youtube“
„Youtube“ / 123RF.com nuotr.

Blokuos ir žmones

2019 m. „YouTube“ pašalino reklamas iš antivakcininio turinio, o 2020 m. spalį pareiškė, kad pašalins vaizdo įrašus, kuriuose platinama dezinformacija apie COVID-19 vakcinas.

Pagal naująją politiką blokuojama bus ir dezinformacija apie kitas vakcinas, įskaitant skiepą nuo gripo, ŽPV vakciną ir tymų, kiaulytės ir raudonukės (MMR) vakciną. Taip pat nebus leidžiama rodyti vaizdo įrašų, kuriuose netiksliai teigiama, kad, pavyzdžiui, MMR vakcina sukelia autizmą arba kad skiepas nuo gripo sukelia nevaisingumą.

Yra keletas išimčių: „YouTube“ vis dar leis filmukus, kuriuose žmonės dalijasi asmenine patirtimi apie skiepus. Turinys bus pašalintas tik tokiu atveju, jei kanalai „demonstruos dezinformacijos apie skiepus propagavimo būdą“.

Kartu su naująja politika „YouTube“ taip pat nutraukia pagrindinių propagandos skleidėjų prieš vakcinas kanalus, „YouTube“ atstovas patvirtino „The Verge“. Tarp jų yra Joseph Mercola, Vaikų sveikatos apsaugos fondas, Erin Elizabeth ir Sherri Tenpenny. Kitų dviejų svarbių veikėjų – Rashido Bhuttaro bei Ty ir Charlene Bollingerių – kanalai buvo nutraukti prieš kelis mėnesius, sakė atstovas spaudai.

Visi šie prieš skiepus nusiteikę veikėjai priklauso „Dezinformacijos dešimtukui“ – grupei, kurią Kovos su skaitmenine neapykanta centras įvardijo kaip atsakingą už didžiąją dalį klaidinančių teiginių apie skiepus socialinėje žiniasklaidoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius