Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 07

Lietuvoje – jau 5 kiaulių gripo atvejai

Sveikatos apsaugos viceministras Artūras Skikas naujienų portalui 15min.lt antradienį patvirtino, kad Lietuvoje užfiksuoti dar du vadinamojo kiaulių gripo atvejai.
Kiaulių gripo virusas
Kiaulių gripo virusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Taip, turime dar du (užsikrėtusius kiaulių gripu – aut. past.). Abu jie yra vilniečiai. Vienas jų tiesiog sunegalavo, kreipėsi į Baltijos Amerikos klinikas, dar aiškinamės, kaip jis užsikrėtė. O kitas praėjusį penktadienį kreipėsi tiesiai į AIDS centrą. Dar aiškinsimės, pirminiais duomenimis, jis neseniai grįžo iš Indonezijos“, – 15min.lt sakė A.Skikas.

Vienas užsikrėtusiųjų yra 33 metų, kitas – 30 metų. Sveikatos viceministro teigimu, šiuo metu tikrinami užsikrėtusiųjų šeimos nariai. „Abu jie gavo ambulatorinį gydymą, stebime“, – sakė A.Skikas.

15min.lt primena, kad pirmasis vadinamojo kiaulių gripo – A(H1N1)v – atvejis Lietuvoje buvo patvirtintas birželio pabaigoje. Liepos pradžioje Lietuvos AIDS centras pranešė, kad patvirtinti dar du naujojo gripo atvejai. Visi trys jau pasveiko.

Ragina nepanikuoti

Antradienį ryte buvo surengtas Sveikatos apsaugos ministerijos ekstremalių situacijų valdymo centro posėdis, kuriame aptarta situacija dėl kiaulių gripo. „Posėdis buvo darbinis, pasitikrinome naudojamas priemones. Kažkokių naujų imtis neketiname, priminsime gyventojams apie ligą, kaip nuo jos saugotis ir gydytis“, – sakė A.Skikas.

Ekstremalių sveikatai situacijų centro vadovas Vytautas Gailius naujienų portalui 15min.lt taip pat teigė, kad „jokių papildomų priemonių, nei ribojimų nenumatoma įvesti tikrai“. Anot jo, šiuo metu situacija kontroliuojama, gyventojams dėl naujosios ligos pernelyg jaudintis nederėtų. „Svarbiausia – situacijos stebėjimas, žmonių informavimas, rekomendacijos. <...> Pasitarimas buvo daugiau informacijai pasikeisti tarp ministerijos ir jai pavaldžių institucijų, kas daroma, ir kas jau padaryta“, – po susitikimo kalbėjo V.Gailius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius