-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 07

Londono lietuviai rinksis dėl Lietuvos vaikų gerovės

Veiklos dešimtmetį minintys Lietuvos prekybos rūmai Jungtinėje Karalystėje (LCCUK) lieka ištikimi savo tradicijai remti jautrias socialines grupes ir šiemet organizuoja pagalbą onkologinėmis ligomis sergantiems Lietuvos vaikams.
Austeja
Austeja / Organizatorių nuotr.

Lietuvos ir Jungtinės Karalystės verslo bendradarbiavimą skatinantys LCCUK kiekvieną rudenį sukviečia svetimoms problemoms neabejingus geros valios žmones į labdaros pokylį, kurio metu pinigai aukojami tiems, kuriems itin reikalinga pagalba, taip pat organizuojamas paramos teikimas kitais būdais.

Šiemet šis įsimintinas vakaras vyks lapkričio 4-ąją vienoje iš Londono seniausių, įspūdingiausių ir elegantiškiausių pokylių salių su vaizdu į Temzės upę „The Savoy“ viešbutyje, kur visas dėmesys bus sutelktas į „Mamų uniją“ – Lietuvoje 2008 m. įsteigtą labdaros fondą.

Fondo įkūrėjai bei savanoriai rūpinasi onkologinėmis ligomis sergančiais vaikais: telkia finansinę bei emocinę paramą tiems, kuriems jos trūksta labiausiai šio šeimai sunkaus išbandymo metu.

„Esame laimingi, kad daugybė geros valios žmonių Londone susiburs tam, kad padėtų vėžiu sergantiems Lietuvos vaikams. Jiems pagalbos labai reikia, nes sergant šia liga vaikams tenka ištverti tūkstančius dūrių, „atlaikyti" daugybę chemoterapijų, gerti saujas vaistų...

Žinoma, mes ligos už juos nepereisime. Tačiau palaikyti sergančius vaikus ir jų šeimas, palengvinti tą sunkų ėjimą per ligą – mūsų pareiga. Todėl šis vieningas susibūrimas vardan sunkiai sergančių vaikų – tai tik tvirtas įrodymas, kad mes padėsime sunkios ligos paliestiems vaikams“, – sakė paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ projektų vadovė Dovilė Marčinskaitė.

Fondas gelbėja ne tik padedant įsigyti Lietuvoje nekompensuojamus, tačiau labai brangius vaistus, o ligoninėms – kovai su vėžiu reikalingą įrangą – fotomenininkės Eglės Mėlinauskienės ir žurnalistės Rūtos Mikelkevičiūtės įkurtas fondas per 6 metus sutelkė per 650 tūkst. eurų vertės materialinę pagalbą.

Kitos paramos pinigais įkainoti neįmanoma – „Mamų unija“ ligoninėse rengia terapinius-kūrybinius užsiėmimus, įvairius kitus užsiėmimus, neleidžiantiems su likimo išbandymu susidūrusiems vaikams jaustis vienišiems ar užmirštiems. Fondas taip pat nuolat rengia įvairias socialines akcijas, padedančias keisti visuomenės požiūrį į pagalbą silpnesniam.

Dabar į „Mamų unijai“ dėmesį atkreipti raginami ir Jungtinėje Karalystėstėje veikiantys Lietuvos verslininkai.

„Vardan šio kilnaus tikslo kviečiu prisijungti kuo daugiau mūsiškių, kurie gali parodyti, kad yra neabejingi kitų bėdoms ir skausmui. Įrodykime, kad net ir būdami toli nuo Lietuvos širdimi esame su tais, kuriems pagalba yra itin reikalinga“, – sako LCCUK prezidentas Egonas Jakimavičius.

Labdaros pokylio garbės svečiai šiemet bus diplomatas, buvęs Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Vygaudas Ušackas, šiuo metu vadovaujantis ES atstovybei Rusijos Federacijoje, žurnalo „The Economist“ žurnalistas ir rašytojas Edwardas Lucasas, buvęs Londono Sičio meras seras Rogeris Giffordas.

Praėjusiais metais LCCUK surengto labdaros pokylio metu surinkta daugiau nei 20 tūkst. svarų sterlingų, kurie atiteko emocinę paramą Lietuvoje nemokamai teikiančiai savanorių organizacijai „Jaunimo linija“.

Ši Jungtinės Karalystės lietuvių tradicija sulaukia ir Lietuvos diplomatų įvertinimo – ambasadorė Asta Skaisgirytė sveikina tokią tautiečių iniciatyvą bei visuomet pabrėžia, kad problema neturi adreso, o sunkumai užklumpa iš anksto neįspėję, tad pagalba iš šalies visada yra itin vertinga.

Kviečiame visus, norinčius prisijungti bei dalyvauti labdaros pokylyje ir taip paremti onkologinėmis ligomis sergančius vaikus.

Daugiau informacijos ir vietų rezervacija – ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius