-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 20

Švedijos policija baigia tirti kraupią avariją: vienintelis joje žuvęs žmogus – lietuvis

Policininkai baigia tirti sausį pietų Švedijoje vykusios masinės avarijos aplinkybes. Masinėje avarijoje susidūrė 38 vilkikai ir 33 lengvieji automobiliai. Paaiškėjo, kad vienintelis avarijoje žuvęs vyras buvo lietuvis, skelbia Švedijos naujienų portalas „The Local“.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / „Scanpix“ nuotr.

Neapdairiu vairavimu policija įtaria aštuonis vairuotojus, vienas kaltinamas netyčine žmogžudyste.

71 transporto priemonė sausio viduryje į avariją pateko greitkelyje E4, netoli Helsingborgo. Avarijoje vienas žmogus žuvo, dešimtys buvo sužeisti. Abiejose greitkelio pusėse įvykusi avarija tuomet paralyžiavo eismą.

„Šis įvykis buvo sudėtingas galvosūkis, bet mes baigiame jį išspręsti ir jau artėjame prie pabaigos“, – sakė vietos policijos tyrėjas Arne Davidssonas.

Po du mėnesius trukusio tyrimo neapdairiu vairavimu kaltinami aštuoni vairuotojai, važiuodami slidžiu keliu jie nesilaikė saugaus atstumo.

Anot tyrėjo, kadangi nelaimė įvyko abiejose greitkelio pusėse ir ant tilto, situacija susidarė tarsi tunelyje. „Skubios pagalbos tarnybos negalėjo privažiuoti iš šono ar atskristi, visas darbas turėjo būti atliktas pradedant nuo galo – tarsi viskas būtų įvykę tunelyje“, – pasakojo tyrėjas.

Vienas vairuotojas kaltinamas netyčine žmogžudyste. Vilkiko priekaba mirtinai partrenkė lietuvį, kuris išlipęs iš transporto priemonės bandė įspėti kitus vairuotojus sulėtinti greitį. 15min.lt duomenimis, vyras kilęs iš Plungės, jis į Švediją vyko aplankyti ten dirbančių savo atžalų.

Septyni iš aštuonių kaltinamų vairuotojų vairavo vilkikus, vienas lengvąjį automobilį. Penki vairuotojai yra Švedijos piliečiai, kitų tautybės neskelbiamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius