Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune ir Prienuose paskelbta gripo epidemija

Kauno apskrities teritorijoje sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis sparčiai didėja. Iš viso trijose apskrities savivaldybėse sergamumo rodiklis ženkliai viršijo epidemijos lygį, ir daugėja gripo atvejų skaičius, todėl nuo pirmadienio. Kauno mieste ir Prienų rajone paskelbta gripo epidemija, praneša Kauno visuomenės sveikatos centras.
Vaistai
Vaistai / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Įvertinus iš Kauno mieste esančių asmens sveikatos priežiūros įstaigų gautą informaciją, sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis 6-ąją metų savaitę toliau didėjo ir pasiekė lygį 137,5 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę.

Teisės aktų nustatyta tvarka, gripo epidemija yra skelbiama kai sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis pasiekia 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Gripo epidemijos paskelbimu siekiama pristabdyti gripo viruso plitimą.

Per šeštąją šių metų savaitę mieste užregistruota 230 gripo atvejų, per penktąją savaitę jų buvo 86. Daugiau kaip pusė visų sergančiųjų yra vaikai, iš sergančiųjų gripu vaikai sudaro 36,5 procento. Kauno mieste dėl gripo hospitalizuota 10 asmenų (beveik keturis kartus daugiau nei antrąją savaitę), iš jų 9 vaikai iki 2 metų amžiaus. Intensyviosios terapijos skyriuose gydomas vienas 2 m. neturintis vaikas.

Kad gripas atkeliavo į Kauną, parodė ir 5-osios savaitės gripo laboratoriniai tyrimai, kai per savaitę buvo nustatyti 4 A tipo ir 1 B tipo gripo virusas iš Kauno mieste paimtų gripo mėginių.

Paskutinį kartą gripo epidemija Kauno mieste buvo paskelbta 2013 m., nuo sausio 22 d. iki kovo 5 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius