Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentinoje archeologai rado pastatų, kuriuose slėpėsi nuo teisingumo pabėgę naciai

Argentinos džiunglėse, netoli sienos su Paragvajumi, archeologų grupė rado trijų pastatų liekanas. Manoma, kad tai galėjo būti nacistų slaptavietė, kurioje šie įsikūrė po Vokietijos pralaimėjimo Antrajame pasauliniame kare.
Nacistinė vėliava
Nacistinė vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Argentinos leidinys „Clarin“ rašo, kad Buenos Airių universiteto archeologai griuvėsiuose rado penkias 1938-1941 metų vokiškas monetas, taip pat porceliano duženas, ant vienos jų parašyta, kad daiktas pagamintas Vokietijoje.

Grupės vadovo Danieliaus Schávelzono teigimu, rasti griuvėsiai – vienos iš slaptaviečių, kurios buvo skirtos nacių lyderiams. Jas naciai pradėjo statyti vos prasidėjus karui. Daugelio tokių slaptaviečių neprireikė.

Nuo 1946 iki 1955 ir nuo 1973 iki 1974 metų Argentinos prezidento pareigas ėjęs Juanas Peronas įsileido į šalį tūkstančius nacių.

Mokslininkai teigia, kad šią vietą ketinama nuodugniai ištyrinėti, tačiau jau dabar neabejojama, kad čia slėpėsi nacių nusikaltėliai.

Nuo 1946 iki 1955 ir nuo 1973 iki 1974 metų Argentinos prezidento pareigas ėjęs Juanas Peronas įsileido į šalį tūkstančius nacių. Tarp jų – ir labai žinomus, pavyzdžiui Gestapui vadovavusį Adolfą Eichmanną, kurį 1960 metais pagrobė „Mosad“.

Taip pat į Argentiną pabėgo žiaurusis medikas Josefas Mengele, kuris atlikinėjo eksperimentus su kaliniais, ir kiti nacių nusikaltėliai.

„Newsru Israel“ rašo, kad Argentinoje plačiai paplitęs mitas, jog buvęs asmeninis Afolfo Hitlerio sekretorius Martinas Bormannas gyveno name, kuris buvo pastatytas nacionaliniame parke.

Tačiau tokių įrodymų nebuvo rasta. Oficiali versija skelbia, kad jis 1945 metais nusižudė Berlyne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius