Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

CNN atsiprašė, kad Bresto tvirtovės karys žurnalistui pasirodė kenčiantis nuo vidurių užkietėjimo

Televizijos CNN redakcija penktadienį atsiprašė už tai, kad vienu bjauriausiu pasaulyje išrinko Bresto tvirtovėje stovintį paminklą „Drąsa“. Pasišaipymas iš Antrajame pasauliniame kare žuvusiems kariams skirto paminklo Rusijoje ir Baltarusijoje sukėlė tikrą isteriją.
Paminklas „Drąsa“
Paminklas „Drąsa“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

CNN redakcija penktadienį paskelbė, kad iš tinklalapio išėmė reportažą „Bjauriausi pasaulio paminklai“, nes jis neatitiko šiai televizijai keliamų standartų.

Bresto tvirtovėje esančio paminklo aprašymas sukėlė nereikalingą susierzinimą Rusijoje ir Baltarusijoje. Mes atsiprašome. Šio straipsnio autorius ketino su humoru pažvelgti į monumentaliąją pasaulio architektūrą, – teigiama CNN atsiprašyme.

„Bresto tvirtovėje esančio paminklo aprašymas sukėlė nereikalingą susierzinimą Rusijoje ir Baltarusijoje. Mes atsiprašome. Šio straipsnio autorius ketino su humoru pažvelgti į monumentaliąją pasaulio architektūrą. Mes suprantame, kad paminklas „Drąsa“ yra svarbus simbolis, pagerbiantis kareivius, paaukojusius gyvybes“, – teigiama CNN tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Reportažo, sukėlusio pasipiktinimą, autorius rašė, kad paminklas atrodo gąsdinančiai, o akmenyje iškalto kareivio veidas panašus į žmogaus, sergančio vidurių užkietėjimu.

Jis taip pat teigė, kad monumentas skirtas atminti čia vykusį mūšį ir sovietų pergalę Antrajame pasauliniame kare, o taip pat „paminklas tarsi primena, kad niekada nereikia pyktis su Baltarusija“.

Po CNN atsiprašymo pasikeitė ir parašas po nuotrauka, kurioje pavaizduotas paminklas: „Monumentas galbūt ir nėra gražus, tačiau niekas nesiginčija dėl jo masto ir svarbos“.

Bjauria pavadino Jono Pauliaus II statulą Romoje

Memorialinio komplekso direktorius paskelbė sieksiantis, kad amerikiečiai ne tik atsiprašytų, bet ir sumokėtų kompensaciją už moralines kančias.

Memorialinio komplekso Bresto tvirtovė direktorius Grigorijus Bysiukas kiek anksčiau pareiškė, kad žinia apie pirmąją vietą CNN sąraše jį sukrėtė. Jis paskelbė sieksiantis, kad amerikiečiai ne tik atsiprašytų, bet ir sumokėtų kompensaciją už moralines kančias.

Partijos „Vieningoji Rusija“ generalinės tarybos sekretorius Valstybės Dūmos vicepirmininkas Sergejus Neverovas pareiškė, kad tai, ką padarė CNN, normalioje visuomenėje yra nepriimtina.

„Šie „reitingai“ – tai nepagarba milijonams žuvusiųjų, veteranams ir jų vaikams, kurie išgelbėjo pasaulį nuo nacių maro“, – sakė politikas.

Į CNN sąrašą taip pat pateko „Pokalbis su Oscaru Wilde`u“, Michaelo Jacksono statula Londojne, Senegalo sostinėje stovintis „Afrikos atgimimas“, paminklas „Neutralumas“ Turkmėnijoje, Martino Liutherio Kingo statula, JAV Vašingtono valstijoje pastatyta Stounhendžo kopija, Jono Pauliaus II statula Romoje, JAV Naujojo Džersio valstijoje esanti „Liūdesio ašara“ ir Šiaurės Korėjoje esantis paminklas, skirtas partijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius