-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gladiatorius Aušvice: dėl savo gyvybės žydas kovėsi 208 kartus, pralaimėję – myriop

Anatomiškai preparuodami Antrojo pasaulinio karo eigą galime paskęsti kontraversiškuose vertinimuose. Rasime tūkstančius absoliutaus didvyriškumo pavyzdžių, išdavysčių ir žmogiško silpnumo faktų, tačiau man visada prieš akis stovės spygliuota viela ir už jos išsirikiavę į skeletus panašūs žmonės didelėmis akimis, kurios išraiškingai žvelgia į nūdienos pasaulį iš išblukusių nespalvotų fotografijų.
9000 žydų laukia deportacijos. Salonikai 1942-ųjų liepos 11-ji
9000 žydų laukia deportacijos. Salonikai 1942-ųjų liepos 11-ji / Wikimedia nuotr.

Badas, siaubas, smurtas, mirtis, dujų kameros, aplinkos beprotybė ir begalinis noras gyventi. Kartais tas noras buvo toks, kad žmonės sutikdavo kovoti dėl savo gyvybės... suteikdami malonumą savo kankintojams.

Salamo Arouchas gimė 1923 metais Graikijoje, Salonikų žydų šeimoje. Tėvas, stiprios sveikatos krovikas, nuo mažens ugdė Salamo fiziškai, grūdino jo charakterį. Berniukas buvo mokomas apginti save, todėl gatvės muštynės ir gebėjimas kautis prieš stipresnius varžovus jam nebuvo naujiena. Tėvas skatino jo susidomėjimą boksu ir Salamo ėmė treniruotis. Greitai gatvės mušeikom jis pasidarė nebeįdomus – niekas nedrįso užkabinėti treniruoto jaunuolio, o tie kas išdrįso, apie savo nuotykius galėjo ilgai mąstyti gulėdami ligoninės palatoje. Jau 1938 metais Salamo tampa vidutinio svorio Graikijos čempionu, o 1939 m. iškovoja „Visų Balkanų“ čempiono titulą vidutinio svorio kategorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius