-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holokaustas nublanksta prieš komunizmo nusikaltimus, mano Estijos nacionalistai

Estijos nacionalinis judėjimas surengė priešais Rusijos ambasadą Taline piketą, kuriame paragino pasmerkti komunizmo nusikaltimus.
Estijos vėliava prie Rusijos ambasados
Estijos vėliava prie Rusijos ambasados / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rankose piketuotojai laikė Estijos valstybės vėliavą, transparantus „Rusija, nesikišk į Estijos vidaus reikalus!“, Bronzinio kareivio atvaizdą su užrašu „Šis kareivis okupavo mūsų šalį, jis niekada nevadavo mūsų liaudies!“ ir kitus.

Kaip pažymima judėjimo išplatintame pareiškime, hitlerinė Vokietija ir Sovietų Sąjunga vienodai kaltos dėl to, kad buvo sukeltas Antrasis pasaulinis karas.

„Vokietija prisiėmė atsakomybę už tai, ką padarė, mes reikalaujame, kad ir Rusija, kaip Sovietų Sąjungos įgaliojimų perėmėja, prisiimtų atsakomybę ir atsiprašytų už komunizmo nusikaltimus, padarytus ХХ amžiuje“, – sakoma pareiškime.

Nacionalistai mano, kad „Holokaustas nublanksta prieš šimtus tūkstančių žmonių, kuriuos nužudė komunistai, keliasdešimt tautų sunaikinimą ir masines tremtis!“.

Jų nuomone, „Rusijos kareivis niekada nevadavo Estijos! Mums viena okupacija pasikeitė kita – bent jau vokiečiai neplanavo sunaikinti estų tautą.“

„Kol tebėra įteisinti Sovietų Sąjungos ir Rusijos nusikaltimai, ir kol estai kaltinami fašizmu bei prijautimu nacionalizmui, Estijai nei okupacija, nei Antrasis pasaulinis karas nesibaigė“, – pareiškė judėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius