Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juodosios jūros dugne aptiktas numuštas „Junkers“ su Trečiojo reicho paslaptimis

Juodojoje jūroje, netoli Odesos, vietinio klubo nardytojai aptiko numuštą vokišką lėktuvą „Junkers Ju 52“ su slaptais Antrojo pasaulinio karo metų dokumentais.
„Junkers Ju 52“ karo metais
„Junkers Ju 52“ karo metais / Vokietijos bundesarchyvo nuotr.

Lenta.ru praneša, kad lėktuvą planuojama iškelti į paviršių. Kaip papasakojo Odesos povandeninio paveldo departamento direktorius Sergejus Voronovas, lėktuvą prieš tai teks apdoroti specialiu tirpalu, kad jis nesubyrėtų nuo atmosferos poveikio. Po to lėktuvą bus galima eksponuoti viename iš Odesos muziejų.

S.Voronovas pažymėjo, kad lėktuvo iškėlimo darbai kainuos ne mažiau 7 tūkst. dolerių, todėl, jeigu šių pinigų rasti nepavyks, lėktuvas liks dugne kaip povandeninis muziejus narams.

Apžiūrėjus lėktuvą nustatyta, kad jis buvo numuštas zenitiniais pabūklais, tačiau nukentėjo nesmarkiai. Taip pat pažymėtina, kad jo iki šiol neišplėšė vadinamieji „juodieji archeologai“. Lėktuve aptiktas portfelis su dokumentais ir žemėlapiais, kurie perdengti folija, turinčia apsaugoti nuo gaisro. Specialistai daro prielaidą, kad portfelis priklausė aukštas pareigas ėjusiam vokiečių karininkui.

Be dokumentų, junkerse taip pat rasta tokių daiktų, kaip lakūno akiniai, navigaciniai prietaisai, diržų sagtys su nacistine simbolika ir net žibintuvėlis su vis dar veikiančia baterija.

Prie lėktuvo ir jo krovinio tyrinėjimo darbų prisijungė Ukrainos pasieniečiai ir šalies saugumo tarnybos specialistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius