Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ne SSRS pradėjo karą – tai žino visi dori žmonės, sako Medvedevas

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad tezė apie vienodą hitlerinės Vokietijos ir Sovietų Sąjungos atsakomybę dėl Antrojo pasaulinio karo pradėjimo yra visiškai nepagrįsta, ir šlykščiais pavadino mėginimus „klastoti istoriją“.
Dmitrijus Medvedevas antradienį apsilankė Serbijoje
Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį kalbėdamas Serbijos parlamente Rusijos prezidentas kreipėsi į tuos, kurie „mėgina sukirpti istoriją pagal save, siekdami egoistiškų asmeninių politinių interesų“.

„Suprantama, tokiems asmenims reikalinga tezė apie neva vienodą hitlerinės Vokietijos ir Sovietų Sąjungos atsakomybę dėl karo pradėjimo. Niekas negali idealizuoti Stalino režimo. Bet ne SSRS pradėjo tą karą. Tai žinoma visiems doriems žmonėms“, – pabrėžė Rusijos prezidentas.

„Istorinių faktų klastojimas visuomet atrodo nemaloniai, o kai kalbama apie tokius dalykus kaip milžiniškos negandos, tai tiesiog šlykštu“, – kalbėjo D.Medvedevas.

Pasak jo, tokius veiksmus Rusija laiko „Antrojo pasaulinio karo padarinių niekinimu, Niurnbergo tribunolo sprendimų niekinimu“.

„Rusija pasisako už sąžiningą istorijos pamokų analizę. Mes remiame ir remsime būtent tokį požiūrį. Norėčiau tai pasakyti būtent čia, Serbijoje, ir ypač šiandien, dieną, kai minimos 65-osios metinės, kai Belgradas buvo išvaduotas nuo fašistinių okupantų“, – pareiškė Rusijos prezidentas.

Jis pažymėjo, kad „serbams nereikia aiškinti, kieno pusėje tada buvo tiesa, jie narsiai ir pasiaukojamai kovojo su fašistais“.

„Kaip žinoma, tokio pasipriešinimo nacistai sulaukė ne visur. Tuo metu Trečiajam reichui atkirčio nedavė nemažai Europos šalių. Ir apie kokį atkirtį galima kalbėti, jeigu daugelis valstybių ne vien palaikė, bet ir kovojo hitlerinio režimo pusėje“, – pažymėjo D.Medvedevas. Dar kitos šalys „pasirinko bendradarbiavimą, aprūpindamos Hitlerio karo mašiną“.

D.Medvedevas pažymėjo, kad „tų politinių režimų atsakomybė, reikia tiesiai pasakyti, taip pat akivaizdi: jei ne jų palaikymas, fašizmo aukų skaičius galėjo būti kitoks“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius