Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuniokojo paminklą partizanams

Sekmadienio pavakarę Šakių rajono Galinių kaime rastas vandalų nuniokotas paminklas Lietuvos partizanams.

Išniekintą 2007 metų rugsėjį Galinių kaimo laukuose šakiečio skulptoriaus Vido Cikano ir jo sūnaus pastatytą skulptūrinę kompoziciją aptiko jos pasižiūrėti užklydę gretimų kaimų gyventojai. Skulptūra įamžintas 1947 metais žuvusių Tauro apygardos Vyčio kuopos partizanų Vytauto Svotelio, Vyto Endziulaičio, Prano Svogūnaičio, Adomo Tumoso ir Jono Cimbolaičio atminimas.

Paminklinis akmuo su užrašu buvo nuridentas į šalį, o prie skulptūrinės kompozicijos augusios gėlės - išrautos ir ištryptos.

Netoli vietinės reikšmės kelio Griškabūdis-Degutinė esančios skulptūrinės kompozicijos link veda žvyruotas keliolikos metrų takelis. Tačiau vakar jokių vandalizmo ženklų jau beveik nebuvo matyti.

Kaip pasakojo netoliese esančio Griškabūdžio miestelio gyventojai, vos tik sužinoję apie suniokotą paminklą, jį tuoj pat atstatė miestelio ir gretimų kaimų vyrai.

"Mūsų krašte dar nebuvo girdėti, kad kas nors taip niekintų partizanų atminimą. Tai, ko gero, tik apgirtusio jaunimo siautėjimo pasekmės", - kalbėjo vietiniai gyventojai.

Panašios nuomonės yra ir Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Skruibis. Anot jo, sieti šį vandalizmo aktą su politika nėra jokio preteksto. Dėl chuliganizmo Šakių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kriminalinės policijos skyriaus viršininkė Ingrida Pranskaitienė LŽ teigė, kad kol kas jokių įtariamųjų, nuniokojusių memorialą, nenustatyta. "Mes galime įtarti kiekvieną tą dieną keliu važiavusį ar ėjusį žmogų. Tačiau kas iš tikrųjų taip pasielgė - nežinome", - kalbėjo kriminalinės policijos skyriaus viršininkė. Pašnekovė vylėsi, kad atsiras žmonių, mačiusių, kaip buvo niokojamas paminklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius