-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Partizanų vadovams suteiktas signatarų vardas

Seimas nusprendė prieš daugiau kaip 60 metų Laisvės kovos sąjūdžio tarybos deklaraciją pasirašiusiems aštuoniems partizanams suteikti signatarų statusą.
Paminklas Jonui Žemaičiui
Paminklas Jonui Žemaičiui / BFL nuotr.

Už Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų statuso įstatymo pataisas balsavo 59 Seimo nariai, trys buvo prieš, 41 susilaikė.

Kaip teigiama Seimo pranešime spaudai, signatarų statusas po mirties suteiktas Jonui Žemaičiui–Vytautui, Adolfui Ramanauskui–Vanagui, Juozui Šibailai–Merainiui, Leonui Grigoniui–Užpaliui, Aleksandrui Grybinui–Faustui, Vytautui Gužui–Kardui, Broniui Liesiui–Nakčiai ir Petrui Bartkui–Žadgailai. Jie vadovavo su sovietų okupacija pokariu kovojusiems partizanams.

Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio deklaracija pasirašyta 1949 metų vasario 16 dieną Minaičių kaime, Radviliškio rajone. Jame paskelbta, kad sąjūdis prisiima atsakomybę vadovauti nepriklausomos bei demokratinės Lietuvos valstybės atkūrimui, kurioje garantuojamos lygios teisės visiems Lietuvos piliečiams bei užtikrinama socialinė globa. Pagal deklaraciją, Komunistų partija, kaip diktatūrinė ir iš esmės priešinga pagrindiniam Lietuvių tautos siekimui ir kertiniam Konstitucijos nuostatui – Lietuvos nepriklausomumui, nelaikoma teisine partija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius