-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su Rusijos žvalgyba siejama žurnalistė Algirdą Paleckį viešai ragino kovoti su tremtiniais

Estijos saugumo policijos su Rusijos užsienio žvalgybos tarnyba siejama „Komsomolskaja pravda“ žurnalistė Galina Sapožnikova šeštadienį viešai mokė Algirdą Paleckį, kaip kovoti prieš „miško brolius“, besirenkančius į sąskrydžius Ariogaloje.
Algirdas Paleckis
Algirdas Paleckis / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

A.Paleckio vadovaujamo „Fronto“ pašonėje įkurtos asociacijos „Lietuva be nacizmo“ diskusija turėjo būti skirta pokalbiams apie Kovo 11-osios eitynes Vilniuje ir neonacizmo grėsmę, tačiau diskusijoje daugiau vietos skirta liaupsėms Sovietų Sąjungai ir pokalbiams esą Lietuvoje rusų tautinė mažuma diskriminuojama.

Į diskusiją susirinko apie 30 vyresnio amžiaus žmonių, kone visa diskusija vyko rusų kalba.

Viešos žvalgybininkės pamokos

Daugiausia dėmesio diskusijoje sulaukė su Rusijos žvalgyba siejama žurnalistė G.Sapožnikova.

Moteris Vilniuje dėstė esą lietuviai nepakankamai kovoja su naujaisiais fašistais ir siūlė šioje kovoje savo pagalbą.

G.Sapožnikovą itin papiktino tai, kad kasmet Ariogaloje nieko netrukdomi susirenka tūkstančiai politinių kalinių ir tremtinių. Pasak jos, Estijoje vykstantiems panašiems renginiams duodamas atkirtis.

„Tai miško brolių suvažiavimas. Tikra nacionalinė šventė su kilometro ilgio kolona, nuskambėjusiais himnais, katalikiškom giesmėm, kurioje prezidentė Dalia Grybauskaitė dalijo nacionalinius suvenyrus“, – neslėpdama ironijos dėstė žurnalistė.

„Jeigu pas jus vyksta tokios šventės, kur atvirai dalyvauja taip vadinami kovotojai už Lietuvos, Latvijos, Estijos laisvę, kur dalyvauja net prezidentė, tai jūs kuo čia užsiimate? (...) Jūs patys turite stebėti situaciją ir veikti. Jei nežinote kaip, pakvieskite, mes juk atvažiuosime, padėsime. Jūs, matyt, nežinote kažko, ar neatidirbate“, – mokė su Rusijos žvalgyba siejama moteris.

Kvietė į informacinį karą

G.Sapožnikova tikino, kad labai svarbu yra kariauti informacinį karą. Esą, jei kitokios nuomonės neįsileidžia žiniasklaida, reikia ja dalintis „Facebook“, „Twitter“ svetainėse.

„Karas persikėlė į informacinį lauką, tai labai svarbu“, – pabrėžė G.Sapožnikova.

Karas persikėlė į informacinį lauką, tai labai svarbu, - sakė G.Sapožnikova.

Žurnalistė tikino, kad Lietuvoje vyrauja „istorinis nacizmas“, paremtas istorijos interpretacijomis ir remiamas valdžios. Pavyzdžiu kovoje su nacizmu žurnalistė įvardijo Rusiją, kuri neva fašistuojančius asmenis be pasigailėjimo dvidešimčiai metų sukišo į kalėjimus.

„Ir Estijoje 15 metų buvo šūkaujama apie genocidą, tačiau mums pavyko šitą mitą sugriauti“, – pasididžiuodama kalbėjo „Komsomolskaja pravda“ žurnalistė.

Tokį žurnalistės pasisakymą lydėjo susirinkusiųjų komentarai, prisiminimai apie sovietų valdžios nuopelnus ir dabartinės valdžios niekinimas. Viena labiausiai šlovinančių sovietus buvo istorijos mokytoja Angelė Ambrazienė iš Radviliškio rajono Minaičių pagrindinės mokyklos teigusi, kad sovietai Lietuvoje sukūrė visą infrastruktūrą, o ją pačią išgelbėjo nuo bado.

A.Paleckis pakluso nurodymams

„Fronto“ lyderis Algirdas Paleckis atidžiai klausėsi pamokymų. Savo kalboje jis pažymėjo
sieksiantis suburti prieš 15-20 metų pabirusių socialistinių idėjų nešėjų armiją.

„Mes turime surinkti sumuštą armiją, jos likučius, nes jos liko ne tiek ir daug, ir rasti naujų jėgų, o jų tikrai yra ir jaunesnių už mus, ir tą sumuštą armiją pastatyti ir sukurti naują“, – kalbėjo A.Paleckis.

Pasak jo, „Frontas“ ne tik duos atsaką Kovo 11-ąją organizuojamoms tautinio jaunimo eitynėms, bet ir kovos prieš vasarą Ariogaloje rengiamą tremtinių ir politinių kalinių suvažiavimą.

„Gerai priminė Galina, kad iš tikrųjų mes leidžiame miškiniams, tarp kurių daug yra tiesiog banditų buvusių kiekvieną vasarą Ariogaloje rengti sąskrydžius su „šmaiseriais“, su uniformomis stovi. Reikia juos mums, kaip SS legionierius pasitinka Estijoje, pasitikti Ariogaloje ir parodyti, kad tie 25 tūkst.  jų nužudytų žmonių, tarp kurių yra vaikų, kūdikių ir nėščių moterų, nėra užmiršti“, – sakė „Fronto“ lyderis.

Primename, kad A.Paleckiui dar nesibaigė teismų maratonas dėl frazės apie Sausio 13-ąją. A.Paleckis kaltinamas viešu komunizmo nusikaltimų neigimu. Už šį nusikaltimą A.Paleckiui gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimu iki 3 metų.

Baudžiamasis kodeksas numato bausmes ir už viešą Lietuvos Laisvės Kovų Sąjūdžio dalyvių šmeižtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius