-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragiška legendinės nuotraukos herojaus istorija: buvęs nacis pamilo žydę ir prarado viską

Legendine tapusi nuotrauka, kurioje užfiksuotas saliutuojančių nacių minioje stovintis rankas sukryžiavęs vyriškis, turi savo paslėptą tragišką istoriją, rašo businessinsider.com. Nuotraukos herojus – Augustas Landmesseris.
A.Landmesseris vienintelis nepagarbino A.Hitlerio
A.Landmesseris vienintelis nepagarbino A.Hitlerio / wikipedia.com nuotr.

1936 metais užfiksuotoje nuotraukoje A.Landmesseris Vokietijos nacionalsocialistų partijos nariu tapo dar 1931 metais ir greitai kilo karjeros laiptais.

Po dviejų metų grynakraujis vokietis aistringai įsimylėjo žydaitę Irmą Eckler. 1935 metais jis jai pasipiršo. Sužinoję apie šias jungtuves nacių partijos nariai išmetė A.Landmesserį iš partijos ir viešai pasmerkė.

Pora ketino savo santykius įteisinti Hamburgo mieste, tačiau jiems toks leidimas nebuvo suteiktas pagal neseniai patvirtintus Niurnbergo įstatymus, draudusius vokiečių santuokas su žydų kilmės asmenimis.

1935 metų spalį porai gimė dukra, kurią pavadino Ingrid. A.Landmesseris niekada neatleido jį išdavusiems partijos kolegoms ir niekino visišką jų suradikalėjimą.

1936 metų birželio 13 dieną jis atvyko į Vokietijos laivyno pagerbimo ceremoniją, kurioje dalyvavo ir fiureris Adolfas Hitleris. A.Landmesseris vienintelis nepasveikino nacių vado saliutu – į viršų pakelta dešine ranka.

1936 metų birželio 13 dieną jis atvyko į Vokietijos laivyno pagerbimo ceremoniją, kurioje dalyvavo ir fiureris Adolfas Hitleris. A.Landmesseris vienintelis nepasveikino nacių vado saliutu – į viršų pakelta dešine ranka.

1937 metais, matydamas, į kokią pražūtį eina nacių Vokietija, A.Landmesseris su šeima bandė bėgti į Daniją. Prie sienos juos sustabdė nacių pareigūnai ir viešai išplūdo dėl „rasės grynumo išniekinimo“ bei grąžino atgal.

Po metų jis buvo įspėtas, kad išsiskirtų su I.Eckler, nes jų abiejų lauks vienodas likimas. Atsisakęs išduoti savo šeimą A.Landmesseris buvo suimtas ir išsiųstas į koncentracijos stovyklą trejų metų bausmei.

Savo mylimosios I.Eckler jis daugiau nepamatė. Slaptoji nacių policija areštavo besilaukiančią žydaitę ir išvežė į mirties stovyklą. Ten ji pagimdė antrąją dukrą.

1942 metais I.Eckler buvo perkelta į Nacių eutanazijos centrą, kur buvo nužudyta kartu su dar 14 tūkstančių kalinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius