Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 02 13 /23:55

Petro Porošenka: „Rusija reikšmingai sustiprino puolimą prieš Ukrainą“

Ukrainos gynybos ministro pavaduotojas Piotras Mechedas pranešė, kad teroristams nurodyta užimti Debalcevę iki sekmadienio, skelbia unian.net. Taip pat pranešama, kad Donbase šiuo metu yra apie 10 tūkst. Rusijos ginkluotųjų pajėgų karių ir jų skaičius toliau auga. Penktadienio vakarą Artemiovkskas apšaudytas iš salvinių ugnies sistemų „Grad“. Tuo metu Petro Porošenka pareiškė, kad Rusija reikšmingai sustiprino puolimą prieš Ukrainą.
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

23.55 val. Rusija reikšmingai sustiprino puolimą prieš Ukrainą

Rusija „reikšmingai sustiprino“ puolimą prieš Ukrainą po to, kai anksčiau šią savaitę Minske buvo sudaryta nauja paliaubų sutartis, penktadienį pareiškė Ukrainos prezidentas Petro Porošenka.

„Deja, po Minsko susitarimo (ketvirtadienį) Rusijos puolimas reikšmingai sustiprėjo. Tebemanome, kad tai sutarčiai gresia didelis pavojus“, – nurodė jis per susitikimą su Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu.

19.18 val. Kaip skelbia unian.net, Artiomovskas apšaudytas iš salvinių ugnies sistemų „Grad“.

Preliminariais duomenimis, per apšaudymą mažiausiai septyni sužeisti, du žuvę. Anksčiau buvo skelbta, kad per apšaudymus žuvo septynerių metų vaikas.

18.15 val. Penktadienį Artiomovske per apšaudymus žuvo septynerių metų vaikas, praneša unian.net. Artiomovske teroristai apšaudė lietuvių valdomos šilumos ūkio įmonės objektus.

17.35 val. Skaičiuoja paros aukas

Naujienų agentūra AFP praneša, kad šalies rytinėje dalyje per pastarąją parą žuvo 11 Ukrainos karių, dar 40 buvo sužeista.

16.49 val. Donbase – apie 10 tūkst. Rusijos karių

Kaip skelbia unian.net, Ukrainos gynybos ministro pavaduotojas Piotras Mechedas teigia, kad Donbase šiuo metu yra apie 10 tūkst. Rusijos ginkluotųjų pajėgų karių ir jų skaičius toliau auga.

Ukrainos gynybos ministro pavaduotojas Petras Mechedas teigia, kad Donbase šiuo metu yra apie 10 tūkst. Rusijos ginkluotųjų pajėgų karių ir jų skaičius toliau auga.

„Pastebima tendencija, kad Rusijos karių skaičius Donbase didėja. Šiuo metu Ukrainos teritorijoje yra daugiau kaip 10 tūkst. Rusijos ginkluotųjų pajėgų karių“, – teigė jis.

Anksčiau Ukrainos gynybos ministerija pranešė, kad Donbase yra 7500 Rusijos karių. Tuo metu Maskva atmeta kaltinimus, kad ji siunčia karius r sunkiąją ginkluotę į Ukrainą.

Ukrainos Gynybos ministerija: teroristams liepta Debalcevę užimti iki sekmadienio

Ukrainos gynybos ministro pavaduotojas Piotras Mechedas pranešė, kad teroristams nurodyta užimti Debalcevę iki sekmadienio, skelbia unian.net.

Tai jis pranešė spaudos konferencijos metu. 

„Galiojant susitarimui, kad nuo vasario 15 dienos nutraukiama ugnis, teroristai ir rusų kariai gavo užduotį iškelti vėliavą virš Debalcevės“, – sakė jis. 

Jo teigimu, tokia pati užduotis duota ir dėl Mariupolio, tačiau jeigu dėl Debalcevės vyksta įnirtingi mūšiai, Mariupolį šiuo metu tvirtai kontroliuoja Ukrainos kariuomenė. 

Teroristai ir rusų kariai gavo užduotį iškelti vėliavą virš Debalcevės.

Jis taip pat informavo, kad, naujausiais duomenimis, šiuo metu Ukrainos teritorijoje yra apie 10 tūkst. rusų karių. 

Šiuo metu Ukrainos kariai Debalcevėje yra apsuptyje. Teroristai atkirto kelius, kurie veda iš miesto. Žurnalistas Jurijus Butusovas savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ rašo, kad teroristai intensyviai apšaudo Ukrainos pajėgas. 

Tai, kad teroristai nori, jog Ukrainos kariai Debalcevėje pasiduotų iki sekmadienio, pareiškė ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Jis ketvirtadienį pareiškė, kad prorusiški sukilėliai yra apsupę iki 8 tūkstančių ukrainiečių karių ir tikisi, kad jie pasiduos iki paliaubų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius