Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Donbase sučiupta 19-metė snaiperė, kurios kruviname sąraše – 10 Ukrainos karių

Ukrainos saugumo tarnybos specialiojo būrio kariai sulaikė merginą, kuri teroristų būryje buvo snaiperė ir nušovė mažiausiai 10 Ukrainos karių.
Anastasija Vorošilova
Anastasija Vorošilova / Nuotr. iš socialinių tinklų
Temos: 1 Ukraina

Apie tai Ukrainos leidiniui „Ukrainskaja pravda“ teigė šaltiniai teisėsaugoje. Jie pranešė, kad praėjusios savaitės pabaigoje Donecko srityje buvo sulaikyta mergina, kuri socialiniuose tinkluose prisistato kaip Anastasija Vorošilova. Jos slapyvardis „Ekstazi“.

Šaltinių teigimu, merginos aukų sąraše – mažiausiai 10 nužudytų Ukrainos karių. „Ji iš savo vadeivų gaudavo karininkų, kuriuos privalėdavo nužudyti, nuotraukas“, – pranešė šaltinis.

Anastasija Vorošilova prisipažino, kad ji ir kitos merginos iš jos būrio buvo apmokytos Krasnodare, jas užverbavo Rusijos Federalinė saugumo tarnyba.

Jo teigimu, mergina prisipažino, kad ji ir kitos merginos iš jos būrio buvo apmokytos Krasnodare, jas užverbavo Rusijos Federalinė saugumo tarnyba.

Sprendžiant iš jos įrašų skirtinguose socialiniuose tinkluose, 19-metė mergina drauge su kitomis buvo viename prorusiškų separatistų dalinyje. Jų kareivinės buvo įkurtos viename iš Donecko nacionalinio universiteto bendrabučio korpusų.

Anastasija Vorošilova socialiniuose tinkluose rašė, kad iš ginklų, kuriuos naudoja, turi „automatą RPK-74 ir RPG-7 prieštankinį“.

Dar viena mergina iš jos būrio Angelina Sambur socialiniuose tinkluose prisipažįsta, kad yra snaiperė. Be to, savo puslapyje ji paskelbė nuotrauką, kurioje su kita savo „kolege“, pasivadinusia Ilona Leto pozuoja su ginklais Slovjanske. Nuotrauka datuota 2014 metų gruodį, kai Slovjanską jau kontroliavo antiteroristinės pajėgos.

Nuotr. iš socialinių tinklų/Anastasija Vorošilova (kairėje) ir Angelina Sambur
Nuotr. iš socialinių tinklų/Anastasija Vorošilova (kairėje) ir Angelina Sambur

„Ukrainskaja pravda“ sužinojo, kad Anastasijai Vorošilovai iškelta baudžiamoji byla ir ji išvežta iš Donecko srities į neskelbiamą įkalinimo įstaigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius