-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 13 /18:13

Į Baltarusiją atskrido 6 Rusijos naikintuvai ir 3 transporto lėktuvai; Lenkiją pasiekė 12 amerikiečių naikintuvų

Rusijos Federacijos Gynybos ministerija informavo, kad perkelia į Baltarusiją šešis savo naikintuvus Su-27 ir trys karinius krovininius lėktuvus. Apie tai praneša Tvn24.pl.
Rusijos naikintuvai Su-27
Rusijos naikintuvai Su-27 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešime teigiama, kad šie orlaiviai bazuosis Baltarusijos karinių oro pajėgų bazėje Babruiske, Mogiliovo srityje, apie 130 km nuo Minsko pietryčių kryptimi.

Gynybos ministerijos teigimu, orlaiviai į Baltarusiją nukreipti norint vykdyti žvalgybinius skrydžius ir tokiu būdu esą patikrinti, kaip paruoštos Baltarusijos Karinės pajėgos.

„Po visų pasiruošimų Rusijos naikintuvų ekipažai pradės patruliavimą kartu su kolegomis iš Baltarusijomis vykdydami oro žvalgybą, taip užtikrindami Rusijos ir Baltarusijos šalių oro erdvės apsaugą ir gynybą“, – teigiama Rusijos Gynybos ministerijos pranešime.

Trečiadienį Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad jo šalis pasiūlys Rusijai atsiųsti dar iki 15 papildomų lėktuvų į Baltarusiją. Visa tai esą susiję su NATO aktyvumu šalia Baltarusijos sienos, ypač – aviacijos pratybų Lenkijoje.  

Pernai gruodį pranešta, kad į Baltarusiją atskrido pirmieji Rusijos naikintuvai Su-27, pradėsiantys patruliavimą virš šios šalies teritorijos. Tuomet teigta, kad Rusijos orlaiviai Baltarusijoje vykdys veiklą, panašią į tą, kurią virš Baltijos šalių atlieka NATO naikintuvai.

NATO misijos lėktuvai
NATO misijos lėktuvai

NATO, stiprindama patruliavimą virš Baltijos šalių, į Lietuvos karinių oro pajėgų aviacijos bazę prieš savaitę atsiuntė šešis F-15 C „Eagle“ naikintuvus.

Tvn24.pl praneša, kad Lenkiją jau pasiekė amerikiečių naikintuvai. Kaip informuoja Lenkijos Krašto apsaugos ministerija, tai yra 12 JAV karinių oro pajėgų naikintuvų F-16 ir 300 juos aptarnaujančių karių. Jie nusileido Lasko karinių oro pajėgų bazėje.

Atsižvelgiant į situaciją Ukrainoje Pentagonas nusprendė atsiųsti į Lenkiją 12 naikintuvų F-16, kurie čia dalyvaus pratybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius