Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV žurnalistas demonstruoja nebijantis ginkluotų Rusijos karių: „Ar ketinate mane nušauti, ar tik sumušti?“

„Vice News“ reporteris Simonas Ostrovskis pastarąją savaitę yra Kryme, iš kurio rengia reportažus apie Rusijos karinę intervenciją. Nors Kryme šiuo metu yra nemažai užsienio valstybių reporterių, S.Ostrovskis išsiskiria savo drąsa prieš automatais ginkluotus karius, rašo „Business Insider“.
Simonas Ostrovskis Kryme
Simonas Ostrovskis Kryme / Kadras iš filmuotos medžiagos

Paskelbtame reportaže galima matyti, kaip reporteris bendrauja su prorusiško mitingo dalyviais, susirinkusiais prie Ukrainos karinės bazės, ir Rusijos kariais, kurie prisistato kaip Krymo savigynos būrių atstovai. 

Ir vieni, ir kiti, dažnai reikalauja jų nebefilmuoti. „Patrauk tą kamerą! Tai provokacija!“, – rėkė viena moteris, stumdama kamerą šalin.

Tačiau bene daugiausiai drąsos žurnalistui prireikė bendraujant su ginkluotu savo veidą slepiančiu kariu iš Rusijos. Šiam pareiškus, kad nei filmuoti, nei fotografuoti negalima, S.Ostrovskis netylėjo: „Kodėl negalime filmuoti? Tik todėl, kad jūs nenorite?“.

Tuomet reporteris paprašė ginkluoto vyro parodyti asmens dokumentą. Šiam prašymą ignoravus, S.Ostrovskis pareiškė: „Tavo vienintelis dokumentas yra tavo ginklas. Ar su juo ketini mane nušauti, ar tik sumušti?“

Pastarosiomis dienomis išpuoliai prieš žurnalistus vis dažnėja – jie persekiojami, mušami, gadinama ir atiminėjama jų įranga.

VIDEO: „Vice News“ reporteris Simonas Ostrovskis Kryme

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius