Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonavoje prasidėjo karių pratybos

Penkias dienas vyksiančios lauko taktinės pratybos „Sąveika 2015” įgavo pagreitį. Ketvirtadienį kariai pradėjo karinius mokymus Jonavos mieste.
Karių pratybos
Karių pratybos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ organizuojamų pratybų metu Gaižiūnų poligone, Rukloje ir Jonavos mieste kariai mokosi reaguoti į hibridinio karo grėsmes. Pratybose dalyvauja apie 1800 karių iš Sausumos pajėgų greitojo reagavimo batalionų kovinių grupių ir kitų Lietuvos kariuomenės vienetų.

Pratybos vyksta keliais etapais. Vasario 18-21 dienomis veiksmas palaipsniui persikėlė į Jonavos miestą ir jo prieigas, taip pat į AB „Achema“ teritoriją.

Modeliuodami skirtingus scenarijus pratybų organizatoriai treniruos padalinius reaguoti į hibridinio karo grėsmes – rotacijos principu batalionų kovinės grupės vykdys karinius patrulius, užtikrins objektų ir teritorijos apsaugą, įrenginės patikros postus ir vykdys patikrinimo procedūras, reaguos į galimas provokacijas, bendradarbiaus su menamais valdžios atstovais ir civiliais gyventojais, tobulins kitus taktinius veiksmus civilinėje aplinkoje. Atlikę užduotis, padaliniai grįš į nuolatines dislokacijos vietas.

VIDEO: Taktinės pratybos „Sąveika 2015”

Ketvirtadienį buvo surengtos pirmosios pratybos mieste. Po pietų Ukmergės kelių tarnybos teritorijoje ir jos prieigose kariai vykdė objekto užėmimą. Pavakarę pratybos persikėlė į aikštę šalia Jonavos rajono savivaldybės. Čia vyko menama demonstracija, kurios metu kilo susirėmimai tarp protestuotojų ir demonstrantų.

Penktadienį, vasario 20 dieną, pratybos tęsis toliau. Ryte vyks mokymai prie įvažiavimo į AB „Achema“. Nuo 14 valandos kariai vykdys objekto šalia Jonavos suaugusiųjų švietimo centro užėmimą. 15 valandą veiksmas vėl persikels į Ukmergės kelių tarnybos teritoriją. Na, o nuo 17 valandos menama demonstracija organizuojama prie Jonavos rajono savivaldybės.
Pratybos baigsis šeštadienį, po to, kai prie AB „Achema“ pagrindinio įvažiavimo nuo 09.00 val. iki 12.00 val. kariai įvykdys patikrinimo procedūras patikros poste bei reaguos į mokomuosius incidentus.

VIDEO: Pratybos „Sąveika 2015” prie Jonavos rajono savivaldybės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius