Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juozas Olekas siūlo, kad kariai vegetarai tarnautų viename dalinyje

Kariai vegetarai galėtų tarnauti viename kariuomenės dalinyje. Tai ketvirtadienį sakė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas. Jis reagavo į visuomenės reakciją po to, kai 15min paviešino, kad šiemet Lietuvos kariuomenėje turėtų atsirasti vegetariškų patiekalų valgiaraštis.
Šauktinių ir savanorių maitinimas
Šauktinių ir savanorių maitinimas / Giedriaus Skiezgilio nuotr.

„Gal koncentruosime tą tokią vegetarišką valgyklą ar pajėgas kurioje nors vienoje vietoje. Tiesiog tiems, kurie turi mitybos tam tikrų įpročių ar nusistatymų“, – ketvirtadienį sakė ministras J.Olekas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Krišnaitai pasiekė, kad Lietuvos kariuomenė ruoštų vegetariškus patiekalus

„Yra keliolika ar net keliasdešimt vietų, kur tarnauja kariai, tai kiekvienoje valgykloje teikti aprūpinimą vienam ar dviem tarnaujantiems turbūt būtų ne visai tikslinga ir efektyvu“, – kalbėjo J.Olekas.

Ministras tikino, kad Lietuvos kariuomenėje yra 2 vegetarai.

Jis teigė, kad kariuomenėje šiuo metu yra vegetariškų sausų davinių, todėl pratybose specialius mitybos įpročius turinčius karius galima aprūpinti jų poreikius atitinkančiu maistu.

Yra keliolika ar net keliasdešimt vietų, kur tarnauja kariai, tai kiekvienoje valgykloje teikti aprūpinimą vienam ar dviem tarnaujantiems turbūt būtų ne visai tikslinga ir efektyvu, – kalbėjo J.Olekas.

Ministras teigė, kad dalinių valgyklose darbuotojai vegetarams taip pat pasiūlo daugiau daržovių.

J.Oleko sakė, kad kariuomenės vadui generolui leitenantui Jonui Vytautui Žukui pasirašius įsakymą dėl alternatyvaus valgiaraščio ir jo receptūrų, su Sveikatos apsaugos ministerija bus derinamas meniu vegetarams, kuris užtikrins visavertį aprūpinimą maisto medžiagomis.

15min ketvirtadienį pranešė, kad Kėdainių miesto Krišnos sąmonės religinės bendruomenės nariai kreipėsi į Lietuvos lygių galimybių kontrolierę Agnetą Lobačevskytę dėl valgiaraščių, kurie siūlomi šauktiniams. 

Paaiškėjo, kad Lietuvos kariuomenėje nėra galimybės rinktis patiekalus be mėsos, žuvies ar kiaušinių, o tai pažeidžia krišnaitų Ahimsa principą.

Po tyrimo Lietuvos kariuomenė nusprendė, kad per 2016 metus bus sudaryti vegetariški valgiaraščiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius